Julblomma av papper

Pyssla egna julblommor av papper som håller mycket längre än riktiga blommor. Den här blomman går snabbt och enkelt att pyssla ihop och blir väldigt vacker.

Riktiga julstjärnor är så vackra med sina vackra röda och gröna blad. Men till skillnad från riktiga julstjärnor så håller sig den här fin längre än i bara ett par veckor!

Den här julblomman av papper är perfekt att dekorera julklappar med för att göra dem extra fina. Julstjärnan går snabbt att pyssla ihop och det är faktiskt väldigt enkelt.

Jag tror även att det skulle bli väldigt fint att göra många små julblommor och dekorera julbordet med eller varför inte göra ett helt gäng stora och sätta upp på väggen med dubbelhäftande tejp eller kludd?

Du kan göra julblomman antingen med hjälp av en Cricut eller Silhouettemaskin men det går minst lika bra att klippa ut delarna för hand.

 

Du behöver:

Material

Verktyg

 

Titta på videoinstruktionerna

 

 

Hur man gör en julblomma av papper

Använd en sax eller en Cricut eller Silhouettemaskin för att klippa ut alla delar.

 

1. Ladda ner den kostnadsfria mallen

Börja med att ladda ner mallen här. Om du använder en Cricutmaskin så måste du ladda upp SVG-filen till Design Space. Om du är osäker på hur man laddar upp en SVG-fil så hittar du instruktioner här.

Om du vill använda ett Scoring Wheel eller en Scoring Stylus för att göra viklinjer så måste du ändra användning på alla linjer som går över de röda bladen till “Spåra” och fästa ihop varje blad med dess viklinje med hjälp av ”Bifoga” (se videon för instruktioner).

 

 

2. Klipp ut delarna

Cricut: Kontrollera storleken på blomman så att det överensstämmer med storleken som du vill ha. Klicka på den gröna ”Skapa det” knappen och välj det material du ska använda. Jag valde Medium Cardstock.

Lägg sedan materialet på din gröna StandardGrip skärmatta och börja skära. Design Space kommer att tala om för dig när det är dags att byta mellan ditt Scoring Wheel eller din Scoring Stylus och Fine Point bladet.

När maskinen har skurit klart så matar du ut skärmattan och vänder på den. Böj sedan skärmattan bort från pappret för att undvika att pappret böjs eller förstörs. Fortsätt sedan att skära ut resterande delar.

 

Sax: Skriv ut och klipp ut mallen till julblomman. Rita av mallen på färgat papper och klipp ut alla delar.

 

3. Vik bladen

Vik alla röda blad på mitten delar på mitten och böj sedan bladen genom att dra dem över en penna.

 

4. Limma blomman

Applicera lim på ena sidan av snittet längst ner på ett stort blomblad. Vik över den andra sidan och tryck till för att limma fast den. Vänd på bladet och applicera lim längst ner och sätt fast bladet på den röda cirkeln.

Fortsätt limma de resterande stora blombladen på samma sätt.

Limma ihop de mellersta blombladen på samma sätt och limma fast dem i mellanrummen som blev mellan de stora bladen

Limma även de minsta blombladen på samma sätt som tidigare och limma fast de i mellanrummen som blev mellan de mellersta bladen.

 

5. Limma ståndarna

Limma fast guldcirklarna på varsin ståndare. Böj ihop ståndarna och limma fast dem i mitten av blomman.

 

6. Limma fast de gröna bladen

Böj de gröna bladen på mitten och dra dem över pennan för att böja till dem.

Limma till sist fast de gröna bladen på undersidan av blomman.

Julblomman är färdig! Visst blev den fin?

 

Mer julpyssel

Kan du inte få nog av att julpyssla med din Cricut? Kolla in de här inläggen: Julkort med Cricuts Card Mat och Girlang av filt till jul.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg