Hur man gör ett Personligt Jul Kuddfodral

Lär dig hur man gör ett personligt kuddfodral till jul! Det är ett roligt inredningspyssel och blir till en perfekt hemmagjord och personlig present.

Om du letar efter en personlig julklapp så har jag ett roligt projekt till dig. Gör personliga kuddfodral till soffan som passar perfekt till jul.

Det här projektet går snabbt att göra och kommer att vara roligt att ta fram och dekorera med jul efter jul.

Kuddfodralen passar dessutom perfekt att ge bort till nära och kära i julklapp och varje gång de tittar på kuddfodralen så kommer de att tänka på dig och din familj!

 

Du behöver:

Material

Verktyg

 

Titta på videoinstruktionerna

 

 

Hur man gör ett personligt jul kuddfodral

Jag rekommenderar att du använder en Cricut eller Silhouettemaskin till det här projektet.

 

1. Ladda ner den kostnadsfria mallen

Börja med att ladda ner mallen här. Om du använder en Cricutmaskin så måste du ladda upp SVG-filen till Design Space. Om du är osäker på hur man laddar upp en SVG-fil så hittar du instruktioner här.

Innan du skär ut projektet så behöver du lägga till de namn som ska stå på julgranskulorna. Börja med att ta bort eller lägg till julgranskulor så att du har en julgranskula per namn.

Klicka på textverktyget och skriv in dina namn. Jag använder typsnittet Trade Gothic Display. Placera namnen centrerat på julgranskulorna och markera sedan ett namn och julgranskulan som den är placerad på, klicka sedan på “Skära”. Radera de två nya lagren som skapades så att du enbart har kvar julgranskulan med namnet utskuret.

Markera hela designen och klicka på “Bifoga”.

 

2. Skär ut delarna

Justera storleken på designen så att den passar på ditt kuddfodral. Klicka på den gröna “Skapa det” knappen, bocka i “Spegla” och välj det material du ska använda. Jag valde Everyday Iron-On.

Lägg din textilvinyl med den glansiga sidan nedåt mot skärmattan. Mata in skärmattan i maskinen och tryck på de blinkade knapparna för att börja skära.

 

 

3. Rensa vinylen

När maskinen har skurit klart så matar du ut skärmattan och låter vinylen ligga kvar på den. Stick ner ditt weeding tool i ett av hörnen av vinylen och börja rensa bort den överflödiga vinylen. Rensa även bort vinylen från inuti bokstäverna, rosetterna och namnen på kulorna.

 

 

4. Pressa textilvinylen

Värm upp ditt strkyjärn eller din värmepress. Använd gärna Cricuts Heat Guide för att ta reda på vilka inställningar du ska använda.

Jag värmer upp min EasyPress till 155 grader, placerar kuddfodralet på pressmattan och förpressar kuddfodralet i 15 sekunder. Genom att förpressa så får man bort eventuell fukt från materialet och slätar ut alla rynkor.

Placera sedan ut textilvinylen på kuddfodralet och använd ett måttband för att mäta och se till att motivet är centrerat. Om motivet hamnar snett så är det bara att lyfta upp vinylen och flytta på det.

Pressa sedan i 30 sekunder och tryck lite lätt nedåt med EasyPressen. Designen är större än ytan på min Easypress vilket gör att jag behöver pressa i två omgångar. Var noga med att inte placera EasyPressen ovanpå vinyl som du redan har pressat.

Vänd sedan på kuddfodralet och pressa i 15 sekunder.

 

 

 

5. Dra bort bäraren

Låt kuddfodralet svalna och dra sedan försiktigt bort bäraren. Om du märker att vinylen följer med bäraren så är det bara att lägga ner det igen och pressa en stund till.

Stoppa i en kudde i kuddfodralet och lägg kudden i soffan eller ge bort den till någon i present!

 

Mer julpyssel

Kan du inte få nog av att julpyssla med din Cricut? Kolla in de här inläggen: Pyssla ett diadem med tomteluva och Julkrans av papper.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg