Presentask som ser ut som en bok

Gör en egen presentask av papper som ser ut som en bok som du kan lägga godsaker, ett presentkort eller ett kort i. Den här presentasken passar perfekt att ge bort till bokälskaren.

Letar du efter en present till bokälskaren? I så fall hittar du den perfekt presentförpackningen här!

Den här presentasken som ser ut som en bok är enkel att sätta ihop och när den är färdig så kan du lägga i ett presentkort. Självklart kan du fylla asken med godis eller någon liten present om du hellre skulle vilja det!

 

Du behöver:

Material

Verktyg 

Titta på videoinstruktionerna

 

 

Hur man gör en bok presentask

Använd en sax eller en Cricut eller Silhouettemaskin för att klippa ut alla delar.

 

1. Ladda ner den kostnadsfria mallen

Börja med att ladda ner mallen här. Om du använder en Cricutmaskin så måste du ladda upp SVG-filen till Design Space. Om du är osäker på hur man laddar upp en SVG-fil så hittar du instruktioner här.

 

2. Förbered filen

Börja med att klicka på “Ta bort gruppering” för att kunna göra ändringar.

Om du vill att din Cricut ska skriva text på det rosa kortet så behöver du först välja om du vill att kortet ska vara stående eller liggande. Klicka sen på textverktyget och skriv texten som du vill ska stå på kortet. Klicka sedan på teckensnittsmenyn och filtrera efter “Skrift”. Välj sedan ett typsnitt som du gillar, jag använde DTC Apple Cider. Justera storleken på din text och placera texten på det rosa kortet. Markera sedan kortet och texten och klicka på “Bifoga”.

Om du vill använda ett Scoring Wheel eller en Scoring Stylus för att göra viklinjer så måste du ändra användning på linjerna som går tvärsöver det vita lagret med halvcirklar, det röda lagret, och de 4 vita rektanglarna till ”Spåra” och fästa ihop viklinjen med dess tillhörande del med hjälp av ”Bifoga” (se videon för instruktioner).

 

3. Skär ut delarna

Klicka på den gröna ”Skapa det” knappen och ändra materialstorlek till ditt pappers storlek eller flytta runt alla delar manuellt för att se till att de kommer att få plats på pappren som du placerar på skärmattan.

Klicka sedan på fortsätt och välj “Medium Cardstock” som material. Om du ska använda ett scoring stylus eller ett scoring wheel så behöver du välja rätt verktyg genom att klicka på ”Redigera verktyg”.

Stoppa i de verktyg eller skärblad som Design Space uppmanar dig att byta till.

Titta i Design Space för att se vilken färg på papper du ska placera på din gröna StandardGrip skärmatta och använd gärna en Brayer för att få pappret att fästa ordentligt på skärmattan. Mata sedan in skärmattan i maskinen och tryck på de blinkande knapparna för att börja skära.

När maskinen har skurit klart så matar du ut skärmattan och vänder på den. Böj sedan skärmattan bort från pappret för att undvika att pappret böjs eller förstörs.

Använd en skrapa för att ta bort kvarvarande delar på skärmattan. Fortsätt sedan att skära ut resterande delar.

 

4. Sätt ihop boken

Börja med att vika de vita rektanglarna längst med viklinjerna så att det blir som ett dragspel.

Limma sedan på alla sidor och vik ihop dragspelet så det blir en enda tjock del. Gör samma sak med de andra tre rektanglarna.

Vik asken längst med viklinjerna och limma fast flikarna på insidan av asken. Stäng sedan asken genom att vika ner locket.

Limma fast den rosa delen ovanpå den guldiga delen.

Vik den röda delen längst med viklinjerna och limma sedan fast den guldiga och rosa delen på framsidan av boken.

Vänd sedan på den röda delen och limma fast den guldiga rektangeln i mitten.

Limma fast asken på insidan av boken.

Limma fast de ihoplimmade dragspelen på insidan av asken.

Limma sedan fast ramen ovanpå dragspelen och limma fast korthållaren inuti.

Placera kortet i korthållaren och limma fast det guldiga bokmärket på askens lock.

Applicera lim på askens sida och stäng igen boken så att bokryggen limmas fast.

Boken är nu färdig och redo att ges bort!

 

Utforska mer

Kan du inte få nog av Cricut? Kolla in de här inläggen om Allt du behöver veta om Cricut EasyPress 3 och Personliga nyckelringar med penseldrag av vinyl.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg