Gör egna julstjärnor av papper

Lär dig hur man gör vackra julstjärnor av papper som går att hänga upp i fönstret eller göra en girlang av. Julstjärnorna kommer passa perfekt ihop med resten av ditt julpynt!

Om du är sugen på att pyssla stjärnor till jul så måste du göra de här vackra julstjärnorna av papper.

Jag gjorde flera små stjärnor och stoppade i lamporna från en LED-ljusslinga i dem, men det går lika bra att förstora mallen och göra en stor julstjärna att hänga i fönstret.

Min girlang med stjärnor kommer passa perfekt att dekorera middagsbordet med på julafton eller en hylla tillsammans med granris eller tallris.

 

 

Du behöver:

Material

Verktyg

 

Titta på videoinstruktionerna

 

 

Hur man gör en julstjärnor av papper

För att klippa ut alla delar till julstjärnan så rekommenderar jag starkt att du använder en Cricut eller Silhouettemaskin. Om du inte har en skärmaskin så rekommenderar jag att du struntar i att klippa ut alla små detaljer eller gör ett helt eget mönster.

 

1. Ladda ner den kostnadsfria mallen

Börja med att ladda ner mallen här. Om du använder en Cricutmaskin så måste du ladda upp SVG-filen till Design Space. Om du är osäker på hur man laddar upp en SVG-fil så hittar du instruktioner här.

Om du vill använda ett Scoring Wheel eller en Scoring Stylus för att göra viklinjer så måste du ändra användning på viklinjerna till “Spåra” och fästa ihop varje del med dess viklinje med hjälp av “Bifoga” (se videon för instruktioner).

 

2. Skär ut delarna

Kontrollera storleken på stjärnan så att det överensstämmer med storleken som du vill ha. Klicka på den gröna “Skapa det” knappen och välj det material du ska använda. Jag valde Medium Cardstock. Lägg sedan materialet på din gröna StandardGrip skärmatta och börja skära.

Design Space kommer att tala om för dig när det är dags att byta mellan ditt Scoring Wheel eller din Scoring Stylus och Fine Point bladet.

När maskinen har skurit klart så matar du ut skärmattan och vänder på den. Böj sedan skärmattan bort från pappret för att undvika att pappret böjs eller förstörs. Fortsätt sedan att skära ut resterande delar.

 

3. Vik delarna

Vik alla delar längst med viklinjerna. Observera att vikvlinjerna som går tvärs över stjärnorna och flikarna längst ner ska vikas åt motsatta håll.

 

4. Limma ihop delarna

Nu är det dags att limma ihop 4 delar, den femte delen som har en annorlunda spets ska inte limmas ihop. Applicera lim längst med fliken på långsidan och stäng ihop delen för att skapa en spets. Se till att sidorna linjerar med varandra.

 

 

5. Sätt ihop stjärnan

När du har limmat ihop 4 spetsar så är det dags att börja sätta ihop stjärnan.

Placera lim på en av de nedre flikarna på en av stjärnspetsarna. Ta en annan spets och fäst en av sidorna som inte har en flik mot den limmade fliken. Applicera lim på fliken bredvid och fäst den andra sidan av den andra spetsen som saknar flik. Upprepa processen och arbeta dig runt tills de fyra sammansatta stjärnspetsarna limmats ihop.

 

6. Limma fast den sista delen

Ta fram den sista delen till stjärnan som inte är hoplimmad. Applicera lim på de kortare flikarna och börja med att limma fast delen med de fyra sammansatta stjärnspetsarna. Håll ihop delarna och låt limmet torka ordentligt innan du fortsätter.

Om du vill kunna hänga upp stjärnan och tända den i fönstret så är det nu dags att placera lampan inuti så att sladden kan sticka ut genom spetsen som har en större öppning.

Limma försiktigt fast den långa fliken för att stänga din pappersstjärna. Den sista biten är lite krånglig så ha tålamod och arbeta dig sakta framåt när du monterar.

När du är klar så kan du hänga upp stjärnan eller göra en girlang genom att stoppa i lamporna från en LED-ljusslinga i stjärnorna.

 

 

 

Mer julpyssel

Kan du inte få nog av att julpyssla med din Cricut? Kolla in de här inläggen: Gör en egen Adventskalender av papper och De bästa presenterna till Cricutanvändaren.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg