Hur man gör en personlig julklappssäck

Gör en personlig julklappssäck till julklapparna från tomten. Motivet till den här julklappssäcken kan du göra med en Cricut eller Silhouette och säcken är perfekt att fylla med godsaker eller små paket.

En personlig julklappssäck är ett roligt sätt att lägga till en touch av magi på julaftonsmorgon. Det är också ett bra sätt att hålla ordning på julklapparna genom att göra varsin säck till varje barn. Jag lovar att de kommer att spricka av spänning när de läser sina egna namn på säcken från Nordpolen!

För att göra en personlig julklappssäck så behövs antingen en Cricut eller Silhouette och vill du inte använda säcken till julklappar så går det så klart att använda den och fylla med julgodis eller en gå-bort present.

 

Du behöver:

Material

Verktyg

 

Titta på videoinstruktionerna

 

 

Hur man gör en personlig julklappssäck

Jag rekommenderar att du använder en Cricut eller Silhouettemaskin till det här projektet.

 

1. Ladda ner den kostnadsfria mallen

Börja med att ladda ner mallen här. Om du använder en Cricutmaskin så måste du ladda upp SVG-filen till Design Space. Om du är osäker på hur man laddar upp en SVG-fil så hittar du instruktioner här.

Klicka på textverktyget och skriv namnen som ska stå på säcken. Jag använde typsnittet Market Street Fonts. Om du inte är nöjd med hur bokstäverna förhåller sig till varandra så kan du klicka på “Avancerad” och “Ta bort gruppering till bokstäver” och flytta på de individuella bokstäverna. Justera sedan storleken på texten så att den passar in mellan de streckade linjerna. Om du använder ett typsnitt med skrivstil så behöver du markera texten och klicka på “Kombinera” och “Svetsa”.

Använd ett måttband eller en linjal och mät på din tomtesäck för att bestämma hur stort motiv du vill ha och justera sedan storleken på motivet.

För att göra det enkelt att placera ut motivet på säcken så kan du markera alla lager med samma färg och klicka på “Bifoga”. Då hålls designen ihop på skärmattan likadant som det ser ut i Design Space. Observera att det går åt mer material vid den här metoden.

Om du vill spara material så kan du markera de svarta lagren och använda “Bifoga” för varje rad och strunta i att använda bifoga på de röda lagren och istället placera ut de motiven själv. Den här metoden gör det lite krångligare att placera delarna på tomtesäcken men det går åt mindre material.

 

2. Skär ut delarna

Klicka på den gröna “Skapa det” knappen, bocka i “Spegla” och välj det material du ska använda. Jag valde Everyday Iron-On.

Lägg din textilvinyl med den glansiga sidan nedåt mot skärmattan. Mata in skärmattan i maskinen och tryck på de blinkade knapparna för att börja skära.

  

 

3. Rensa vinylen

När maskinen har skurit klart så matar du ut skärmattan och låter vinylen ligga kvar på den. Stick ner ditt weeding tool i ett av hörnen av vinylen och börja rensa bort den överflödiga vinylen. Rensa även bort vinylen från inuti bokstäverna.

Vänd gärna på vinylen för att dubbelkolla att du fått bort all vinyl som inte tillhör designen.

Skär sedan ut nästa färg på vinylen.

 

4. Pressa textilvinyl

Värm upp din värmekälla. Använd gärna Cricuts Heat Guide för att ta reda på vilka inställningar du ska använda.

Jag värmer upp min EasyPress till 155 grader, placerar säcken på pressmattan och förpressar säcken i 15 sekunder. Genom att förpressa så får man bort eventuell fukt från materialet och slätar ut alla rynkor.

Placera sedan ut den svarta textilvinylen på säcken och använd ett måttband för att mäta så motivet hamnar rakt. Om motivet hamnar snett så är det bara att lyfta upp vinylen och flytta på det.

Pressa sedan enligt Cricuts Heat Guide och tryck lite lätt nedåt med EasyPressen. Om motivet är större än din värmepress så får du pressa i flera omgångar tills du pressat på hela designen.

Om du använder textilvinyl som är “cold peel” så behöver du vänta några minuter innan du drar bort bäraren. Dra försiktigt bort bäraren men lägg ner den igen om du märker att vinylen följer med uppåt. I så fall är det bara att pressa en stund till.

Placera ut den röda textilvinylen på säcken och lägg ett bakplåtspapper över designen för att skydda den svarta vinylen. Pressa sedan enligt Cricuts Heat Guide.

Vänd sedan på säcken och pressa i 15 sekunder på baksidan. Dra sedan försiktigt bort bäraren.

Julklappssäcken är nu färdig och kan fyllas med julklappar!

 

 

Se till att du inte missar något pyssel i min virtuella julkalender genom att fylla i formuläret på den här sidan så får du en påminnelse varje dag!

 

Mer julpyssel

Kan du inte få nog av att julpyssla med din Cricut? Kolla in de här inläggen: Juliga hårrosetter av konstläder och DIY Vintersscen fönsterdekoration.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg