Matchande jultröjor till hela familjen

Skapa festliga jultröjor till hela familjen med din Cricut. Låt varje familjemedlem få ett personligt påstående på sin tröja för en extra speciell jul.

Hur man gör matchande jultröjor till hela familjen

Julen är inte bara en tid för glädje och gemenskap, utan också en perfekt möjlighet att addera en extra dos av festlig charm till familjens samvaro.

I det här blogginlägget tar jag med dig på en hjärtevärmande skaparresa där vi utforskar konsten att göra matchande jultröjor till hela familjen med hjälp av Cricutmaskinen.

Att skapa dessa personliga och koordinerade tröjor är inte bara ett roligt DIY-projekt, det blir även ett minnesvärt sätt att förena familjen under julhelgen. 

 

Du behöver:

Material:

Verktyg:

 Matchande jultröjor material

 

Titta på videoinstruktionerna

 

Hur man gör matchande jultröjor till familjen

1. Ladda ner den kostnadsfria mallen 

Börja med att ladda ner mallen här. Om du använder en Cricutmaskin så måste du ladda upp SVG-filen till Design Space. Om du är osäker på hur man laddar upp en SVG-fil så hittar du instruktioner här.

Det finns väldigt många olika designer att välja mellan och därför är de uppdelade i tre filer. Du kan ladda upp alla tre filer samtidigt till Design Space om du vill men var beredd på att det kommer att göra att Design Space arbetar långsammare.

Matchande jultröjor cricut design space

 

2. Förbered filen

Klicka på “Ta bort gruppering”. Välj vilka designer du vill göra och radera de andra.

Använd ett måttband och mät på t-shirten för att bestämma hur stort motiv du ska göra. Justera sedan storleken på designerna i Design Space.

Du kan skära ut delar till flera tröjor samtidigt eller välja att skära ut delarna till varje tröja var för sig.

Om du använder en Explore eller Maker så kan du markera all text och snöflingorna i en design och klicka på “Bifoga” men om du använder en Joy så behöver du dela upp designen i flera rader.

Matchande jultröjor bifoga cricut design space

 

3. Skär ut textilvinyl

Klicka sedan på “Skapa”-knappen. Bocka i “Spegla” och klicka på “Fortsätt” och anslut din Cricut.

Välj det material som du ska använda, t.ex. Smart Iron-On.

Placera textilvinylen så att bäraren (plasten) hamnar nedåt mot skärmattan eller bordet. Om du är osäker på vilken sida som är bärare och vilken sida som är textilvinyl så kan du sticka ner ditt weeding tool i ett hörn och pilla upp en bit för att se vilken sida som är vinyl och vilken sida som är plast.

För in skärmattan under de vita plastdelarna på Cricutmaskinen och tryck på de blinkande knapparna för att börja skära.

Skär textilvinyl cricut joy

 

4. Rensa textilvinylen

När maskinen har skurit klart så matar du ut vinylen. Ta bort vinylen från skärmattan och fortsätt att skära ut resten avdelarna till projektet.

Stick ner ditt weeding tool i ett av hörnen av vinylen och börja rensa bort den överflödiga vinylen. Arbeta långsamt och kontrollera hela tiden att du inte råkar ta bort någon bokstav eller punkt. Rensa även bort vinylen som är inuti bokstäverna och julgranskulorna.

Rensa textilvinyl

Vänd på vinylen för att dubbelkolla att du fått bort all vinyl som inte tillhör designen.

Använd en sax för att separera delarna av designen.

 

5. Pressa textilvinyl

Värm upp din värmekälla. Använd gärna Cricuts Heat Guide för att ta reda på vilka inställningar du ska använda.

Placera den första t-shirten på pressmattan och förpressa tyget i 5 sekunder. Genom att förpressa så får man bort eventuell fukt från materialet och slätar ut alla rynkor. Rolla t-shirten med en klädvårdsrulle för att få bort allt ludd.

Lägg en tryckguide vid kragen på t-shirten. Placera sedan ut alla vita detaljer (förutom detaljerna till tomteluvan) på t-shirten.

Textilvinyl matchande jultröjor

Eftersom du ska pressa textilvinlen i flera omgångar så bör du inte pressa den fulla tiden. Använd din EasyPress och pressa i 5-10 sekunder. Låt vinylen svalna och dra sedan bort bärarna.

Placera ut alla detaljer förutom detaljerna till tomteluvan, de stora julgranskulorna och julgranskulorna som ska vara på granen. Var noga med att inte lägga textilvinyl på någon bärare. Lägg ett bakplåtspapper över vinylen och pressa i 5-10 sekunder. Låt vinylen svalna och dra sedan bort bärarna.

Textilvinyl matchande jultröjor cricut

Placera ut de sista detaljerna och pressa sedan den fulla tiden.

Textilvinyl matchande jultröjor cricut easypress 3

Låt vinylen svalna och dra sedan bort bärarna.

Fortsätt sedan att pressa resten av t-shirtarna på samma sätt.

Jag hoppas att era nya tröjor kommer att locka fram många varma leenden i jul!

Pyssla matchande jultröjor till hela familjen 

Se till att du inte missar något pyssel i min virtuella julkalender genom att fylla i formuläret på den här sidan så får du en påminnelse varje dag!

 

Mer julpyssel

Kan du inte få nog av att julpyssla med din Cricut? Kolla in hur man gör en enkel och vacker ljuslykta av papper och hur man gör en personlig dörrmatta till jul.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

 

Tillbaka till blogg