Vilka Cricut verktyg och material behöver man?

Har du skaffat en ny Cricut och undrar vilka Cricut verktyg och material man verkligen behöver? Jag visar dig exakt vilka Cricut verktyg, tillbehör och material du behöver för att börja skapa fantastiska saker omedelbart!

Har du fått en ny Cricut Explore eller Cricut Maker skärmaskin eller planerade att skaffa en och undrar VAD mer du behöver?

Här är en lista på exakt vilka Cricut verktyg och material jag anser vara nödvändiga och bra att ha så att du kan börja skapa vackra projekt med din maskin omedelbart!

Men innan vi börjar, tänk på att du verkligen inte behöver allt. Din Cricut kommer med många av de viktigaste sakerna. Här är en lista över vad som kommer med i lådan tillsammans med din Cricut:

 

Verktyg och material som kommer med Cricut Explore Air 2:

 • Cricut Exlore Air 2 maskin
 • Strömkabel och USB kabel
 • 1 Premium Fine-Point-blad + hylsa
 • 1 Fine Point-penna svart
 • 1 LightGrip-matta 30,5 x 30,5 cm
 • Övningsmaterial till det första projektet

 

Verktyg och material som kommer med Cricut Explore 3:

 • Cricut Exlore 3 maskin
 • Strömkabel och USB kabel
 • 1 Premium Fine-Point-blad + hylsa
 • Övningsmaterial till det första projektet

 

Verktyg och material som kommer med Cricut Maker:

 • Cricut Maker maskin
 • Strömkabel och USB kabel
 • 1 Premium Fine-Point-blad + hylsa
 • 1 Rotary Blade + hylsa
 • 1 Fine Point-penna svart
 • 1 FabricGrip-matta 30,5 x 30,5 cm
 • 1 LightGrip-matta 30,5 x 30,5 cm
 • Övningsmaterial till det första projektet

 

Verktyg och material som kommer med Cricut Maker 3:

 • Cricut Maker 3 maskin
 • Strömkabel och USB kabel
 • 1 Premium Fine-Point-blad + hylsa
 • Övningsmaterial till det första projektet

 

Har du en Cricut Joy? Kolla in mitt inlägg om vilka verktyg och material man behöver till Cricut Joy här.

 

Måste-Ha Verktyg till Cricut

Cricut verktyg

VAD DU SKA SKAFFA: Vissa grundläggande verktyg är verkligen användbara, särskilt ett weeding verktyg och en skrapa.

VARFÖR SKAFFA DET: Om du skär vinyl så kommer du nästan säkert att behöva ett weeding verktyg för att ta bort alla vinylbitar du inte vill överföra till ditt projekt. Och en skrapa är användbar när du klipper papper eftersom det tar ett tag att få upp alla de små pappersbitarna från din matta.

VART MAN KÖPER DET: Du kan köpa enbart Cricut weeding verktyget här och Cricut skrapan här men du får ett bättre pris genom att skaffa Cricut Basic verktygssats som du hittar här.

 

Cricut Knife Blade och Deep Point Blade

VAD DU SKA SKAFFA: Deep Point Blade (Explore and Maker) och Knife Blade (endast Maker) låter dig skära tjockare material. Ingen av dem kommer med din Cricut.

VARFÖR SKAFFA DET: Om du vill skära tjockare material behöver du ett eller båda av de här bladen (beroende på din maskin). Med dessa blad så får du möjlighet att skära i många fler olika material.

VART MAN KÖPER DET: Bäst pris på Deep Point Blade hittar du här och Knife Blade hittar du här.

 

Cricut Scoring Stylus och Scoring Wheel

VAD DU SKA SKAFFA: En av de bästa tillbehören som jag tycker att alla som har en Cricut ska skaffa är antingen en Scoring Stylus (till Cricut Maker & Explore) eller kombopaketet med två Scoring Wheel (till Cricut Maker). Observera att man även kan använda Scoring Stylus till Cricut Maker om man vill men skårningshjulet ger djupare skåror.

VARFÖR SKAFFA DET: Med ett scoring wheel kan du göra en större variation av papperspyssel. Det är ett enkelt verktyg som gör stor skillnad när man pysslar med papper. Observera att du inte behöver de här verktygen om du inte planerar att göra papperspyssel.

VART MAN KÖPER DET: Bäst pris på Scoring Stylus hittar du här och Scoring Wheel hittar du här.

 

Aluminiumfolie

VAD DU SKA SKAFFA: En bit vanlig aluminiumfolie som du knöglar ihop till en boll.

VARFÖR SKAFFA DET: En boll av aluminiumfolie hjälper dig att hålla dina knivspetsar rena vilket med största sannolikhet innebär att du inte behöver köpa ersättningsblad på en väldigt lång tid. Lär dig hur du använder aluminiumfoliebollen i mitt inlägg med Cricut skärproblem och lösningar.

VART MAN KÖPER DET: Förmodligen har du det redan i en låda i köket! Annars hittar du aluminiumfolie i din matvaruaffär.

 

Kartong

Om du vill börja göra pappersprojekt med din Cricut omedelbart så behöver du kartong! Jag rekommenderar 180 gram massivt papper.

 

Vinyl

Om du vill börja göra vinylprojekt med din Cricut så behöver du vinyl! Jag rekommenderar både självhäftande vinyl och iron-on (även kallad HTV) för olika vinylprojekt.

 

Transfer Tape

Vinylprojekt behöver också minst en rulle överföringstejp (transfer tape) så att du kan överföra din vinyl till projektytan. Var noga med att skaffa Cricut StandardGrip Transfer Tape, inte StrongGrip transfer tape (som endast används för glittervinyl).

 

Bra-Att-Ha Verktyg till Cricut

Fler Cricut-mattor

En del projekt kräver en ny eller nyare matta som är för att det ska bli ett bra resultat. Visst, du kan tvätta dem, men jag tycker att det är mer tidskrävande och ibland är det helt enkelt lättare att skaffa nya mattor (tid är pengar).

Jag rekommenderar att du har minst en av varje Cricut matta och kanske några av de 60 cm långa mattorna om du tänker göra några större projekt.

 

Cricut EasyPress

Om du ska göra iron-on vinylprojekt är Cricut EasyPress ett utmärkt vertyg och gör det lättare att stryka på saker.

 

Cricut Pennor

Om du tror att du vill göra adressering på kuvert eller andra projekt med skrift så behöver du skaffa ett par Cricut pennor – de passar i din tillbehörsklämma. De fungerar också till att skriva på etiketter eller kort.

 

Tyg och tygpenna

Om du har en Cricut Maker så kommer du att märka att den skär tyg riktigt bra. Så filt och andra tyger kan vara användbart! Du kanske också vill skaffa tygpennan.

 

Saker du inte behöver skaffa till en början

Du behöver verkligen inte byta ut Fine-Point bladet. Använd tricket med aluminiumfolien för att hålla dina blad skarpa och rena!

Du behöver inte heller alla färger och typer av kartong eller vinyl (även om det är frestande). Jag rekommenderar att du köper material för varje projekt du planerar att göra för att undvika att samla på dig för mycket och för att undvika att känna dig överväldigad.

 

Utforska mer

Kan du inte få nog av Cricut? Kolla in Den ultimata guiden till Cricuts skärblad och Cricuts skärmattor - Vilken används till vad och hur rengör man dem.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg