Personliga Bakredskap till Jul

Lär dig hur du kan göra personliga bakredskap till jul! Det är ett roligt inredningspyssel och blir till en perfekt hemmagjord och personlig present.

Letar du efter en personlig julklapp att ge till din favoritbagare? Det här bakkittet som du kan pyssla ihop själv och göra personliga innehåller en ugnsvante, visp och slickepott.

Med de här juliga bakredskapen så är jag säker på att kocken eller bagaren kommer att bli inspirerad att servera en mängd läckra rätter och bakelser.

Oavsett om de här tillbehören kommer att användas flitigt eller mest som dekoration så är jag säker på att de blir till en uppskattad julklapp!

 

Du behöver:

Material

Verktyg

 

Titta på videoinstruktionerna

 

 

Hur man gör ett personliga bakredskap

Jag rekommenderar att du använder en Cricut eller Silhouettemaskin till det här projektet.

 

1. Ladda ner den kostnadsfria mallen

Börja med att ladda ner mallen här. Om du använder en Cricutmaskin så måste du ladda upp SVG-filen till Design Space. Om du är osäker på hur man laddar upp en SVG-fil så hittar du instruktioner här.

Börja med att mäta din grytvante och dina bakredskap för att ta reda på vilken storlek dina motiv behöver ha.

Justera storleken på motivet med pepparkakan efter behov. Markera motivet och texten och klicka på “Bifoga”.

Klicka på textverktyget och skriv det som du vill ska stå på bakredskapen, t.ex. “Bakat med kärlek av XX”. Jag använde typsnittet Cricut Sans som tyvärr saknar Å, Ä och Ö. Det löser man enkelt genom att själv skriva antingen A eller O och lägga till små cirklar över. Justera storlek på texten så att det passar handtaget på ditt bakredskap. Markera texten och klicka på “Bifoga”.

Lägg till tre hjärtan, justera storlek och arrangera dem så som du vill ha dem på handtaget av det andra bakredskapet. Markera hjärtana och klicka på “Bifoga”.

 

 

2. Skär ut delarna

Klicka på den gröna “Skapa det” knappen, bocka i “Spegla” och välj det material du ska använda. Jag valde Everyday Iron-On.

Lägg din textilvinyl med den glansiga sidan nedåt mot skärmattan. Mata in skärmattan i maskinen och tryck på de blinkade knapparna för att börja skära.

 

 

 

3. Rensa vinylen

När maskinen har skurit klart så matar du ut skärmattan och låter vinylen ligga kvar på den. Stick ner ditt weeding tool i ett av hörnen av vinylen och börja rensa bort den överflödiga vinylen. Rensa även bort vinylen från inuti bokstäverna och detaljerna på pepparkaksgubben.

 

 

4. Pressa textilvinylen på grytvanten

Värm upp din EasyPress Mini. Använd gärna Cricuts Heat Guide för att ta reda på vilka inställningar du ska använda.

Jag värmer upp min EasyPress Mini till mediumvärme, placerar grytvanten på pressmattan och förpressar grytvanten i 5 sekunder. Genom att förpressa så får man bort eventuell fukt från materialet och slätar ut alla rynkor.

Placera sedan ut textilvinylen på grytvanten och använd ett måttband för att mäta och se till att motivet är centrerat. Om motivet hamnar snett så är det bara att lyfta upp vinylen och flytta på det.

Pressa sedan i 25 sekunder och tryck lite lätt nedåt med EasyPressen. Designen är större än ytan på min Easypress vilket gör att jag behöver pressa i flera omgångar. Var noga med att inte placera EasyPressen ovanpå vinyl som du redan har pressat.

Vänd sedan på grytvanten och pressa i 15 sekunder.

 

 

 

 

5. Pressa textilvinyl på trähandtag

Placera bakredskapen på pressmattan och förpressa handtagen i 5 sekunder.

Placera sedan ut textilvinylen på handtaget och använd gärna värmetålig tejp för att hålla vinylen på plats.

Pressa sedan i 40 sekunder och håll EasyPressen helt stilla. Cricut rekommenderar att man rör på EasyPressen hela tiden när man pressar på trä men då kommer dina bokstäver att flytta på sig. Så håll EasyPressen helt stilla men var försiktig och uppmärksam för att undvika brännmärken.

 

6. Dra bort bäraren

Låt textilvinylen svalna och dra sedan försiktigt bort bäraren. Om du märker att vinylen följer med bäraren så är det bara att lägga ner det igen och pressa en stund till.

De personliga bakredskapen är nu färdiga! Du kan ge bort de här tre personliga presentidéer tillsammans, dela upp dem eller till och med lägga till fler saker som några måttredskap, ett förkläde och några ingredienser.

 

 

Mer julpyssel

Kan du inte få nog av att julpyssla med din Cricut? Kolla in de här inläggen: Hur man gör ett Personligt Jul Kuddfodral och Julby av papper.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg