5 sätt att dekorera julklappar på med Cricut

Vill du ta din julklappsinslagning till nästa nivå? Dekorera julklapparna med vinyl, filt eller med en rosett eller stjärnor av papper.

5 sätt att dekorera julklappar på med Cricut

 

Julens glädje ligger ofta i både att ge och ta emot, och vad vore en julklapp utan den extra touchen av kärlek och omtanke?

I dagens blogginlägg tar jag med dig på en inspirerande resa genom konsten att dekorera julklappar på olika sätt med hjälp av er Cricutmaskin. Från vackra pappersrosetter och strålande stjärnor till mjuka filtdekorationer och enkla självhäftande vinylkreationer, kommer vi att utforska en mängd olika sätt att göra era julklappar lika minnesvärda som gåvorna inuti.

Följ med när jag delar med mig av kreativa idéer och steg-för-steg instruktioner för att skapa personliga och fantastiska dekorationer som kommer att få varje paket att skina av festlig glädje.

Låt oss tillsammans göra årets julklappar till verkliga konstverk och sprida värme och glädje genom varje inlindad gåva!

 

Du behöver:

Material:

 

Verktyg:

 

Videoinstruktioner:

Hur man dekorerar julklappar med Cricut

1. Ladda ner den kostnadsfria mallen

Börja med att ladda ner mallen här. Om du använder en Cricutmaskin så måste du ladda upp SVG-filen till Design Space. Om du är osäker på hur man laddar upp en SVG-fil så hittar du instruktioner här.

 

2. Förbered filen

Klicka på “Ta bort gruppering”. Klicka på textverktyget och skriv namnet som du vill ska stå på paketet. Klicka på teckensnittsmenyn och välj det typsnitt du vill använda, t.ex. Cricut Sans. Justera storlek på namnet och de övriga detaljerna.

Markera granarna och klicka på “Bifoga”.

Markera linjerna som går över stjärnan och ändra användning till "Spåra". Kopiera och klistra in fler stjärnor om du vill skära ut flera.

Cricut design space 3d stjärnor

 

För att kunna skära ut flera olika material och färger så byter jag färg på de olika delarna för att de ska hamna på egna skärmattor. Namnet, granarna och en av stjärnorna ska allihopa skäras ut ur vitt material men eftersom några delar ska skäras ut ur vinyl och några ur cardstock så får de individuella färger.

Cricut design space 3d stjärnor

 

3. Skär ut projektet

Klicka på “Skapa”-knappen. Klicka sedan på “Fortsätt” och anslut din Cricutmaskin.

Välj det material som du ska använda, t.ex. Smart Vinyl Permanent för granarna och namnet, Medium Cardstock för rosetten och stjärnorna och Filt för cirklarna.

Titta i Design Space för att se vad du ska börja skära ut.

 

Hur man gör en rosett av papper:

När du ska skära ut rosetten så placerar du cardstock på din StandardGrip skärmatta.

Mata in skärmattan i maskinen och tryck på de blinkande knapparna för att börja skära.

När maskinen har skurit klart så matar du ut skärmattan, vänder på den och böjer skärmattan bort från pappret.

Böj in ändarna av rosetten och limma fast dem i mitten av rosetten. Limma fast rosetten på bottenplattan. Limma fast rektangeln runt rosetten och bottenplattan.

Rosett av papper

 

Hur man gör stjärnor av papper:

När du ska skära ut stjärnorna så placerar du cardstock på din StandardGrip skärmatta och stoppar i din Scoring Stylus i klämma A.

Mata in skärmattan i maskinen och tryck på de blinkande knapparna för att börja skära.

När maskinen har skurit klart så matar du ut skärmattan, vänder på den och böjer skärmattan bort från pappret.

Vik längst med spårlinjerna på stjärnorna. Vik varannan gång åt vardera håll. Vik endast från ytterkanten av stjärnan och in till mitten.

Forma till stjärnan så att den får en 3D form.

3d stjärnor av papper

 

 

Hur man gör granar och namn av vinyl:

När du ska skära ut granarna och namnet så matar du in vinylen i Cricutmaskinen med bäraren nedåt och trycker på de blinkande knapparna.

När maskinen har skurit klart så matar du ut vinylen och använder en sax för att klippa ut dekalerna från vinylarket.

Använd ett Weeding Tool för att rensa bort vinylen som du inte vill överföra till paketen. Klipp ut en bit Transfer Tape, dra bort baksidan från tejpen och placera Transfer Tejpen på vinylen.

Använd en skrapa för att polera fast tejpen på vinylen. Dra bort transfer tejpen och placera vinylen på paketet. Polera fast vinylen och dra sedan bort tejpen.

Vinyl på julklappar

 

Hur man gör filtdekorationer:

När du ska skära ut cirklarna så stoppar du i ditt Rotary Blade i klämma B och placerar filtarken på FabricGrip skärmattan. Mata sedan in skärmattan i maskinen och tryck på de blinkande knapparna för att börja skära.

När maskinen har skurit klart så matar du ut skärmattan och tar bort filtdelarna från skärmattan.

Limma fast filtcirklarna på ett snöre och slå in paketet med.

Filtdekoration julklapp

 

Se till att du inte missar något pyssel i min virtuella julkalender genom att fylla i formuläret på den här sidan så får du en påminnelse varje dag!

 

Mer julpyssel

Kan du inte få nog av att julpyssla med din Cricut? Kolla in hur man gör en bricka med godsaker till tomten och hans renar och hur du kan göra juliga klistermärken med print then cut.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg