Tomte korthållare för presentkort

Pyssla ihop ett fodral till presentkortet som ser ut som en tomte. Det här roliga julpysslet gör det lite roligare att ge bort ett presentkort i julklapp!

 

Letar du efter ett kreativt sätt att ge bort ett presentkort? Den här korthållaren som ser ut som en tomtedräkt är enkel att pyssla ihop och gör det lite roligare både att ge och få presentkortet.

 

Du behöver:

Material

Verktyg

 

Titta på videoinstruktionerna

 

 

Hur man gör en korthållare för presentkort

För att klippa ut delarna till korthållaren så kan du antingen använda en Cricut eller Silhouettemaskin, sax eller hobbykniv. 

 

1. Ladda ner den kostnadsfria mallen

Börja med att ladda ner mallen här. Om du använder en Cricutmaskin så måste du ladda upp SVG-filen till Design Space. Om du är osäker på hur man laddar upp en SVG-fil så hittar du instruktioner här.

 

2. Förbered placeringskorten

Om du använder en Cricut Maker eller Explore och vill använda en scoring stylus eller ett scoring wheel, så kan du ändra användning för linjerna som går tvärs över korthållaren till "Spåra". Om du använder en Cricut Joy så behöver du dölja eller radera linjerna. Annars kommer din Joy att skära korthållaren i småbitar.

 

Markera det röda lagret och spårlinjerna och klicka på "Bifoga". Markera sedan det vita lagret och spårlinjerna och klicka på "Bifoga". 

diy korthållare presentkort jul cricut design space

Mät gärna så att den röda fliken som hänger ner är bredare än ditt presentkort. Tänk på att det måste finnas utrymme att limma på sidorna av fliken utan att det blir för smalt för presentkortet.  

Klicka sedan på den gröna “Skapa det” knappen. Klicka sedan på "Fortsätt" för att ansluta din Cricut.

Välj det material du ska använda. Jag väljer Medium Cardstock.

Om Design Space visar fel verktyg för att göra spårlinjerna så klickar du på "Redigera verktyg" och väljer sedan det verktyg som du ska använda.

cricut design space välj verktyg

 

3. Skär ut delarna

Design Space visar vilken färg på papper du ska börja skära i. Placera pappret på din skärmatta och använd gärna en brayer för att få pappret att fästa ordentligt. Mata sedan in skärmattan i maskinen och tryck på de blinkande knapparna för att börja skära.

 

Design Space kommer att visa om du ska byta ut något verktyg. 

diy tomte korthållare för presentkort cricut maker

När maskinen har skurit klart så matar du ut skärmattan. Vänd på skärmattan och böj skärmattan bort från kortet. Genom att dra bort skärmattan från kortet istället för att dra bort kortet från skärmattan så undviker du att pappret böjs eller rivs sönder.

Fortsätt sedan att skära ut resten av delarna till ditt projekt. 

 

4. Vik korthållaren

Vik det röda pappret längst med spårlinjerna.

tomte korthållare presentkort vik papper

Applicera lim på sidorna av fliken och vik in den. Det här blir en ficka där kortet sedan ska ligga. 

tomte korthållare presentkort limma

Vänd på det röda pappret och limma fast den vita delen längst med kanterna av det röda pappret. 

tomte korthållare presentkort

Stoppa i presentkortet i korthållaren och stäng igen korthållaren.

Trä den svarta pappersremsan genom guldspännet och placera skärpet runt korthållaren. Limma ihop ändarna av skärpet så att det går att trä på och av från korthållaren.

tomte korthållare presentkort diy pyssel

 

 

 

 

Mer Julpyssel

Kan du inte få nog av att julpyssla med din Cricut? Kolla in de här inläggen: Stapelbara muggar med en snögubbe och Jul Shadow Box.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg