Stapelbara muggar med en snögubbe

De här stapelbara muggarna med en snögubbe är perfekta att dricka varm oboy ur i vinter. Gör i ordning en hörna av köket till en varm choklad station eller ge bort muggarna i julklapp till någon du tycker om. 

Letar du efter en söt hemmagjord present att ge bort i julklapp? De här stapelbara muggarna som bildar en snögubbe är perfekt till nästan alla på din lista!

Eller varför inte göra muggarna till dig själv och gör i ordning en varm choklad station med marshmallows, kolasås, polkagrisar, kanelstänger och vispgrädde.

Oavsett vem du gör muggarna till så passar de utmärkt till vinterns alla varma drycker.

 

Du behöver:

Material

Verktyg

 

Titta på videoinstruktionerna

 

 

Hur man gör stapelbara muggar med en snögubbe

Jag rekommenderar att du använder en Cricut eller Silhouettemaskin för att klippa ut alla delar.

 

1. Ladda ner den kostnadsfria mallen

Börja med att ladda ner mallen här. Om du använder en Cricutmaskin så måste du ladda upp SVG-filen till Design Space. Om du är osäker på hur man laddar upp en SVG-fil så hittar du instruktioner här.

 

 

2. Klipp ut delarna

Klicka på den gröna ”Skapa det” knappen. Eftersom det inte finns Infusible Ink i orange och brunt så använder jag ett ark i från paketet med Animal Print och lägger snögubbens armar och morotsnäsa på olika delar av arket eftersom arket skiftar i färg.

Klicka på fortsätt och välj Infusible Ink Transfer Sheets.

Placera ditt Infusible Ink transfer sheet med den färgade sidan uppåt på skärmattan (den glänsande bäraren nedåt mot mattan). Färgerna på Infusible Ink arken är ganska matta och tråkiga, men när värme tillförs så blir färgerna mycket starkare.

Mata sedan in skärmattan i maskinen och tryck på de blinkande knapparna för att börja skära.

När maskinen har skurit klart så matar du ut mattan, vänder på den och drar försiktigt bort mattan från ditt Infusible Ink ark.

Om din maskin inte skär hela vägen genom materialet så kan du använda en sax för att klippa ut omslaget till muggen och öka trycket innan du skär ut nästa ark.

Fortsätt sedan att skära ut resterande delar på samma sätt.

 

3. Rensa Infusible Ink

När du har skurit ut designen så behöver du rensa det och ta bort alla delar som du inte vill överföra till muggen.

För att rensa Infusible Ink så böjer du försiktigt arket uppåt och nedåt tills kanterna på motivet börjar lyfta från bärararket. Nu kan du börja pilla bort bitarna med fingrarna. Du kan använda ett weeding tool om du vill men jag tycker det fungerar bäst att böja arket och plocka upp delarna med fingrarna.

 

 

4. Lägg ihop delarna

När allt är rensat så är det dags att lägga ihop dina lager. För att göra det så utgår du ifrån de stora rektangulära formerna och lägger till alla andra färger på dem.

Plocka helt enkelt upp delarna och placera ut dem på de rektangulära delarna. Klistret på rektanglarna kommer att hålla delarna på plats.

När du har placerat ut alla delar så kan du vända på designen för att se hur det kommer att se ut när det pressats på din mugg och för att dubbelkolla att du inte missat att rensa något eller sätta fast någon del.

 

5. Placera designen på muggarna

Börja med att rengöra ytan på din mugg med en klädvårdsrulle för att ta bort smuts och damm och göra ytan så ren som möjligt.

Placera muggens öra mot dig och placera Infusible Ink arket runt muggen och försök att få det så centrerat som möjligt. Det kan vara enklare att vända muggen och arket upp och ner när man ska sätta fast arket eftersom kanten längst ner på muggen går in lite.

Se till att arket hamnar slätt mot muggen och använd värmetålig tejp för att hålla designen på plats. Jag sätter en tejpbit vid muggens öra för att hålla ihop båda ändarna av arket och en tejpbit högst upp på muggen och arket.

Sätt fast de andra arken på samma sätt på muggarna och stapla dem på varandra för att se till att halsduken och knapparna på designen matchas ihop snyggt.

 

6. Pressa muggarna

Tryck på knappen på Mug Pressen för att värma upp den. När lampan blivit grön så är pressen uppvärmd och redo att börja användas.

Placera den första muggen i muggpressen och tryck ner spaken och kontrollera att värmeplattorna täcker din design. Om inte, öppna omedelbart klämman, flytta muggen (du behöver förmodligen vrida örat på muggen lite till vänster) och stäng klämman igen.

De små lamporna på muggpressen visar framstegen för överföringen och när alla lampor börjat lysa så börjar muggpressen att pipa för att tala om att överföringen är klar. En mugg tar ca 6 minuter att pressa.

När Cricut Mug Press börjar pipa så är muggen klar. Lyft upp spaken för att lossa klämman och ta tag i muggens öra och lyft ur muggen ur pressen. Se till att inte röra värmeplattan eller någon annan del av muggen eftersom den blir väldigt varm.

Placera din mugg på en värmetålig yta som t.ex. en pressmatta och låt den svalna i 15-30 minuter innan du tar bort överföringsarket.

Pressa de resterande muggarna på samma sätt.

Muggarna är nu klara att börja användas och tål både diskmaskin och micro direkt efter att de svalnat tillräckligt mycket för att du ska kunna ta bort Infusible Ink arken.

 

Mer Julpyssel

Kan du inte få nog av att julpyssla med din Cricut? Kolla in de här inläggen: Julängel av papper och Hur man gör en personlig julklappssäck.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg