Julkort med Cricuts Card Mat

Gör egna julkort i år med din Cricut Joy, Explore eller Maker och Cricuts Card Mat. Här hittar du fyra mallar till julkorten som du kan ladda ner gratis.

Visst är det väl något speciellt med att få hemmagjorda julkort på posten? Att någon lagt ner tid och energi på att göra ett personligt julkort gör verkligen att man blir varm i hjärtat!

I år kan du också göra hemmagjorda julkort till vänner och familj med hjälp av din Cricutmaskin.

Har du ingen Cricut? Skriv ut PDF-mallarna och färglägg korten istället! De kommer att bli minst lika uppskattade!

 

Du behöver:

 

Titta på videoinstruktionerna

 

 

Hur man gör julkort med Cricut

1. Ladda ner den kostnadsfria mallen

Börja med att ladda ner mallen här. Om du använder en Cricutmaskin så måste du ladda upp SVG-filen till Design Space. Om du är osäker på hur man laddar upp en SVG-fil så hittar du instruktioner här.

Kortet med julgranen ska både skäras ut och ritas på med en penna. Markera alla snöflingor runt granen, “God Jul” och linjen under texten och ändra användning till “Penna”.

Markera alla delar till varje kort och klicka på “Bifoga”.

Kontrollera storleken på korten och anpassa så de blir ca 1 cm mindre än ditt Cut-Away kort.

Klicka på “Make it ” och välj “Cutaway card” som material.

 

2. Förbered kortet

Öppna upp kortet och ta bort skyddsarket. Placera effektpappret på den klistriga ytan med den fina sidan nedåt mot kortet.

Var noga med att du inte placerar effektpappret över viklinjen i kortet. Tryck fast effektpappret så att det sitter fast ordentligt.

 

 

3. Ladda kortmattan

Ta bort skyddsplasten från kortmattan. Stoppa i kortet i kortmattans ficka. Vik sedan framsidan av kortet över mattan och fäst det på den klibbiga ytan.

Stoppa sedan in kortmattan i maskinen.

 

 

4. Skär korten

Tryck på ”Kör” i Design Space för att få din Joy att börja skära. Stoppa i pennan i klämman när Design Space visar att det är dags.

När maskinen är klar så klickar du på ”Ladda ut” och tar bort kortmattan.

Ta försiktigt bort kortet från mattan och rensa bort pappersdelarna från designen som inte ska vara kvar. Använd ett weeding tool till hjälp med var försiktig så att du inte skrapar sönder effektpappret.

  

Nu är julkorten klara att skickas iväg!

 

 

Mer julpyssel

Kan du inte få nog av att julpyssla med din Cricut? Kolla in de här inläggen: Girlang av filt till jul och Hur man gör en jultröja med textilvinyl.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg