Julby av papper

Dekorera en hylla eller ett skåp med den här enkla men söta julbyn av papper. Placera några LED-ljus eller en ljusslinga bakom för att få det att lysa genom fönstren och dörrarna.

Ibland är det de mest enkla hantverken som blir till den mest vackra inredningen. Ta den här julbyn till exempel. Den är riktigt enkel att göra men ser så elegant ut på hyllan där den står med några LED-ljus bakom och skiner.

Om du gillar enkla och stilfulla juldekorationer så tror jag att du kommer att älska den här julbyn!

Eftersom det här projektet har många fönster och små detaljer så rekommenderar jag att du använder en skärmaskin. Det kommer att spara dig väldigt mycket tid och gör projektet så mycket enklare. Om du inte har en skärmaskin så kan du ändå göra projektet med hjälp av min PDF-mall och en hantverkskniv.

När du har satt ihop din julby så kommer det se extra vackert ut om du placerar några LED-ljus eller en ljusslinga bakom. Om du dessutom väljer att limma fast bakplåtspapper på baksidan av julbyn så kommer du att få ett fantastiskt, varmt sken!

 

Du behöver:

Material

Verktyg

 

Titta på videoinstruktionerna

 

 

Hur man gör en julkrans av papper

Använd en hantverkskniv eller en Cricut eller Silhouettemaskin för att klippa ut alla delar.

1. Ladda ner den kostnadsfria mallen

Börja med att ladda ner mallen här. Om du använder en Cricutmaskin så måste du ladda upp SVG-filen till Design Space. Om du är osäker på hur man laddar upp en SVG-fil så hittar du instruktioner här.

  

 

2. Skär ut delarna

Du behöver inte göra några ändringar och kan direkt gå vidare och klicka på den gröna “Skapa det” knappen och välj det material du ska använda.

För det vita pappret så väljer du Medium Cardstock och lägger materialet på din gröna StandardGrip skärmatta och laddar in skärmattan i maskinen.

För bakplåtspappret så rekommenderar jag inställningarna för Kräppapper och din blå LighGrip skärmatta. Var noga med att lägga bakplåtspapper slätt på skärmattan, klipp bort bakplåtspapper som sticker utanför skärmattan och använd gärna en Brayer för att få bakplåtspappret att fästa ordentligt. Byt skärblad till Rotary Blade.

När maskinen har skurit klart så matar du ut skärmattan och vänder på den. Böj sedan skärmattan bort från pappret för att undvika att pappret böjs eller förstörs.

 

3. Vik husen

Limma fast bakplåtspappren på baksidan av husdelarna.

Vik julbyn som ett zickzack-mönster genom att vika husen åt vartannat håll.

Använd lim eller tejp och sätt ihop de tre delarna med hjälp av flikarna som finns på vardera ände av den delen med julgranen.

 

 

Julbyn är färdig! Visst var det enkelt?

Placera några LED-ljus eller en ljusslinga bakom julbyn och ställ upp den på display och låt den lysa upp julmörkret åt dig.

 

 

Se till att du inte missar något pyssel i min virtuella julkalender genom att fylla i formuläret på den här sidan så får du en påminnelse varje dag!

 

Mer julpyssel

Kan du inte få nog av att julpyssla med din Cricut? Kolla in de här inläggen: Hur man gör ett Personligt Jul Kuddfodral och Julkrans av papper.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

 

Tillbaka till blogg