Hur man laddar upp teckensnitt till Cricut Design Space

Lär dig de enklaste sätten att ladda ner och installerar teckensnitt till Cricut Design Space i Windows, Mac och iOS (iPad och iPhone).

Scrollar du fortfarande igenom teckensnittsmenyn i Design Space och letar efter precis rätt typsnitt att använda för ditt projekt?

Design Space har ett par gratis teckensnitt som du kan använda och du får åtkomst till ännu fler om du betalar för Cricut Access.

Men ibland måste du söka efter det perfekta teckensnittet någon annanstans. Och om du vill kunna använda nedladdade typsnitt i dina Cricut-projekt måste du veta hur du lägger till dem i Design Space.

Oroa dig inte; det är faktiskt ganska enkelt! I det här blogginlägget kommer jag att visa dig hur du laddar upp typsnitt i Cricut Design Space så att dina projekt har den speciella personliga touchen.

 

Hur man Laddar Upp Teckensnitt till Cricut Design Space

För att kunna använda ett nytt typsnitt i Design Space måste du ladda ner typsnittet och installera det på din dator. När du gör det kommer det nya typsnittet att vara tillgängligt för dig att använda i Cricut Desi

 

Var hittar man typsnitt att ladda ner?

Det finns många webbplatser där du hittar både gratis och betalda typsnitt att ladda ner. Du kan till exempel hitta gratis typsnitt på webbplatser som fonts.google.com, 1001fonts.com och dafont.com. Några av mina favoritwebbplatser för att hitta vackra teckensnitt är Creative Market och Creative Fabrica.

De flesta teckensnitt som går att ladda ner gratis kommer med en licens för personlig användning, vilket innebär att du kan använda dem gratis i personliga projekt. Men om du vill sälja föremål som du har gjort med ett visst typsnitt så behöver du använda typsnitt som kommer med en kommersiell användningslicens.

 

Vad är skillnaden mellan .ttf- och .otf-teckensnitt?

De flesta teckensnitt du laddar ner kommer att vara antingen en .ttf-fil eller en .otf-fil. TTF står för TrueType font och OTF står för OpenType Font.

Den största skillnaden mellan de två filtyperna är att OTF-teckensnitt har mer avancerade funktioner, såsom specialtecken och utsmyckningar som ger dig fler alternativ när du designar.

Om du kan välja, installera .otf-filen. Om du bara har .ttf-filen kommer den att fungera bra.

 

Hur man installerar teckensnitt på en dator

1. Börja med att ladda ner det teckensnitt du vill använda.

Om du använder en dator, var uppmärksam på var ditt teckensnitt laddas ned.

Om du använder Google Chrome är det väldigt enkelt eftersom en liten ruta visas i det nedre vänstra hörnet av din webbläsare och du kan klicka på den för att gå direkt till filen. När filen har laddats ner så klickar du på den lilla pilen i den rutan och väljer Öppna.

 

2. Efter att du har öppnat ditt nedladdade teckensnitt (enligt anvisningarna i steg 1) så kommer du direkt till teckensnittsmappen i filhanteraren. Om du inte gör det så behöver du leta efter zip-filen i mappen “Downloads” eller “Hämtade filer”.

Om zip-filen inte är öppnad så högerklickar du på zip-filen och väljer “Extrahera alla” och bocka i rutan “Öppna mappen när filerna har extraherats”.

 

3. Leta nu upp teckensnittsfilen i teckensnittsmappen (du kan behöva öppna ett par mappar för att hitta den). Din teckensnittsfil kommer att vara antingen ett OpenType-format (OTF) eller ett TrueType-format (TTF). Dubbelklicka på filen.

 

4. När du dubbelklickar på teckensnittsfilen så öppnas ett installationsfönster. Klicka på “Installera“.

 

Ditt teckensnitt är nu installerat!

Innan du försöker använda teckensnittet i Cricut Design Space så behöver du starta om programmet (glöm inte att spara ditt arbete först).

Efter att du har startat om Cricut Design Space, klicka på textverktyget, skriv din text, klicka på fontmenyn och sök efter teckensnittet du nyss laddade upp. Klicka sedan på teckensnittet för att använda det.

Nu är du färdig! Visst var det väl ändå ganska enkelt!

 

Hur man installerar teckensnitt på en iOS

1. Innan du kan använda den nya teckensnittshanteraren, se till att du har iOS 13 eller senare installerat på din iPhone och iPadOS 13.1 eller senare på din iPad.

För att göra detta, gå till Inställningar > Allmänt > Programuppdatering, så kommer din enhet att tala om för dig att din programvara är uppdaterad eller uppmana dig att ladda ner den senaste uppdateringen.

2. När du har det senaste operativsystemet installerat, gå till App Store och sök efter en app som heter iFont. Tryck på “hämta” för att installera appen.

iFont fungerar som en teckensnittshanterare som du kan ladda ner teckensnitt genom samtidigt som den erbjuder sina egna typsnitt.

 

3. Öppna iFont och tryck på “font finder” i den nedre menyn.

 

4. Välj vart ifrån du vill ladda ner teckensnitten. Jag valde Fontspace.

 

5. Leta upp ett typsnitt du vill installera och tryck på molnet bredvid.

 

6. Klicka på “Installer” längst ner till vänster.

 

7. Klicka på “Install” bredvid typsnittet som du vill installera.

 

8. Klicka på “Stäng”.

 

9. Gå till Inställningar och klicka på “Profil hämtad”.

 

10. Klicka på “Installera”.

 

11. Skriv in din lösenkod om du har någon.

 

12. Klicka på “Installera” och sedan “Installera” igen.

 

 

13. Nu kan du öppna Cricut Design Space och välja det installerade typsnittet som du hittar under “All”.

 

 

Nu är du färdig! Visst var det väl ändå ganska enkelt!

 

Utforska mer

Kan du inte få nog av Cricut? Kolla in de här inläggen om Hur man hittar de bästa teckensnitten till Cricut Design Space och Hur man laddar upp SVG-filer i Cricut Design Space.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg