Servettringar av filt som ser ut som julgranar

Vill du ta bordsdukningen till nästa nivå i jul? Gör fina servettringar som ser ut som julgranar och pynta bordet med i vinter.

Servettringar av filt som ser ut som julgranar

 

Julen är en tid för samvaro och värme, och vad vore inte mer passande än att skapa egna festliga servettringar som sätter tonen för ditt julbord?

I dagens blogginlägg tar jag med dig på en kreativ resa där vi använder vår pålitliga Cricut Maker för att tillverka charmiga servettringar av filt, formade som små julgranar.

Dessa handgjorda detaljer kommer inte bara lägga till en personlig touch till din juldukning, utan kommer också att bli ett älskat samtalsämne vid varje måltid.

Följ med när jag delar med mig av kreativa knep, steg-för-steg instruktioner och inspirerande idéer för att skapa dessa söta servettringar och göra ditt julbord ännu festligare.

Låt oss tillsammans skapa minnesvärda stunder och en inbjudande atmosfär där kärleken till detaljerna syns i varje liten julgran!

 

Du behöver:

Material:

 

Verktyg:

Servetthållare filt material 

 

Videoinstruktioner:

Hur man gör servettringar som ser ut som julgranar

1. Ladda ner den kostnadsfria mallen

Börja med att ladda ner mallen här. Om du använder en Cricutmaskin så måste du ladda upp SVG-filen till Design Space. Om du är osäker på hur man laddar upp en SVG-fil så hittar du instruktioner här.

 

2. Förbered filen

Vik ihop din servett och mät längden och bredden för att se hur stor servetthållare du ska göra.

Mät servett

Justera storleken på servetthållaren i Design Space. Duplicera sedan servetthållaren tills du får så många som du vill göra.

 

3. Skär filt

Klicka på "Skapa-knappen". 

Klicka sedan på “Fortsätt” och anslut din Cricutmaskin.

Välj det material som du ska använda, t.ex. Filt.

Klicka på “Redigera verktyg” och ändra till “Rotationsbladet”. 

Stoppa i ditt Rotary Blade i klämma B.

 

Cricut maker 3 rotary blade

Placera materialet på din rosa FabricGrip skärmatta eller lila StrongGrip skärmatta. Använd en brayer för att släta ut filten.

Mata sedan in skärmattan i maskinen och tryck på de blinkande knapparna för att börja skära.

Skär filt

När maskinen har skurit klart så matar du ut skärmattan och tar bort filtdelarna från skärmattan.

Ta bort filt från fabricgrip skärmatta

 

4. Ta bort materialrester

När man skär filt på den rosa FabricGrip skärmattan så kommer det att finnas kvar filtrester efteråt. Men det är viktigt att du undviker att röra den självhäftande ytan på den rosa mattan eftersom oljorna från dina fingrar kan skada limmet.

Du får inte heller använda en skrapa för att ta bort tygbitar eller filtrester från den rosa mattan eftersom limmet på mattan då kan följa med. Använd hellre en pincett och plocka bort tygbitar eller lägg StrongGrip Transfer Tape på skärmattan och dra bort materialresterna.

Ta bort materialrester fabricgrip.png

Men det kan vara bra att veta att den rosa FabricGrip skärmattan fortsätter att fungera även med rester av tyg och fiber på mattan då Rotary bladet skär rätt igenom dem.

Om du ska skära något riktigt luddigt material så kan du överväga att lägga transfer tape mellan skärmattan och tyget för att hålla mattan fri från ludd.

 Julgranar servetthållare diy

Stoppa i dina servetter i servettringarna och börja sedan att duka bordet!

 

Se till att du inte missar något pyssel i min virtuella julkalender genom att fylla i formuläret på den här sidan så får du en påminnelse varje dag!

 

Mer julpyssel

Kan du inte få nog av att julpyssla med din Cricut? Kolla in hur du kan göra juliga klistermärken med print then cut och 5 sätt att dekorera julklappar på med Cricut.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg