Juliga hårspännen av konstläder

Lär dig hur man gör vackra hårspännen med rosetter av konstläder till jul. De här hårrosetterna med snöflingor, renhorn och tomteskärp är så vackra och passar perfekt att använda i jul.

Gör din jullook extra festlig med vackra och unika hårspännen med rosetter av konstläder.

De här juliga hårrosetterna med en snöflinga, renhorn och tomteskärp är både roliga att använda och att pyssla ihop.

Rosetterna passar perfekt att använda när ni tar julkort, på julfesten, julafton och till jobbet eller skolan under december.

Det går snabbt och enkelt att sätta ihop hårrosetterna, speciellt om du använder en Cricut eller Silhouettemaskin men de går självklart att göra med hjälp av en sax eller hobbyniv också.

 

Du behöver:

Material

Verktyg

 

Titta på videoinstruktionerna

 

 

Hur man gör hårspännen av konstläder

Använd en sax eller en Cricut eller Silhouettemaskin för att klippa ut alla delar.

 

1. Ladda ner den kostnadsfria mallen

Börja med att ladda ner mallen här. Om du använder en Cricutmaskin så måste du ladda upp SVG-filen till Design Space. Om du är osäker på hur man laddar upp en SVG-fil så hittar du instruktioner här.

Projektet är redo att skäras ut direkt. Kontrollera storleken på rosetterna så att de blir så stora som du vill ha dem.

  

 

2. Klipp ut delarna

Klicka på den gröna ”Skapa det” knappen och välj det material du ska använda. Jag valde Faux Leather. Konstläder ska speglas men eftersom det inte är någon text i projektet så har det ingen betydelse om du bockar i “spegla” eller inte.

Lägg sedan konstlädret med den fina sidan nedåt på din lila StrongGrip skärmatta och börja skära.

För att vara säker på att konstlädret hålls på plats under hela snittet så kan du använda maskeringstejp. Det gör inget om Cricutmaskinen råkar skära i maskeringstejpen men var noga med att ingen tejp hamnar utanför kanten på skärmattan. Det är inte säkert att du måste använda maskeringstejp för att skära i konstläder, men det är en bra lösning om konstlädret rör på sig under snittet.

Ladda in skärmattan och börja skära.

Innan du laddar ut skärmattan så kan du lyfta lite på konstlädret och kontrollera att maskinen har skurit hela vägen igenom materialet. Om maskinen inte har skurit hela vägen igenom så kan du trycka på C-knappen och skära samma snitt igen. Det här fungerar bara om du inte har matat ut skärmattan.

Plocka sedan bort delarna från skärmattan.

 

3. Sätt ihop hårspännena

Hårspänne med snöflinga: Lägg en röd rosett med baksidan uppåt, applicera lim i mitten av rosetten och vik in sidorna. Limma fast den röda rosetten på en guldig del och snöflingan ovanpå den röda rosetten. Limma fast ett hårspänne på baksidan av rosetten.

 

Hårspänne med renhorn: Lägg en röd rosett med baksidan uppåt, applicera lim i mitten av rosetten och vik in sidorna. Gör likadant med en guldig rosett. Limma fast den röda rosetten på en guldig del och en röd rosett ovanpå den guldiga rosetten. Om ditt konstläder har en ful baksida så behöver du klippa av rektangeln som hänger ut från den guldiga delen. Limma fast rektangeln runt rosetterna. Limma fast ett hårspänne på baksidan av rosetten och avsluta med att även limma fast renhornen på baksidan av rosetten.

 

Hårspänne med tomteskärp: Lägg en vit rosett med baksidan uppåt, applicera lim i mitten av rosetten och vik in sidorna. Gör likadant med en röd rosett. Limma fast den svarta rektangeln runt den röda rosetten. Limma fast bältesspännet i mitten av skärpet. Limma fast den röda rosetten ovanpå den vita rosetten och limma sedan fast den vita rosetten på den röda delen. Limma fast ett hårspänne på baksidan av rosetten.

 

Hårrosetterna är nu klara! Vilken blev din favorit?

Se till att du inte missar något pyssel i min virtuella julkalender genom att fylla i formuläret på den här sidan så får du en påminnelse varje dag!

 

Mer julpyssel

Kan du inte få nog av att julpyssla med din Cricut? Kolla in de här inläggen: Godishållare till Jul – Tomte, Rudolf, Snögubbe, Pepparkaka & Julgranskula och Rolig fotorekvisita till julfesten.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg