Julängel av papper

Gör en vacker julängel av papper som du kan dekorera hemmet med i jul. Den här 3D ängeln kan du sätta högst upp i julgranen eller stoppa i en ljusslinga för att lysa upp i vintermörkret. 

Pyssla en vacker julängel av papper som du kan ge en speciell plats i ditt hem. Ängeln symboliserar kärlek, fred och harmoni och vad mer kan man väl egentligen begära under julen?

Den här ängeln är enkel att göra och kan användas på många olika sätt. Placera den högst upp i julgranen, ge bort till någon i julklapp, gör en mindre version och häng som prydnad i granen eller stoppa ett ljus eller en ljusslinga i för att lysa upp i vintermörkret.

 

Du behöver:

Material

Verktyg

 

Titta på videoinstruktionerna

 

 

Hur man gör en julängel av papper

Jag rekommenderar att du använder en Cricut eller Silhouettemaskin för att klippa ut alla delar.

 

1. Ladda ner den kostnadsfria mallen

Börja med att ladda ner mallen här. Om du använder en Cricutmaskin så måste du ladda upp SVG-filen till Design Space. Om du är osäker på hur man laddar upp en SVG-fil så hittar du instruktioner här.

Om du vill använda ett Scoring Wheel eller en Scoring Stylus för att göra viklinjer så måste du ändra användning på linjerna på de guldiga delarna till ”Spåra” och fästa ihop viklinjen med dess tillhörande guldiga del med hjälp av ”Bifoga” (se videon för instruktioner).

 

2. Klipp ut delarna

 Klicka på den gröna ”Skapa det” knappen och välj det material du ska använda, jag valde Medium Cardstock. Om du ska använda ett scoring stylus eller ett scoring wheel så behöver du välja rätt verktyg genom att klicka på “Redigera verktyg”.

Lägg sedan materialet på din gröna StandardGrip skärmatta och börja skära.

När maskinen har skurit klart så matar du ut skärmattan och vänder på den. Böj sedan skärmattan bort från pappret för att undvika att pappret böjs eller förstörs.

Fortsätt sedan att skära ut resterande delar.

 

3. Sätt ihop ängeln

Fördela fästkuddar med jämna mellanrum på en av delarna. Använd en pincett om du tycker att det är pilligt.

Placera nästa del av ängeln ovanpå och matcha ihop dem noggrant.

Bilden nedanför i vilken ordning lagren ska placeras. Börja med botten och arbeta dig uppåt.

Upprepa processen tills du har två likadana änglar. Limma fast den guldiga glorian.

 

4. Lägg till belysning

Om du vill ha ljus inuti ängeln för att lysa upp vingarna så kan du använda fästkuddar för att hjälpa till att hålla ljusslingan på plats. Det går även att använda en limpistol för att limma fast ljusslingan.

När du är nöjd med belysningen så sätter du fast några fästkuddar på ängelns huvud och vingar och fäster den andra halvan av ängeln ovanpå.

 

5. Limma fast klänningens sidor

De guldiga delarna ska bli till klänningens sidor. Vik längst viklinjerna på de guldiga delarna.

Limma på baksidorna och vik ihop delarna.

Limma på flikarna och sätt fast dem på insidan av klänningen. Jag använde limpistol till det här steget eftersom det torkar snabbt. Limma fast den andra guldiga delen på andra sidan av klänningen.

Dosan till ljusslingan kan förvaras inuti klänningen.

Ängeln är nu klar och lyser så vackert!

 

 

 

Mer Julpyssel

Kan du inte få nog av att julpyssla med din Cricut? Kolla in de här inläggen: Hur man gör en personlig julklappssäck och DIY Vintersscen fönsterdekoration.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg