De bästa presenterna till Cricutanvändaren

Undrar du vad du ska ge den pyssliga Cricut-älskaren i present? Här hittar du tips på presenter som garanterat kommer att imponera!

 

Julen börjar närmar sig och det är hög tid att börja leta efter de perfekta julklapparna.

Om du letar efter den perfekta presenten till en Cricutälskare men inte själv har så bra koll på Cricutmaskinerna och vad man kan köpa till dem så behöver du inte oroa dig. Här hittar du alla de bästa presenterna till Cricutanvändaren!

Oavsett om du funderar på att köpa en ny Cricutmaskin eller letar efter något som kan användas med en nuvarande maskin så hittar du massor av tips här.

 

Varför ge bort en Cricut i julklapp?

Min Cricut har helt och hållet förändrat mitt sätt att pyssla. Från att spenderat flera timmar på att noggrant klippa ut projekt med sax så kan jag nu göra egna tryck på kläder, dekorationer, presenter och mera på bara några minuter.

Att ge gåvan av en Cricut till någon du älskar kommer att öppna upp en helt ny värld av pysselmöjligheter för dem! Här är några fördelar med en Cricutmaskin:

  • Anpassade projekt: Med en Cricutmaskin och dess tillhörande program Cricut Design Space kan man göra helt anpassade och personliga projekt istället för att använda en generisk mall.
  • Mångsidighet: Man kan skära i hundratals material för att göra nästan vilket tänkbara projekt som helst!
  • Spara tid: Man kan skära, skriva, perforera och mer på en bråkdel av den tid det skulle ta att göra det för hand.
  • Tjäna pengar: Med en Cricutmaskin kan man ta sitt småföretagande till en helt annan nivå om man vill sälja det man skapar på marknader eller internet.

 

Till den seriösa pysslaren: Cricut Maker 3

Om du letar efter en present till en väldigt pysslig person och de inte redan har en Cricutmaskin så är helt klart en Cricut Maker 3 den bästa presenten.

Cricut Maker 3 är Cricuts mest robusta skärmaskin. Med en Cricut Maker 3 kan man skapa nästan allt man kan drömma om, från presenter och inredning till sömnadsprojekt och så mycket mer.

Cricut Maker 3 kan skära i över 300 olika material och klarar av tjockare material som balsaträ, tyg och läder, något som de andra skärmaskinerna inte klarar av.

Cricut Maker har också det bredaste utbudet av verktyg. Den är kompatibel med 13 olika verktyg för att skära, rita, skriva, prägla, gravera och foliera en mängd olika material.

 

Till den vardagliga pysslaren: Cricut Explore 3

Om du letar efter en present till någon som älskar att göra olika projekt men vill hålla sig till de mer populära materialen som kartong och vinyl så är en Cricut Explore 3 den bästa presenten.

Med en Cricut Explore 3 så kan man göra nästan lika mycket som med en Maker 3 men för lite mindre pengar. En Explore 3 kan inte skära lika tjocka material som en Maker 3 men man kan använda över 100 olika typer av papper, kartong, vinyl, HTV (textilvinyl), Infusible Ink och mer.

Till skillnad från de 13 verktyg man kan använda med Maker 3 så kan man bara använda fem i Explore 3. Du kan till exempel skära, skriva och rita men inte prägla eller gravera.

De allra flesta pysselälskarna får allt de behöver från Cricut Explore 3 och kommer bli fantastiskt glada över att få en.

 

Till den som pysslar ibland: Cricut Joy

Om du letar efter en present till någon som gillar att pyssla ibland så är en Cricut Joy svaret.

Den här lilla kompakta skärmaskinen är perfekt för att göra till exempel egen heminredning, etiketter och gratulationskort.

Cricut Joy är Cricuts minsta skärmaskin, men låt inte dess storlek lura dig! Den här lilla maskinen är kraftfull och du kommer att bli förvånad över allt den kan göra! Den är dessutom väldigt söt, bärbar och helt klart prisvärd.

Cricut Joy kan till exempel skära långa snitt som är är 13,9 cm breda och 1,2 meter långa, göra personliga kort för alla tillfällen med kortmattan och kan användas för att skapa skräddarsydda etiketter, vinyldekaler, textiltryck, födelsedagsbanderoller och mera.

Det här är en bra maskin för dem som blir lite skrämda av de större Cricutmaskinen och för dem som bor litet eller inte har ett pysselrum att förvara skärmaskinen i.

 

Presenter till den som redan har en Cricutmaskin

Om du letar efter present till någon som redan har en Cricut så hittar du massor av bra tips här nedanför.

 

1. Cricut Access

Cricut Access är en prenumeration som tillåter obegränsad användning av över 500 000 av Cricuts bilder, typsnitt och färdiga Cricut-projekt.

Cricut Access är ett väldigt bra sätt att spara både pengar och tid om man använder sin Cricut maskin väldigt mycket då man slipper leta runt på internet efter bilder och typsnitt att använda till sina projekt.

Prenumerationen kostar 99 kr i månaden och jag tror att de flesta med en Cricutmaskin skulle uppskatta den presenten.

 

2. Cricut EasyPress 3

Cricut EasyPress finns i tre olika storlekar. Det är den perfekta presenten till den som älskar att göra projekt med textilvinyl. Om du vet att den du letar present till brukar använda ett vanligt strykjärn för att få fast textilvinyl på kläder så är en EasyPress en bra present.

Om du är osäker på vilken storlek du ska köpa så fundera på vilka typ av projekt personen gör:

  • Cricut EasyPress 25×30 cmBra för personer som gör t-shirts eller andra större projekt. Den större värmeytan gör att de större projekten pressas på en gång istället för att behöva flera pressar. Men den kan vara tung och besvärlig att använda på mindre projekt som barnkläder.
  • Cricut EasyPress 22,5×22,5 cm: Bra för en mängd olika projekt, från kläder till heminredning. Den här storleken fungerar för de allra flesta projekt man vill göra.
  • Cricut EasyPress Mini: Denna lilla press är en av mina favoritprodukter från Cricut. Plus att den kostar minst av alla Cricuts värmepressar. EasyPress Mini gör det möjligt att fästa textilvinyl på mindre ytor som hattar, skor och mindre tryck på kläder. Den passar dessutom bra att pressa sömmar med (perfekt för den som syr) och för att stryka pärlplattor.

 

3. EasyPress Matta

För att kunna använda en Cricut EasyPress så behövs en EasyPress-matta.

Pressmattans komplexa design hjälper till att effektivt ta bort fukt, samtidigt som den reflekterar värmen för att säkerställa perfekt vidhäftning för projekt med textilvinyl och Infusible Ink.

 

4. Väska till Cricut Joy

Att ta med sig sin Cricut på resan kan vara lite besvärligt men Cricut har en speciell väska till just Cricut Joy.

Om personen du ska köpa present till gillar att pyssla hemma hos vänner eller i stugan så kommer den här väskan att hålla allt organiserat och skyddat.

 

5. Infusible Ink Transfer Sheets

Med Infusible Ink kan man skapa en design som smälter samman med plagget för ett mer levande och sömlöst resultat. Infusible ink varken flagnar, bleks, spricker eller skrynklas.

När Infusible Ink når en viss temperatur omvandlas det faktiskt till en gas som börjar överföra pigmentet till den kompatibla basen.

Infusible Ink finns i en mängd olika färger och mönster och du kan läsa allt om Infusible Ink här.

 

6. Infusible Ink Produkter

Infusible Ink kan pressas på t-shirtar, lunchlådor, kuddfodral, grytlappar, haklappar, strandväskor och mycket mer.

Dock så kan det bara användas med produkter som är till för sublimering (muggar med polyester coating och tyger i minst 65% polyester) och syns bäst på vita eller ljusa produkter.

En bra present kan därför vara ett gäng t-shirtar i polyester, muggar, underlägg, tygpåsar eller andra sublimeringsprodukter som mottagaren kan dekorera.

 

7. Skärblad

Det är alltid trevligt att ha några reservblad till hands för alla Cricut-projekt!

Premium Fine-Point Replacement Blades är bra att ha för att kunna byta till ett rent blad när det ursprungliga bladet blivit matt.

Om personen har en Cricut Maker så är Knife Blade ett bra tillägg eller något av Quickswap verktygen som är väldigt roliga att använda.

Om personen har en Cricut Explore eller en Cricut Joy så är Foil Transfer Kit (till Explore & Maker) eller Foil Transfer Tool (till Joy) en bra idé att ge.

Du kan läsa mer om vilka skärblad som passar till vilken maskin här.

 

8. Verktyg

Verktyg är också väldigt bra att ha och jag tror inte man kan ha för många.

Essential Tool Set innehåller allt som behövs för att snabbt och enkelt kunna göra fantastiska projekt.

 

9. Textilvinyl

Med Cricuts Iron-On kan man applicera sin egna design på olika sorters material som tyg men även trä. Det är ett perfekt material att använda för att göra handgjorda presenter åt kompisar eller familjen eller för att lägga till ett inspirerande citat på en valfri t-shirt. 

Textilvinylen är enkelt att hantera och kan användas med vilken Cricut skärmaskin som helst och appliceras med ett strykjärn, EasyPress eller värmepress.

 

10. Skärmattor

Det är alltid bra att ha en mängd olika Cricut skärmattor till hands för alla typer av projekt.

Det finns flera olika typer av skärmattor till Cricutmaskinerna:

 

11. Kortmatta

Med en kortmatta kan man enkelt och snabbt göra personliga kort med sin Cricutmaskin. Det finns en kortmatta till Cricut Joy och en större kortmatta till Maker och Explore-maskinerna som klarar av upp till 4 kort samtidigt.

Det finns även speciella kort som man kan använda till kortmattorna så om du funderar på att ge en kortmatta i present så rekommenderar jag att även skicka med ett paket Insert Cards eller Cut-Away Cards.

 

Presenter till julstrumpan

Letar du efter något litet som passar att stoppa i julstrumpan? Här är några verktyg och tillbehör som jag är säker på kommer uppskattas:

 

Till den som har en Cricut Maker/Explore

 

Till den som har en Cricut Joy

 

Jag hoppas att den här presentguiden var till hjälp och att du hittade någon bra present!

Om du har några frågor eller behöver mer hjälp för att hitta den perfekta presenten så kan du skicka ett mail till info@pysslamedviktoria.se eller skicka ett DM till @PysslaMedViktoria så hjälper jag dig!

 

Utforska mer

Behöver du ännu mer tips på presenter? Läs de här inläggen om Vilka Cricut verktyg man behöver och Allt du behöver veta om Cricut EasyPress Mini.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg