Monogram mugg med Cricut Infusible Ink pennor

Gör en personlig mugg med ett vackert monogram som ritas med Cricuts Infusible Ink pennor. Infusible Ink pennorna ger ett professionellt och långvarigt resultat och den färdiga muggen tål både micro och diskmaskin.

Gör en personlig mugg med ett vackert monogram som ritas med Cricuts Infusible Ink pennor. Infusible Ink pennorna ger ett professionellt och långvarigt resultat och den färdiga muggen tål både micro och diskmaskin.

Låt din Cricut Maker, Explore eller Joy rita monogrammet åt dig och välj sen om du vill färglägga blommorna och bladen eller om du vill lämna dem vita.

Den färdiga muggen är perfekt att ge bort till någon du tycker om eller för att dricka ditt morgonkaffe eller te ur.

 

Du behöver:

Material

Verktyg

 

Titta på videoinstruktionerna

 

 

Hur man gör en personlig monogram mugg med Infusible Ink pennor

 

1. Förbered designen i Cricut Design Space

Börja med att öppna projektet i Cricut Design Space genom att klicka här eller söka efter “Personalized Drawn Monogram Mug”.

Välj den storlek som du har på din mugg. Du kan välja på antingen en stor vit mugg eller en stor fasad mugg (Cricuts färgade muggar). Klicka sedan på “Anpassa”.

När projektet öppnas i Design Space så ser du en muggdesign med bokstäverna U på. För att byta ut U mot den bokstav du vill du så klickar du på bilder och söker efter bokstaven.

Filtrera sedan konsttyp och bocka i “Rita endast”. Leta sedan upp bokstaven med blad och blommor, klicka på den och klicka på “Lägg till i Canvas”.

Justera storleken på bokstaven och duplicera den så att du får två bokstäver. Placera bokstäverna över bokstäverna U och radera dem sedan.

Markera dina bokstäver och klicka på den färgade fyrkanten till höger om “Användning” och välj den tjocklek och färg som din Infusible Ink penna har.

Markera båda bokstäverna och klicka på “Justera” och sedan “Centrera vertikalt”.

Med båda bokstäverna fortfarande markerade så klickar du på “Gruppera”.

Markera båda bokstäverna och muggdesignen och klicka på “Justera” och “Centrera horisontellt”. Klicka sedan på “Bifoga”.

Dubbelkolla att det står “Grundläggande snitt” under användning när du markera muggdesignen i lagerpanelen och att det står “Penna” när du markerar bokstäverna.

 

2. Skär ut muggdesignen

Klicka på den gröna ”Skapa det” knappen och bocka i “Spegla”. Klicka sedan på “Fortsätt” och anslut din maskin.

Välj Medium Cardstock som material.

Placera kopieringspapperet på din skärmatta och använd gärna en brayer för att få pappret att fästa ordentligt på skärmattan.

Stoppa i din Infusible Ink penna i klämma A och låt ditt Fine-Point blad sitta i klämma B.

Mata sedan in skärmattan i maskinen och tryck på de blinkande knapparna för att börja skära.

När maskinen har skurit klart så matar du ut mattan, vänder på den och drar försiktigt bort mattan från kopieringspapperet.

 

3. Färglägg detaljerna

Använd Infusible Ink pennor och färglägg designen.

 

4. Placera designen på muggen

Börja med att rengöra ytan på din mugg med en klädvårdsrulle för att ta bort smuts och damm och göra ytan så ren som möjligt.

Placera muggens öra mot dig och placera muggdesignen runt muggen och försök att få det så centrerat som möjligt.

Se till att arket hamnar slätt mot muggen och använd värmetålig tejp för att hålla designen på plats. Jag sätter en tejpbit vid muggens öra för att hålla ihop båda ändarna av arket och en tejpbit högst upp på muggen och arket.

När man arbetar med Infusible Ink så använder man Butcher Paper för att skydda värmeplattan på själva pressen så att bläcket från pennorna inte överförs till värmeplattan.

Klipp ut tre lager butcher paper och linda in muggen i.

Fäst papprena runt muggen med värmetålig tejp.

 

5. Pressa muggen

Tryck på knappen på Mug Pressen för att värma upp den. När lampan blivit grön så är pressen uppvärmd och redo att börja användas.

Placera muggen i muggpressen och tryck ner spaken och kontrollera att värmeplattorna täcker din design. Om inte, öppna omedelbart klämman, flytta muggen (du behöver förmodligen vrida örat på muggen lite till vänster) och stäng klämman igen.

De små lamporna på muggpressen visar framstegen för överföringen och när alla lampor börjat lysa så börjar muggpressen att pipa för att tala om att överföringen är klar. Det tar ca 6 minuter att pressa en mugg.

När Cricut Mug Press börjar pipa så är muggen klar. Lyft upp spaken för att lossa klämman och ta tag i muggens öra och lyft ur muggen ur pressen. Se till att inte röra värmeplattan eller någon annan del av muggen eftersom den blir väldigt varm.

Placera muggen på en värmetålig yta som t.ex. en pressmatta och låt den svalna i 15-20 minuter innan du tar bort pappret.

När muggen har svalnat så kan du ta bort både butcher pappret och kopieringspappret från muggen och avslöja den överförda designen.

 

Muggen är nu färdig och tål både micro och diskmaskin direkt!

 

Utforska mer

Kan du inte få nog av Cricut? Kolla in de här inläggen om Allt du behöver veta om Cricut EasyPress 3 och Cricut Infusible Ink - Allt du behöver för att komma igång.

Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut! kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg