Girlang av filt till jul

En girlang av filt ger en festlig touch till ditt julpynt. Att pyssla en julgirlang av filt och bomullssnöre går både snabbt och enkelt att göra och du kan använda antingen en Cricut eller en helt vanlig sax.

Pyssla ihop en egen girlang av filt till jul som du kan hänga upp och dekorera med. Det här pysslet går snabbt och enkelt att göra och den färdiga girlangen bidrar verkligen till lite extra festlig stämning hemma.

Det roliga är att du kan anpassa girlangen och limma fast de olika delarna precis som du vill. Placera helt enkelt ut delarna längst med snöret och flytta runt dem för att se vilken kombination du gillar innan du börjar limma.

Ladda ner mallen gratis och klipp ut delarna med sax eller låt din Cricut eller Silhouettemaskin göra jobbet åt dig!

 

Du behöver:

Material

Verktyg

 

Titta på videoinstruktionerna

 

 

Hur man gör en julgirlang av filt

Använd en sax eller en Cricut eller Silhouettemaskin för att klippa ut alla delar.

 

1. Ladda ner den kostnadsfria mallen

Börja med att ladda ner mallen här. Om du använder en Cricutmaskin så måste du ladda upp SVG-filen till Design Space. Om du är osäker på hur man laddar upp en SVG-fil så hittar du instruktioner här.

 

 

2. Klipp ut delarna

Justera storleken på delarna om du vill och klicka sedan på den gröna “Skapa det” knappen och välj det material du ska använda. Jag valde Felt.

Jag rekommenderar att du använder ett Rotary Blade till det här projektet men det är möjligt att du lyckas skära ut delarna ur filt med Fine Point Bladet. Observera att du då kan behöva ändra pressure till “more” och behöva skära samma snitt flera gånger utan att ladda ur skärmattan ur maskinen emellan snitten.

Lägg sedan materialet på din rosa FabricGrip skärmatta och börja skära.

 

När maskinen har skurit klart så matar du ut skärmattan och vänder på den. Böj sedan skärmattan bort från filten för att undvika att förstöra några delar. Fortsätt sedan att skära ut resterande delar.

 

3. Ta bort materialrester

När man skär filt på den rosa FabricGrip skärmattan så kommer det att finnas kvar filtrester efteråt. Men det är viktigt att du undviker att röra den självhäftande ytan på den rosa mattan eftersom oljorna från dina fingrar kan skada limmet.

Du får inte heller använda en skrapa för att ta bort tygbitar eller filtrester från den rosa mattan eftersom limmet på mattan då kan följa med. Använd hellre en pincett och plocka bort tygbitar eller lägg StrongGrip Transfer Tape på skärmattan och dra bort materialresterna.

Men det kan vara bra att veta att den rosa FabricGrip skärmattan fortsätter att fungera även med rester av tyg och fiber på mattan då Rotary bladet skär rätt igenom dem.

Om du ska skära något riktigt luddigt material så kan du överväga att lägga tranfer tape mellan skärmattan och tyget för att hålla mattan fri från ludd.

 

4. Limma ihop girlangen

Placera ut delarna längst med snöret innan du börjar limma för att bestämma hur du vill ha dem. Något som jag tror skulle vara snyggt är att limma ihop 3 blad och ett bär tillsammans.

Limma fast bären och bladen med jämna mellanrum längst med snöret med hjälp av en limpistol.

 

Girlangen är nu färdig för att hängas upp!

 
 

 

Mer julpyssel

Kan du inte få nog av att julpyssla med din Cricut? Kolla in de här inläggen: Hur man gör en jultröja med textilvinyl och Hur man gör Honeycomb Julgranar.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg