Allt du behöver veta om Cricut Hat Press

Är du nyfiken på Cricut Hat Press? Här får du reda på allt du behöver veta om den helt nya värmepressen till kepsar, mössor och hattar.

Allt du behöver veta om Cricut Hat Press

 

Vad är Cricut Hat Press?

Cricuts Hat Press är både snygg och enkel att använda. Den böjda värmeplattan är designad för att fungera specifikt på hattar och kepsar och den glider enkelt längs materialets yta.

Hat Pressen har anpassningsbara värmeinställningar vilket gör att du lätt kan göra egna tryck med textilvinyl, Infusible Ink och sublimeringsprodukter på hattar, solhattar och kepsar.

Titta på videon nedanför där jag berättar allt du behöver veta om Cricut Hat Press, visar hur man aktiverar den och pressar HTV på en keps.

 

Cricut Hat Press innehåller följande artiklar:

  • Cricut Hat Press
  • Säkerhetsplatta (Bordshållare)
  • Presskudde
  • Textilvinyl till ett övningsprojekt
  • Stark värmebeständig tejp
  • Snabbstartsguide
  • Användarguide

Cricut-hat-press

Cricut Hat Press Temperaturer

Cricut Hat Press har tre olika temperaturinställningar för att hjälpa dig att uppnå felfria överföringar med en mängd olika material och baser.

LÅG: 125-145 grader

Denna inställning är avsedd att användas med basmaterial som är känsligare för värme och bör användas med en 60-sekunders timer.

MEDEL: 145-180 grader

Detta är den primära inställningen som används med de flesta värmeöverföringsmaterial som Iron-On och bör användas med en 60-sekunders timer.

HÖG: 180-205 grader

Infusible Ink och kraftiga basmaterial bör användas med högsta temperatur med en timer på 90 sekunder.

Även om varje inställning har ett litet temperaturintervall som den omfattar, kommer Cricut Hat Press inte att fluktuera inom det intervallet under pressprocessen. Varje material har en specifik temperatur som har testats noggrant och Cricut Hat Press kommer att bibehålla den temperaturen genom hela pressen utan någon avvikelse. Denna exakthet är en av de saker som verkligen skiljer Cricut från alla andra värmepressar som finns på marknaden.

 

Hur stor är Cricut Hat Press?

Cricut Hat Press väger cirka 1 kg. Den mäter 10,9 cm i diameter gånger 16,5 cm i bredd och 12,9 cm i höjd.

 

Automatisk avstängningsfunktion

Av säkerhetsskäl är Cricut Hat Press utrustad med en automatisk avstängningsfunktion. Som en upptagen mamma som tyvärr tenderar att bli distraherad när hon jobbar så är det här en av mina favoritsaker med alla värmepressar från Cricut.

Efter 13 minuters inaktivitet stängs Cricut Hat Press automatiskt av. Den avger ett varningspip 30 sekunder innan den stängs av.


Cricut Heat App

Cricut Hat Press är kompatibel med Cricuts senaste app Cricut Heat. Så vad är så speciellt med Cricut Heat-appen? Vi har redan Design Space så varför behövs ännu en app?

Cricut Heat appen är designad för att hjälpa dig med din värmepress. Appen eliminerar i stort sett risken för fel eller misstag genom att ge dig exakta inställningar som har testats noggrant tillsammans med steg-för-steg-instruktioner.

Du kommer att guidas genom värmeöverföringsprocessen från det ögonblick du förvärmer din bas till det ögonblick du drar bort din baksida för att avslöja ditt skräddarsydda projekt.

Cricut Heat appen tar bort gissningsarbetet med att skapa projekt med Iron-On och Infusible Ink. I appen så finns allt du behöver veta för att framgångsrikt slutföra ett projekt och få fantastiska resultat.

I appen så matar du in ditt specifika basmaterial, överföringsmaterialet du kommer att applicera på det och som ytan du kommer att trycka på. Även om dessa kanske inte verkar betydelsefulla så finns det faktiskt en hel del utrymme för misstag när du lägger ihop dessa tre faktorer.

Cricut-hat-press-produkter

Cricut Heat appen ger en steg-för-steg-guide

Cricut Heat appen förser dig med de perfekta inställningarna (som har testats grundligt av Cricut-teamet för att skapa ditt projekt så du slipper gissa. Den guidar dig till och med genom hela processen steg för steg. Det betyder att du inte längre behöver fundera på om det behövs butcher paper, om du bör applicera tejp eller måste pressa ditt projekt flera gånger.

Cricut Heat appen är gratis att ladda ner från App Store eller Google Play. Kompatibla värmepressar måste aktiveras innan de används. Aktivering kräver att du laddar ner Cricut Heat appen och följer anvisningarna. Aktivering gör att värmepressarna har den senaste programvaran.

Cricuts värmepressar kan såklart även användas utan Cricut Heat appen, men det rekommenderas inte.


Vilka produkter är kompatibla med Cricut Hat Press?

Du kan använda vilken hatt eller keps som helst med Cricut Hat Press som passar den medföljande formen. Formen är i linje med hattpressens böjda yta för att ge dig en perfekt press varje gång. Du kan använda trucker-kepsar, fiskehattar, en basebollkepsar, solhattar och visir med Cricut Hat Press.

Cricut erbjuder för närvarande två olika kepsar som är kompatibla med Cricut Hat Press

Båda dessa kepsar har genomgått flera tester och de är designade för att vara kompatibla med både Iron-On och Infusible Ink. Det betyder att de tål värme på upp till 205 grader utan att smälta.

Även om den största delen av kepsen tål 205 graders värme så är inte skärmen gjord för det och du bör undvika att applicera Infusible Ink på skärmen eftersom den kan smälta eller skadas.

Cricut-varmepress-kepsar

 

Grå basebollkeps

Den första kepsen är en grå basebollkeps som är gjord av 80% polyester och 20% bomull. Köp kepsen här.


Svart och vit trucker-keps

Den andra är en svart och vit trucker-keps som har en baksida i svart mesh med vit framsida och den är gjord av 100 % polyester. Köp kepsen här.

 

Cricut har också Strong Heat Resistant Tape som du kan köpa här.

Stark värmetålig tejp är designad för att användas med böjda ytor för att skapa en sömlös process. Den har ett starkare grepp än den blå Infusible Ink tejpen och har den perfekta bredden för användning med Cricut Hat Press.

Naturligtvis kan du alltid använda andra produkter med Cricuts värmepressar men det kommer att kräva en del testande från din sida!


Presskudde

För att få det allra bästa resultatet när du arbetar med en krökt yta behöver du en pressform som har en rundad form för att skydda hatten.

Detta förhindrar att hatten deformeras och gör att jämn värme kan appliceras och fördelas över hattens yta.

Cricuts presskudde skapades som den perfekta partnern till Cricut Hat Press. Den är designad för att perfekt passa insidan av kepsen vilket ger dig en fast tryckyta som är fri från stötar eller luftfickor som kan påverka din design negativt.

Presskudden är 16,5 cm i diameter, 13,2 cm på höjden och 19 cm bred och väger 1,3kg.


Allergivarning

Du bör vara medveten om att det finns en allergivarning med Cricut Hat Press. Det beror på att Cricut använde valnötsskal för att skapa den fasta ytan på hattpressformen.

Valnötsskal är ett helt naturligt, biologiskt nedbrytbart material som är extremt hållbart. De erbjuder också vattenabsorption samtidigt som de har stor mikrobiell resistens.

Vad det betyder är att presskudden kan dra bort fukt från ditt material, vilket säkerställer en torr pressyta samtidigt som den reflekterar värmen tillbaka mot trycket.

Utsidan av presskudden är gjord av 59% polyester och 41% bomull. Formens insida är gjord av 91% valnötsskal och 9% polyester.

För bästa resultat bör du INTE tvätta, bleka, torka eller kemtvätta presskudden. Du bör också undvika att använda ånga på presskudden och istället välja torr värme.


Storlek på designen

Cricut rekommenderar att designen är max 5,7 cm hög och 10,8 cm bred. Detta på grund av hattpressens storlek och att man måste flytta den fram och tillbaka i ständig rörelse när man pressar.

Det rekommenderas också att du inte placerar din design närmare än 1,3 cm från kepsens skärm då den höga värmen troligtvis kommer att förvränga skärmen. Om du verkligen vill lägga till något på skärmen så använd vanlig HTV.


Hur man aktiverar Cricut Hat Press

1. Börja med att ladda ner appen Cricut Heat från App Store eller Google Play. Du behöver använda appen för att aktivera Hat Pressen men efter aktiveringen så behöver du inte använda appen om du redan är säker på vilka inställningar för tid och temperatur du ska använda

Ladda-ner-cricut-heat-app

2. Sätt på din Hat Press och logga in i Cricut Heat appen.

3. Klicka på “Set Up New Heat Press” och följ sedan instruktionerna på skärmen för att ansluta din Hat Press till din app. Om du stöter på problem så kan du kontakta Cricuts support.

4. När appen hittar din Hat Press så trycker du på anslut. Då ansluts värmepressen via Bluetooth till din mobila enhet. Godkänn sedan användarvillkoren och klicka på Aktivera. Cricut Hat Press ger då ifrån sig ett pip och börjar uppdateras. Appen meddelar dig när uppdateringen är klar.

Installera-cricut-hat-press

5. När Hat Pressen väl är aktiverad så kan du trycka på knappen för att sätta på Hat Pressen. Då börjar den att värmas upp och du kan förbereda ditt första projekt.


Hur man pressar textilvinyl med Cricut Hat Press

Nu när vi har aktiverat Hat Pressen så är det dags att göra ett projekt för att se hur värmepressen och Cricut Heat-appen fungerar tillsammans.

Du behöver:

1. Förbered filen

Till det här projektet så använder jag en färdig design som finns i Cricut Design Sapce. Du kommer åt designen genom att söka efter “#M2B5AC18D” bland bilderna i Design Space.

Hot-mess-express-cricut-design-space

Använd ett måttband eller en linjal och mät kepsen ör att bestämma hur stort motiv du vill ha och justera sedan storleken på designen. Kom ihåg att Cricut rekommenderar att din design är max 5,7 cm hög och 10,8 cm bred.


2. Skär ut textilvinylen

Klicka på den gröna ”Skapa det” knappen, bocka i ”Spegla” och välj det material du ska använda. Jag valde Smart Iron-On.

Placera textilvinylen med den glansiga sidan nedåt mot skärmattan. Använd gärna en brayer för att få textilvinylen att fästa ordentligt på skärmattan.

Mata in skärmattan i maskinen och tryck på de blinkade knapparna för att börja skära.


3. Rensa vinylen

När maskinen har skurit klart så matar du ut skärmattan och låter vinylen ligga kvar på den. Stick ner ditt weeding tool i ett av hörnen av vinylen och börja rensa bort den överflödiga vinylen. Rensa även bort vinylen som är inuti bokstäverna.

Cricut-hat-press-textilvinyl

 

4. Pressa textilvinylen på en keps med Cricut Hat Press

Nu är det dags att pressa designen på kepsen och Cricut Heat appen kommer att vägleda dig genom hela processen!

Starta Cricut Heat appen och tryck på “Start New Project”.

Cricut-hat-press-new-project

Tryck på “Transfer Material” och välj “Smart Iron-on”.

Cricut-hat-press-transfer-material

Tryck på “Applied to”, välj “Baseballkreps” och tryck sedan på “Next”.

Hur-Du-Packar-Upp-och-Installerar-Cricut-Hat-Press-på-svenska

Nu ser du de rekommenderade inställningarna och du kan välja att skicka inställningarna till din Hat Press eller ställa in inställningarna manuellt. Jag väljer att skicka inställningarna till min Hat Press.

Cricut-hat-press-installningar-bluetooth

Plocka ur eventuell kartong och förpackningsmaterial som kan finnas inuti kepsen. Vik även upp eventuella svettband.

Knäpp upp kepsen och placera den på presskudden. Knäpp sedan kepsen igen och se till att den sitter åt ordentligt runt presskudden och pilla fram svettbanden om de åkt in under presskudden.

Heat-appen visar att vi ska förpressa kepsen i 5 sekunder. Genom att förpressa så får man bort eventuell fukt från materialet och slätar ut alla rynkor. Håll ett stadigt tag om presskuddens handtag med ena handen, tryck på startknappen på Hat Pressen för att få timern att börja räkna ner från 5 sekunder och för Hat Pressen fram och tillbaka över kepsen. Placera sedan Hat Pressen på bordshållaren.

Förpressa-keps-cricut-hat-press

Låt kepsen svalna lite och placera sedan textilvinylen på kepsen. Använd värmetålig tejp för att hålla vinylen på plats så att den inte rör sig under tiden som du pressar.

Cricut-hat-press-iron-on

Heat-appen visar sedan att vi ska pressa textilvinylen i 60 sekunder. Håll ett stadigt tag om presskuddens handtag med ena handen, tryck på startknappen på Hat Pressen för att få timern att börja räkna ner från 60 sekunder och för Hat Pressen fram och tillbaka över kepsen. När timern har räknat ner till 0 så tar du bort Hat Pressen och placera den på bordshållaren.

Pressa-iron-on-med-cricut-hat-press

Cricuts smarta Iron-on är en så kallad ”cold peel” vilket betyder att du behöver vänta några minuter innan du drar bort bäraren. Dra försiktigt bort bäraren men lägg ner den igen om du märker att vinylen följer med uppåt. I så fall är det bara att pressa en stund till.

Dra-bort-bärare-textilvinyl-cricut-hat-press

Har du några frågor om Cricut Hat Press? Lämna dina frågor i en kommentar här nedanför.

Du kan köpa Cricut Hat Press här.


Utforska mer

Kan du inte få nog av Cricut? Kolla in de här inläggen om Allt du behöver veta om Cricut MuggPress och De bästa presenterna till Cricutanvändaren.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!


Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg