Hur Du Packar Upp och Installerar Din Nya Cricut Maker 3

Lär dig hur du packar upp din nya Cricut Maker 3, ansluter den till Cricut Design Space och skär ut en dekal ur Cricuts Smart Vinyl med den här steg-för-steg beskrivningen.

Pyssla-med-Viktoria-Cricut-Maker-3 

i det här inlägget kommer jag att gå igenom exakt vad du kan förvänta dig när du packar upp din nya Cricut Maker 3. Oavsett om du vill öppna din kartong samtidigt som du tittar på steg-för-steg instruktionerna eller om du bara vill få en uppfattning om ifall Cricut Maker 3 är den rätta maskinen för dig så är det här inlägget för dig!

 

Letar du efter ännu mer information om Cricut Maker 3? Klicka här för att läsa allt du behöver veta om Cricut Maker 3.

 

Videoinstruktioner

Titta på videon nedanför för att få hjälp och vägledning genom varje steg!

 

Hur man packar upp Cricut Maker 3

Är du redo att börja? Låt oss packa upp lådan!

När du öppnar lådan så är det första du ser ett kuvert. Inuti kuvertet finns en provbit av Cricuts smarta vinyl för ditt första snitt. Kuvertet innehåller även en instruktionsbok med säkerhetsanvisningar och instruktioner som vägleder dig genom installationsprocessen. Du kan följa instruktionerna i instruktionsboken eller så följer du med i det här inlägget så hjälper jag dig med varje steg. Lägg kuvertet åt sidan så länge.

Installationsguide-cricut-maker-3

Plocka bort de stora kartongbitarna.

Packa-upp-cricut-maker-3

Under kartongbitarna så finns din Cricutmaskin. Lyft ur den och ställ den åt sidan.

Cricut-Maker-3-kartong

Sedan hittar du strömsladden och USB-sladden till maskinen.

Till sist hittar du en plastförpackning med ett ark Smart Vinyl, Smart Iron-On, Smart Paper Sticker Cardstock och Transfer Tape. Jag älskar att man får med lite Smart Materials direkt som man kan testa.

Ta bort plasten från din Cricut Maker 3 och lyft upp toppen för att öppna maskinen och ta sedan bort frigoliten från verktygshuset.

Cricut-maker-3-verktygshus

Vad finns i kartongen med Cricut Maker?

 • Cricut Maker 3
 • Fine-Point Blade (skärbladet som redan sitter i maskinen)
 • Strömsladd
 • USB-kabel
 • Smart Vinyl till testprojekt
 • Installationsguide
 • Garantiinformation
 • Säkerhetsinstruktioner
 • Ett ark Smart Vinyl, Smart Iron-On, Sticker Paper och Transfer Tape

Hur man använder knapparna på Cricut Maker 3

På maskinens högra sida ser du fyra olika knappar:

 • Strömknappen slår på och stänger av maskinen.
 • Load/Unload matar in och ur skärmattan eller det smarta materialet ur maskinen
 • Startknappen får maskinen att börja skära.
 • Pausknappen kan du trycka på under ett projekt för att tillfälligt stoppa skärprocessen.

Cricut-Maker-3-knappar

 

Adaptive Tool System

Inuti maskinen finns Adaptive Tool Systemet som är drivkraften för maskinen.

Fine-Point Bladet sitter redan i klämma B. För att byta ut den med ett annat verktyg så öppnar man klämman, tar bort skärbladet, sätter i ett annat skärblad och stänger klämman igen.

Klämma A används för tillbehör eller accessoarer som pennor.

Cricut-Maker-3-klämma-A-och-B

Förvaring

På vänster sida av maskinen finns ett förvaringsfack där du kan förvara skärblad och andra verktyg. Det är ett silikonlager på botten av facket så du behöver inte vara orolig över att skärbladen tar skada.

Cricut-maker-3-förvaring

Under maskinen så finns ännu ett förvaringsfack. Här kan du förvara till exempel dina verktyg, pennor, pincetter och skärblad. Det finns en magnetremsa som är perfekt att lägga ersättningsblad på så att de inte försvinner.

Cricut-maker-3-förvaringsfack

Längst med ovansidan på maskinen så finns en skåra för att hålla din telefon eller surfplatta vilket är bra om du vill kunna ha Design Space igång framför dig eller ifall du vill titta på Netflix samtidigt. Det finns även en USB-port på sidan av maskinen så du kan ladda telefonen samtidigt som maskinen är igång.

Cricut-maker-3-smartphone

 

Starta Cricut Maker 3

Nu när vi har packat upp allt så är det dags att starta maskinen.

Börja med att byta ut kontakten på strömsladden till den del som är för svenska eluttag. Koppla sedan in sladden på baksidan av Cricutmaskinen och strömkontakten i ett eluttag.

Cricut-maker-3-strömsladd

Tryck på strömknappen för att starta maskinen.

 

1. Installera Design Space

Nu är det dags att installera programvaran och ansluta Cricutmaskinen. Du kan antingen använda en dator, surfplatta eller smartphone och surfa in på www.cricut.com/setup.

Välj “Skärmaskin” när Design Space frågar vilken produkttyp du vill installera och välj sedan Cricut Maker 3.

Installera-cricut-maker-3

Ladda sedan ner Design Space och slutför installationen av programmet.

Installera-cricut-design-space

Skapa ett Cricut ID och lösenord. Med ditt konto kan du komma åt dina filer från vilken enhet som helst.

 

2. Anslut Cricut Maker 3

Ta fram USB-kabeln och koppla in den fyrkantiga delen på baksidan av maskinen och den rektangulära delen i USB-porten på din dator. Du kan även använda Bluetooth för att ansluta maskinen till din dator, smartphone eller surfplatta genom att gå in i inställningar och parkoppla din enhet med Cricutmaskinen.

Med din Cricutmaskin så får du även en 30-dagars provperiod på Cricut Access som är ett medlemsskap som ger dig tillgång till hundratusentals bilder, typsnitt och projekt. Se till att använda din provperiod när du har kommit igång och börjat använda din maskin men tacka nej till erbjudandet om det kommer upp vid installationen. Du kan läsa mer om Cricut Access här.

Följ anvisningarna i Design Space och se till att din Maker är inkopplad och ansluten till din dator eller smartphone.

Anslut-cricut-maker-3-till-dator

Om du fastnar vid något steg eller behöver hjälp så kan du alltid kontakta Cricuts kundtjänst för att få hjälp.

Aktivera din Cricutmaskinen och låt den uppdateras.

3. Testa att skära med Cricut Maker 3

När installationen är klar kommer du att bli ombedd att testa att skära med maskinen. Klicka på “Nästa” och följ anvisningarna.

Cricut-maker-3-testsnitt

Plocka fram det svarta vinylarket som låg i det vita kuvertet och placera det under de vita plastdelarna som finns på vardera sida av Cricutmaskinen. Tryck sedan på den blinkande knappen med pilarna för att få maskinen att ladda in materialet.

Skära-vinyl-cricut-maker-3

Cricut-maker-3-skära-vinyl

Se till att du har minst 25 cm utrymme både framför och bakom maskinen så att materialet kan åka framåt och bakåt när maskinen väl börjar skära.

Maskinen kontrollerar nu att du har tillräckligt med material för ditt projekt och när startknappen börjar blinka så trycker du på den för att få maskinen att börja skära.

Om något går fel eller du kommer på att du har glömt något så kan du alltid trycka på paus-knappen.

När maskinen har skurit klart så skjuter den ut vinylarket till änden av rullarna och knappen med pilarna börjar blinka igen. Tryck på knappen för att lossa materialet.

Nu kan du pilla bort dekalen med fingrarna och fästa den på vad du vill. Du kan även använda ett Weeding Tool för att rensa bort den överflödiga vinylen och använda Transfer Tejpen som kom med i plastförpackningen för att lyfta upp din dekal och fästa den på valfri yta.

Cricut-maker-3-rensa-vinyl

Cricut-maker-3-vinyl-transfer-tape

När testet är slutfört så omdirigeras du till en sida med rubriken “Learning Plan” där det finns korta instruktionsfilmer som hjälper dig att förstå grunderna i Cricut Design Space och att komma igång med att använda din nya Cricutmaskin.

Cricut-design-space-learning-plan

 

Nu vet du hur du installerar din Cricut Maker 3 och hur du kommer igång och gör ditt första projekt. Om du har några frågor så kan du ställa dom i kommentarsfältet nedanför så gör jag mitt bästa för att besvara dem. 

 

Utforska mer

Kan du inte få nog av Cricut? Kolla in de här inläggen om Vilka Cricut verktyg och material behöver man? och Vilken Cricut ska jag köpa 2024?

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg