Julmugg som byter färg vid värme

Lär dig att göra en julig mugg som byter färg vid värme med färgskiftande vinyl från Cricut. Muggen är perfekt att ge bort som present i jul eller behålla själv för att dricka kaffe, thé eller varm oboy ur.

hur man gör en julmugg som byter färg

Julens magi möter modern teknik i dagens blogginlägg, där jag tar dig med på en kreativ resa för att skapa den ultimata julmuggen – en mugg med en ljusslinga av färgskiftande lampor som aktiveras när du häller i något varmt!

Med hjälp av en Cricutmaskin och självhäftande vinyl kommer jag att visa hur du enkelt kan ge dina muggar en personlig och förtrollande touch. Denna juliga mugg är inte bara ett perfekt tillskott till ditt egna hem för mysiga stunder med kaffe, te eller varm oboy, utan också en fantastisk julklapp som garanterat kommer att sprida glädje.

Följ med när jag delar med mig av kreativa knep, steg-för-steg instruktioner och inspirerande idéer för att skapa denna unika julmugg. 

 

Du behöver:

Material:

 

Verktyg:

Cricut mugg som byter färg material

 

Videoinstruktioner:

 

Hur man gör en julmugg med vinyl som byter färg

1. Ladda ner den kostnadsfria mallen

Börja med att ladda ner mallen här. Om du använder en Cricutmaskin så måste du ladda upp SVG-filen till Design Space. Om du är osäker på hur man laddar upp en SVG-fil så hittar du instruktioner här.

 

2. Förbered filen

Klicka på “Ta bort gruppering”. Mät runt din mugg för att ta reda på hur lång ljusslinga du kan skära ut. Justera storlek på ljusslingan och duplicera den om du vill ha flera ljusslingor på muggen.

Cricut mät mugg 

 

3. Skär vinyl

Klicka på “Skapa”-knappen. 

Klicka på “Fortsätt” och anslut din Cricutmaskin.

Välj det material som du ska använda, t.ex. Heat/Cold Activated Color Changing Vinyl för vinylen som byter färg och Smart Vinyl Permanent för den svarta vinylen.

Vänd på vinylen så att den rutiga bäraren hamnar nedåt och placera vinylen på skärmattan. Mata in skärmattan i Cricutmaskinen och tryck på “Kör” i Design Space för att få Cricut Joy att börja skära.

Cricut joy färgskiftande vinyl

När maskinen har skurit klart så klickar du på “Lossa” i Design Space för att mata ut vinylen. Ta bort vinylen från skärmattan och fortsätta sedan att skära ut resten av delarna i projektet.

Stick ner ditt Weeding Tool i ett utav hörnen av vinylen och dra långsamt bort den överflödiga vinylen. Rensa även bort vinylen som är inuti ljusslingan.

Rensa skyltvinyl

 

4. Applicera vinylen på muggen

Häll lite Isopropanol på hushållspapper och rengör ytan på muggen där vinylen ska sitta.

Klipp ut en bit Transfer Tape som är lite större än din ljusslingan. Dra bort baksidan från Transfer Tejpen och placera Transfer Tejpen på vinylen. Använd en skrapa för att polera fast tejpen på vinylen.

Skyltvinyl transfer tape

 

Börja med att fästa en av ändarna av ljusslingan vid muggens öra. Du kan behöva klippa snitt i transfer tejpen för att tejpen ska få plats vid örat. Lägg ner en bit av ljusslingan i taget och använd dina fingrar eller en skrapa för att polera fast vinylen på muggen. Dra bort transfer tejpen en liten bit i taget.

Applicera vinyl på mugg

Klipp ut en bit transfer tape som är lite större än en lampa. Dra bort baksidan från Transfer Tejpen och placera Transfer Tejpen på en lampa. Använd en skrapa för att polera fast tejpen på vinylen. Dra sedan bort Transfer Tejpen och placera lampan på muggen. Fortsätt att plocka upp lampor med samma bit transfer tejp och placera dem på muggen.

Applicera skyltvinyl på mugg

 

Fortsätt sedan med att sätta fast nästa ljusslinga på muggen.

Låt vinylen härda i minst 24 timmar innan första användning och handdiska muggen för att minska risken för att vinylen lossnar.

 Julmugg som byter färg vid värme

 

Se till att du inte missar något pyssel i min virtuella julkalender genom att fylla i formuläret på den här sidan så får du en påminnelse varje dag!

 

Mer julpyssel

Kan du inte få nog av att julpyssla med din Cricut? Kolla in hur du kan pyssla en unik flaskpåse för glögg och hur man gör en tygkasse med jul monogram.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg