Pyssla ett gulligt Pop-Up Påskkort

Gör en häftigt pop-up påskkort med en påskhare som hoppar upp när man öppnar kortet. Mottagaren kommer att bli så överraskad vid öppnandet av kortet!

Letar du efter ett vackert kort som du kan göra och ge bort i påsk? Pyssla ihop ett häftigt pop-up kort med en påskhare med hjälp av din Cricutmaskin.

Att göra ett pop-up kort kanske ser avancerat ut men det är faktiskt väldigt enkelt och med hjälp av din Cricutmaskin så kan du skära ut alla delar på bara några minuter!

 

Du behöver:

Material

Verktyg

 

Titta på videoinstruktionerna

 

 

Hur man gör ett Pop-Up Påskkort

Använd en Cricut Maker eller Explore för att skära ut alla delar.

1. Öppna designen

Börja med att öppna designen i Design Space genom att söka efter Easter Basket Pop-Up Card eller klicka här för att öppna designen.

 

2. Förbered filen

Det gula kuvertet är för stort för att göra av ett A4 papper så om du ska använda A4 papper till projektet och vill göra kuvertet så måste du förminska alla delar tills kuvertet är mindre än 210×297 mm. Om du inte vill göra kuvertet eller använder papper som är större än A4 så behöver du inte göra några ändringar.

Om du vill så kan du låta din Cricutmaskin skriva “Glad Påsk” eller något annat trevligt på kuvertet eller på framsidan av kortet. I så fall klickar du på “Ta bort gruppering” och klickar sedan på textverktyget, skriver ditt meddelande, placerar det där du vill att din Cricut ska skriva det, markerar både texten och kortet/kuvertet och klickat på “Bifoga”.

 

 

3. Skär ut delarna

Klicka på den gröna ”Skapa det” knappen och ändra materialstorlek till ditt pappers storlek för att vara säker på att alla delar får plats på ditt papper.

Klicka sedan på fortsätt och välj “Medium Cardstock” som material. Om du ska använda ett scoring stylus eller ett scoring wheel så behöver du välja rätt verktyg genom att klicka på ”Redigera verktyg”.

Stoppa i de verktyg eller skärblad som Design Space uppmanar dig att byta till.

Titta i Design Space för att se vilken färg på papper du ska placera på din gröna StandardGrip skärmatta och använd gärna en Brayer för att få pappret att fästa ordentligt på skärmattan. Mata sedan in skärmattan i maskinen och tryck på de blinkande knapparna för att börja skära.

När maskinen har skurit klart så matar du ut skärmattan och vänder på den. Böj sedan skärmattan bort från pappret för att undvika att pappret böjs eller förstörs.

Använd en skrapa för att ta bort kvarvarande delar på skärmattan. Fortsätt sedan att skära ut resterande delar.

 

4. Sätt ihop kortet

Ta fram den vita påskharen, rosa huvudet och en gräsdel som ser ut som den på bilden nedanför. Limma fast det rosa huvudet på baksidan av påskharen och limma sedan fast påskharen på gräset.

Stoppa in det ljusgröna ägget bakom påskharens arm så det ser ut som att den håller i ägget. Limma fast nederdelen av ägget på gräset.

Leta fram två likadana gräsdelar som ser ut som bilden nedanför. Limma fast ett rosa påskägg på fliken i mitten av den ena gräsdelen och ett gult ägg på det andra (Observera att fel gult ägg har limmats fast på bilden nedanför).

Leta sedan fram två likadana gräsdelar som ser ut på bilden nedanför och vik dem på mitten. Fixera kantslitsarna så att delarna bildar en fyrkant. Vik flikarna så de pekar åt samma håll.

Ta fram gräsdelen som har löv i båda ändarna och tre snitt högst upp i mitten och stoppa ner den i mitten av fyrkanten.

Ta fram en till gräsdel som har blad i båda ändarna men som har snitt åt vartannat håll och stoppa ner dem i de mittersta snitten åt andra hållet

Ta fram en gräsdel som bara har gräs och placera den i snitten till höger om den delen du nyss stoppade ner.

Ta fram gräsdelen med det rosa ägget och placera den i snitten till vänster.

Vrid lite på fyrkanten och ta fram gräsdelen med det gula ägget och stoppa ner den i snitten längst bort från dig.

Ta fram gräsdelen med påskharen och placera den i snitten som finns kvar.

Ta fram äggdelarna och stoppa i dem i snitten på de fastlimmade äggen.

Limma fast handtaget till korgen på baksidan av de mittersta gräsdelarna.

Ta fram den bruna delen som är till korgen och vik längst alla skåror. Vik hela tiden åt samma håll. Limma sedan fast fliken på insidan av den andra änden av korgen. Vik flikarna på undersidan av korgen utåt och forma till korgen så den får en fin form.

Placera gräsdelen försiktigt inuti korgen.

Se till att de bruna och gröna flikarna matchas ihop.

Stoppa i flikarna genom snitten på de vita halvcirklarna och limma fast flikarna för att hålla dem på plats.

Vik det vita kortet på mitten och limma fast de ljusgröna rektanglarna på insidan av kortet.

Limma sedan fast korgen på mitten av kortet och se till att mitten av halvcirklarna matchas ihop med mitten av kortet.

Vik kuvertet längst med vikveckan och limma ihop flikarna. Vik till sist ihop kortet och stoppa i kuvertet.

 

Pop-up kortet är nu färdig och redo att ges bort! När mottagaren öppnar kortet så kommer påskharen att hoppa fram! Glad påsk!

 

Mer påskpyssel

Vill du påskpyssla ännu mer? Kolla in det här inlägget med billiga och gratis typsnitt till påsk och vår.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg