Pyssla en unik flaskpåse för glögg

Lär dig att göra en unik flaskpåse som är perfekt att ge bort glögg, vin eller något annat drickbart i. 

Pyssla en unik flaskpåse för glögg

Välkommen till min kreativa hörna där jag tar julens härliga stämning ett steg längre genom att skapa personliga och omsorgsfullt designade flaskpåsar som är perfekta att ge bort glögg eller något annat drickbart i.

I det här inlägget så guidar jag dig genom en enkel och rolig process där jag använder Cricutmaskinen för att skära ut textilvinyl och pressar med min pålitliga Easypress 3 för att skapa charmiga flaskpåsar.

Detta DIY-projekt är ett enkelt sätt att skapa ett personligt avtryck och sprida glädje med kreativiteten av handgjorda presenter!

 

Du behöver:

Material:


Verktyg:

 

Titta på videoinstruktioner:

 

Hur man gör en flaskpåse för glögg

1. Ladda ner den kostnadsfria mallen

Börja med att ladda ner mallen här. Om du använder en Cricutmaskin så måste du ladda upp SVG-filen till Design Space. Om du är osäker på hur man laddar upp en SVG-fil så hittar du instruktioner här.

 

2. Förbered filen

Klicka på “Ta bort gruppering”. Klicka på “Former” och lägg till en fyrkant. Klicka på hänglåset och skriv in måtten som din flaskpåse har så att du kan använda fyrkanten som en mall.

Välj vilken text och bild du vill pressa på din flaskpåse och använd fyrkanten till hjälp för att bestämma storlek och position på texten och bilden.

Cricut design space flaskpåse glögg

 

Radera all text och bilder som du inte ska använda. Dölj eller radera fyrkanten som du använt som mall.

Markera hela din design eller välj en rad i taget och klicka på “Bifoga”.

Cricut design space flaskpåse glögg bifoga

 

3. Skär ut textilvinyl

Klicka sedan på “Skapa”-knappen. Bocka i “Spegla” och klicka på “Fortsätt” och anslut din Cricut.

Välj det material som du ska använda, t.ex. Smart Iron-On.

Cricut design space smart iron on

Placera textilvinylen så att bäraren (plasten) hamnar nedåt mot skärmattan eller bordet. Om du är osäker på vilken sida som är bärare och vilken sida som är textilvinyl så kan du sticka ner ditt weeding tool i ett hörn och pilla upp en bit för att se vilken sida som är vinyl och vilken sida som är plast.

För in skärmattan under de vita plastdelarna på Cricutmaskinen och tryck “Kör” i Design Space för att få Cricut Joy att börja skära.

Cricut joy smart iron on 

 

4. Rensa textilvinylen

När maskinen har skurit klart så matar du ut vinylen genom att klicka på "Lossa" i Design Space. Ta bort vinylen från skärmattan och fortsätt att skära ut resten avdelarna till projektet.

Stick ner ditt weeding tool i ett av hörnen av vinylen och börja rensa bort den överflödiga vinylen. Arbeta långsamt och kontrollera hela tiden att du inte råkar ta bort någon bokstav eller punkt. Rensa även bort vinylen som är inuti bokstäverna.

rensa textilvinyl

 

5. Pressa textilvinyl

Värm upp din värmekälla. Använd gärna Cricuts Heat Guide för att ta reda på vilka inställningar du ska använda.

Placera tygkassen på pressmattan och förpressa tyget i 5 sekunder. Genom att förpressa så får man bort eventuell fukt från materialet och slätar ut alla rynkor. Rolla tygkassen med en klädvårdsrulle för att få bort allt ludd.

Placera textilvinylen på tygkassen och använd ett måttband för att mäta så att designen hamnar rakt.

Placera textilvinyl på tygkasse

Pressa sedan enligt Cricuts Heat Guide. Låt vinylen svalna och dra sedan bort bäraren.

Dra bort bärare textilvinyl

Om vinylen följer med uppåt så lägger du ner bäraren och pressar en stund till.

 Diy flaskpåse glögg

Se till att du inte missar något pyssel i min virtuella julkalender genom att fylla i formuläret på den här sidan så får du en påminnelse varje dag!

 

Mer julpyssel

Kan du inte få nog av att julpyssla med din Cricut? Kolla in hur man gör en julig Explosion Box och hur man gör julkort med Cricut Foil Insert Cards.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg