Juliga klistermärken med print then cut

Lär dig att göra juliga klistermärken med din Cricutmaskin. Klistermärkena kan du dekorera julklappar med och använda som presentetiketter. 

Juliga klistermärken med print then cut

 

Julen är här och det är dags att addera en extra dos av festlig charm till våra dekorationer och julklappar!

I dagens blogginlägg kommer vi att dyka in i den underbara världen av Cricuts funktion 'Print Then Cut' för att skapa bedårande och personliga juliga klistermärken. Från gulliga tomtar till lekfulla snögubbar och pingviner, dessa klistermärken kommer att ge en extra touch av magi till dina julprojekt.

Häng med när jag delar med mig av kreativa idéer och steg-för-steg instruktioner för att skapa inte bara charmiga dekorationer utan även praktiska julklappsetiketter.

Låt oss tillsammans skapa ett helt unikt och personligt juluttryck med Cricut's fantastiska 'Print Then Cut' funktion!

 

Du behöver:

Material:

 

Verktyg:

 Jul klistermärken cricut material

 

Videoinstruktioner:

Hur man gör juliga klistermärken med print then cut

1. Ladda ner den kostnadsfria mallen

Börja med att ladda ner mallen här. Om du använder en Cricutmaskin så måste du ladda upp SVG-filen till Design Space. Om du är osäker på hur man laddar upp en SVG-fil så hittar du instruktioner här.

 

2. Förbered filen

Om du inte vill skriva ut alla klistermärken så klickar du på "Ta bort gruppering" och raderar de klistermärken du inte vill använda. Du kan till exempel välja att bara göra julklappsetiketter. I så fall kan du kopiera etiketterna och klistra in så många du vill göra.

Klicka på textverktyget och skriv mottagarens namn. Klicka på teckensnittsmenyn och välj det typsnitt som du vill använda, t.ex. Cricut Sans.

Justera storlek och färg på namnet och placera det till höger om “Till:”. Kopiera texten, dubbelklicka på den och skriv vem paketet är ifrån. Flytta texten till höger om “Från:”. Gör samma sak för de andra julklappsetiketterna.

Förbered cricut jul klistermärken

 

Markera hela designen och klicka på “Platta till”.

Cricut print then cut platta till

 

Kontrollera storleken på designen. Hela designen får vara max 15,95 x 23,53 cm.

 

3. Print then cut

Klicka på “Skapa”-knappen.

Ändra materialstorlek till den storlek som ditt ark har. Cricuts Printable Vinyl har den amerikanska storleken Letter.

Klicka sedan på “Fortsätt” och anslut din Cricutmaskin.

Klicka på “Skicka till skrivare”. Bocka i “Lägg till utfall” och "Använd systemdialogrutan" för att manuellt välja skrivarinställningar.

Cricut design space print then cut skriv ut

Klicka på "Skriv ut" för att öppna skrivarinställningarna. Välj papperstyp, utskriftskvalitet och vilken skrivare du ska använda. Skriv sedan ut designen.

Om du får upp ett meddelande om att du behöver kalibrera så klickar du på “Kalibrera”. Välj rätt skrivare och klicka på skriv ut. Du kan skriva ut på vanligt A4 kopieringspapper.

Cricut design space kalibrera print then cut

 

När pappret har skrivits ut så placerar du det i det övre vänstra hörnet på din skärmatta.

Mata in skärmattan i maskinen och tryck på de blinkande knapparna för att börja skära. Mata sen INTE ut skärmattan. Kontrollera att maskinen har skurit hela vägen runt den minsta fyrkanten. Om den har gjort det så väljer du "Ja" i Design Space. Om den inte har gjort det så kommer din Cricut att justera snittet.

Cricut kalibrera print then cut

Nu kommer din maskin att göra kalibreringssnitt längs med toppen och sidan av pappret. Utan att mata ut skärmattan, välj den siffra och bokstav där Cricutmaskinen har skurit närmast mitten av linjerna.

Efter det så skär maskinen runt den största rektangeln. När det är klart så kan du mata ut skärmattan.

Design Space kommer att fråga om du är nöjd med snittet. Om du inte är nöjd så kommer du att guidas genom kalibreringsprocessen en gång till för att förfina snitten.

Välj "Fortsätt" och stäng ner rutan för att spara dina kalibreringsinställningar.

 

Välj sedan det material som du ska använda, t.ex. Printable Vinyl.

 

4. Skär ut Printable Vinyl

Placera din printable vinyl med den utskrivna designen högst upp till vänster på en blå LightGrip skärmatta. Mata in skärmattan i din Cricutmaskin och tryck på de blinkande knapparna för att börja skära.

Hur man gör jul klistermärken cricut

Cricutmaskinen kommer att börja skanna pappret med sin sensor för att bestämma vart den ska skära. När den har skannat klart så börjar den skära.

Innan du matar ut skärmattan så är det bra att kontrollera att maskinen har skurit hela vägen genom materialet. Pilla upp ett klistermärke för att kontrollera snittet.

Om du inte är nöjd med snittet så kan du trycka på playknappen för att skära exakt samma snitt igen.

Klistermärken cricut

När du är nöjd med snittet så matar du ut skärmattan och vänder på den för att dra bort skärmattan från dina klistermärken.

Klistermärken jul

Se till att du inte missar något pyssel i min virtuella julkalender genom att fylla i formuläret på den här sidan så får du en påminnelse varje dag!

 

Mer julpyssel

Kan du inte få nog av att julpyssla med din Cricut? Kolla in hur man gör en Santa Cam av en julgranskula och hur man gör en bricka med godsaker till tomten och hans renar.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg