Personliga nyckelringar med penseldrag av vinyl

Lär dig hur man gör personliga nyckelringar med penseldrag med hjälp av en Cricutmaskin. De här nyckelringarna passar perfekt att ge bort som presenter eller för att sälja.

Om du letar efter ett roligt och enkelt projekt att göra med din Cricut så har du kommit helt rätt! Att göra personliga nyckelringar går snabbt och enkelt och det är ett perfekt pyssel för både nybörjare och de mer erfarna Cricutanvändarna.

Det går dessutom inte åt så mycket material till det här projektet så du kan använda upp små vinylrester som blivit över från tidigare projekt eller kanterna från smart vinyl som du lägger på en StandardGrip skärmatta.

De här nyckelringarna är så lätta att göra och de passar perfekt att ge bort som presenter eller för att sälja eftersom du snabbt kan göra ett helt gäng av dem.

 

Du behöver:

Material

Verktyg

 

Titta på videoinstruktionerna

 

 

Hur man gör personliga nyckelringar med penseldrag av vinyl

Använd en Cricut eller Silhouettemaskin för att klippa ut alla delar.

 

1. Ladda ner den kostnadsfria mallen

Börja med att ladda ner mallen här. Om du använder en Cricutmaskin så måste du ladda upp SVG-filen till Design Space. Om du är osäker på hur man laddar upp en SVG-fil så hittar du instruktioner här.

 

2. Förbered filen

Börja med att klicka på “Ta bort gruppering” för att kunna göra ändringar. Mät sedan din nyckelring för att ta reda på vilken storlek dina motiv behöver ha. Lägg till en cirkel som är lika stor som din nyckelring. Om du vill så kan du även lägga till en liten cirkel och placera den högst upp på din första cirkel för att markera ungefär vart hålet på nyckelringen är. Markera sedan båda cirklarna och klicka på “Skära”. Radera sedan de små cirklarna.

Välj sedan vilken av de 8 penseldragen du vill använda till din nyckelring. Justera storleken på penseldraget så att det får plats inuti cirkeln. Radera eller dölj de resterande penseldragen.

Klicka på textverktyget och skriv det namn som ska stå på nyckelringen. Jag använde typsnittet DTC Bikini Babe. 

Tips! Behöver du hjälp att installera ett nytt typsnitt? Här visar jag hur man laddar upp teckensnitt till Cricut Design Space.

Justera storleken på namnet och klicka sedan på “Kombinera” och “Svetsa” för att sammanfoga alla bokstäver så att de skärs ut som ett ord och inte som separata bokstäver.

Om du vill så kan du lägga till detaljer som t.ex. hjärtan eller stjärnor på nyckelringen.

 

3. Skär ut vinylen

Klicka på den gröna ”Skapa det” knappen och välj om du ska använda en skärmatta eller om du ska använda smart material utan skärmatta.

Klicka sedan på “Fortsätt” och välj det material du ska använda. Jag valde “Smart Vinyl – Permanent” som material.

Använd båda händerna för att föra in vinylen under de vita plastdelarna på Cricutmaskinen. Fortsätt föra in vinylen tills Cricutmaskinen tar tag i det.

Klicka på “Kör” i Design Space för att få din Cricut Joy att börja skära.

 

 

4. Rensa vinylen

När maskinen har skurit klart så klickar du på “Lossa”. Använd sedan en sax och klipp ut designen från vinylarket.

Fortsätt sedan att skära ut resterande delar till din design.

Stick ner ditt weeding tool i ett av hörnen av vinylen och börja rensa bort den överflödiga vinylen.

 

 

5. Applicera vinylen

När du har rensat bort all överflödig vinyl så är det dags att applicera vinylen. Klipp ut en bit Transfer Tape som är lite större än din största vinylbit.

Dra bort baksidan från Transfer Tejpen och placera Transfer Tejpen på vinylen som ser ut som penseldrag. Använd en skrapa för att polera fast tejpen på vinylen.

Använd ett Weeding Tool för att ta bort skyddsplasten från nyckelringen. Om din nyckelring inte har skyddsplast så rekommenderar jag att du torkar av nyckelringen med Isopropanol först.

Dra sedan bort Transfer Tejpen parallellt med underlaget. Om vinylen inte har fastnat på Transfer Tejpen så lägger du ner tejpen, skrapar lite till och försöker igen.

Placera sedan penseldraget på din nyckelring och använd skrapan för att få vinylen att fästa på nyckelringen. Dra sedan långsamt bort tejpen men lägg ner den igen och skrapa mer om du märker att vinylen följer med uppåt.

Använd sedan samma Transfer Tape för att lyfta upp och placera namnet ovanpå penseldraget.

OBS: Du behöver inte försegla vinylen om du använt permanent vinyl.

 

5. Montera nyckelringen

Om du förseglade nyckelringen med Mod Podge så behöver limmet torka ordentligt innan du går vidare till detta steg.

Använd en smyckestång för att öppna ringlåset på kedjan och sätt fast akrylbrickan och toffsen. Stäng sedan ringlåset ordentligt. 

 

 

Utforska mer

Kan du inte få nog av Cricut? Kolla in de här inläggen om Allt du behöver veta om Vinyl och Vilka verktyg och material behöver man till Cricut Joy?

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg