Hur man laddar upp SVG-filer i Cricut Design Space

Följ den här enkla steg-för-steg guiden för att lära dig hur man laddar upp SVG-filer i Cricut Design Space så du snabbt kan börja skapa dina egna tryck på kläder, inredning och mer!

Lär dig hur man laddar upp SVG-filer till Cricut Design Space med hjälp av steg-för-steg instruktionerna nedanför.

Om du prenumererar på Cricut Access så får du tillgång till hundratusentals bilder att använda. Men ibland vill du kanske använda en bild som du hittat på internet eller köpt på Etsy för att skapa det perfekta projektet.

Att ladda upp SVG-filer till Cricut Design Space är faktiskt väldigt enkelt och det blir ännu enklare om du följer steg-för-steg instruktionerna här nedanför.

 

Vad är en SVG-fil?

SVG står för Scalable Vector Graphic och det är den typ av fil som jag rekommenderar att du använder när du ska designa något i Cricut Design Space. Det är helt enkelt den filtyp som är bäst för dig att arbeta med och som ger bäst resultat när du skär ut designen med din skärmaskin.

 

Vart hittar man SVG-filer?

I min webshop kan du hitta en del SVG-filer som du kan ladda ner gratis och använda. Du kan även hitta SVG-filer på de här sidorna:

Obs: De flesta SVG-filer laddas vanligtvis ner som en ZIP-fil och måste packas upp och extraheras innan du kan använda dem i Cricut Design Space. Om du försöker ladda ner en ZIP-fil till din iPhone eller iPad, följ dessa instruktioner.

Tips! Gör en ny mapp till alla dina SVG-filer så att du enkelt kan hitta dem igen senare!

 

Hur man Laddar Upp SVG-filer i Cricut Design Space på Dator

1. Börja med att öppna Cricut Design Space på din dator.

2. Längst ner i den vänstra menyn så ser du en “Upload”-ikon. Klicka på “Upload” för att påbörja processen med att ladda upp en SVG-fil.

3. En ny skärm öppnas som visar dina senast uppladdade bilder. Klicka på knappen “Upload image” till vänster i mitten av skärmen för att ladda upp en ny fil.

4. Klicka på “Browse” för att välja filen från din dator eller dra och släpp filen från din mapp på datorn till det här fönstret.

5. På nästa skärm ser du en förhandsvisning av din SVG-fil. Ge din bild ett namn och lägg till alla taggar som du vill ha (till exempel kan du tagga filen med “hjärta, kärlek, etc.” Taggar hjälper dig att filtrera och sortera dina filer sen när du har samlat på dig ett större bibliotek med uppladdade filer).

6. Klicka på den gröna “Upload” knappen i det nedre högra hörnet.

7. Nu kommer din uppladdade fil att visas i galleriet “Recent uploads”. Klicka på bilden (en grön ruta kommer att dyka upp runt bilden när den är markerad) och klicka på den gröna knappen “Add to Canvas” i det nedre högra hörnet.

Din bild visas på skärmen och redo att skäras ut!

 

Hur man Laddar Upp SVG-filer i Cricut Design Space i Appen (iOS eller Android)

1. Börja med att öppna Cricut Design Space-appen och klicka på “New project” i det övre vänstra hörnet.

2. Klicka på “Upload”-ikonen i den nedre menyn.

3. En ny ruta dyker upp. Klicka på “Browse files” och välj SVG-filen från din telefon eller surfplatta.

4. En förhandsgranskning av filen visas. Namnge bilden och klicka på “Save”.

5. Filen kommer nu att visas bland dina uppladdade bilder. Klicka på filen (en grön ruta kommer att dyka upp runt bilden när den är markerad) och klicka på knappen “Insert” i det nedre högra hörnet.

Din bild visas på skärmen och redo att skäras ut!

 

Jag hoppas att du lyckades ladda upp din SVG-fil med hjälp av den här guiden! 

Lycka till med att skära ut din design!

 

Utforska mer

Kan du inte få nog av Cricut? Kolla in de här inläggen om Hur man laddar upp teckensnitt till Cricut Design Space och Allt du behöver veta om Cricut EasyPress Mini.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg