Hur man gör en Santa Cam av en julgranskula

Ta reda på vem som är snäll och stygg hemma hos dig genom att göra en övervakningskamera att hänga i julgranen. En Santa Cam spelar in och sänder direkt till Nordpolen!

Hur man gör en Santa Cam av en julgranskula

 

Välkommen till mitt juliga DIY-hörn där jag idag tar dig med på en lekfull och förtjusande skaparresa – skapandet av er alldeles egna 'Santa Cam'!

I det här inlägget så hittar du steg-för-steg instruktioner för hur du enkelt omvandlar en vanlig julgranskula till en magisk övervakningskamera åt jultomten. Perfekt för att sprida spänning och lite extra julmagi i hemmet.

 

 

Du behöver:

Material:

 

Verktyg:

Santa cam material

 

Videoinstruktioner:

Hur man gör en Santa Cam

1. Ladda ner den kostnadsfria mallen

Börja med att ladda ner mallen här. Om du använder en Cricutmaskin så måste du ladda upp SVG-filen till Design Space. Om du är osäker på hur man laddar upp en SVG-fil så hittar du instruktioner här.

 

2. Förbered filen

Använd ett måttband och mät din julgranskula för att ta reda på hur stor dekal du kan göra.

Klicka på “Ta bort gruppering”. Radera de bilder du inte vill skära ut.

Markera bilden som du vill skära ut och justera storleken så att den passar på din julgranskula. Gör inte en för stor dekal då det blir svårt att fästa den snyggt på julgranskulan. Klicka på “Ta bort gruppering” för den bild du vill skära ut.

Flytta bort det röda lagret och markera allt som är svart och klicka på “Bifoga”. Markera det röda lagret och klicka på “Bifoga”.

 

3. Skär vinyl

Klicka på “Skapa”-knappen. Klicka på “Fortsätt” och anslut din Cricutmaskin.

Välj det material du ska använda, t.ex. Smart Vinyl Permanent.

Vänd på vinylen så att den rutiga bäraren hamnar nedåt och placera vinylen på skärmattan. Mata in skärmattan i Cricutmaskinen och tryck på “Kör” i Design Space för att få Cricut Joy att börja skära.

Santa cam diy vinyl

 

När maskinen har skurit klart så klickar du på “Lossa” i Design Space för att mata ut vinylen.

Använd en sax och klipp ut dekalen från vinylarket. Fortsätt att skära ut resten av delarna av designen.

 

4. Applicera vinyl på julgranskula

Stick ner ditt Weeding Tool i ett utav hörnen av vinylen och dra långsamt bort den överflödiga vinylen. Rensa även bort vinylen som är inuti bokstaven och ev i kameran.

Rensa vinyl rensningspenna

 

Klipp ut en bit Transfer Tape som är lite större än din största vinylbit.

Dra bort baksidan från Transfer Tejpen och placera Transfer Tejpen på kameran. Använd en skrapa för att polera fast tejpen på vinylen.

Dra bort pappersbäraren parallellt med underlaget. Om vinylen inte har fastnat på Transfer Tejpen så lägger du ner tejpen, skrapar lite till och försöker igen.

Vinyl julgranskula

 

Placera julgranskulan i en mugghållare för att få den att ligga still. Klipp snitt i transfer tejpen för att göra det enklare att placera vinylen på ett runt objekt.

DIY santa cam julgranskula vinyl

 

Placera kameran på julgranskulan och polera fast vinylen med fingrarna eller en skrapa. Transfer tejpen behöver inte ligga slät mot kulan men försök att få vinylen att hamna slätt. Dra sedan bort transfer tejpen.

Fortsätt att plocka upp texten med hjälp av transfer tejp och placera den på julgranskulan.

 

Se till att du inte missar något pyssel i min virtuella julkalender genom att fylla i formuläret på den här sidan så får du en påminnelse varje dag!

 

Mer julpyssel

Kan du inte få nog av att julpyssla med din Cricut? Kolla in hur du kan göra roliga pengarhållare för att ge bort sedlar i jul och hur man gör personliga nyckelringar med kransar.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg