Hur Du Packar Upp och Installerar Din Nya Cricut Joy

Lär dig hur du packar upp din nya Cricut Joy, ansluter den till Cricut Design Space och skär ut en dekal ur Cricuts Smart Vinyl med den här steg-för-steg beskrivningen.

 

Cricut Joy är en digital skärmaskin som kan skära i fler än 50 olika material och den är perfekt för dig som gillar att pyssla och göra egna gratulationskort.

I det här inlägget kommer jag att gå igenom exakt vad du kan förvänta dig när du packar upp din nya Cricut Joy. Oavsett om du vill öppna din kartong samtidigt som du tittar på steg-för-steg instruktionerna eller om du bara vill få en uppfattning om ifall Cricut Joy är den rätta maskinen för dig så är det här inlägget för dig!

Letar du efter ännu mer information om Cricut Joy? Klicka här för att läsa allt du behöver veta om Cricut Joy.

 

Videoinstruktioner

Titta på videon nedanför för att få hjälp och vägledning genom varje steg!

 

Hur man packar upp Cricut Joy

Är du redo att börja? Låt oss packa upp lådan!

I lådan så finns ett litet kuvert som det står “Open me” på. Kuvertet innehåller en instruktionsbok med säkerhetsanvisningar och instruktioner som vägleder dig genom installationsprocessen. Du kan följa instruktionerna i instruktionsboken eller så följer du med i det här inlägget så hjälper jag dig med varje steg

I kuvertet finn även en provbit cardstock och Cricuts smarta vinyl för ditt första snitt. Du hittar även en grön StandardGrip skärmatta och det är på den du kommer lägga allt material som du vill skära med din Joy. Lägg kuvertet åt sidan.

Sedan hittar du din Cricut Joy maskin. Lyft ur den ur kartongen och ta bort plasten från maskinen.

Under maskinen så hittar du strömsladden till Cricutmaskinen och en svart Cricut Joy penna.

 

Vad finns i kartongen med Cricut Joy?

  • Cricut Joy
  • Fine-Point Blade (skärbladet som redan sitter i maskinen)
  • Strömsladd
  • Svart penna
  • Smart Vinyl till testprojekt
  • Cardstock till testprojekt
  • Installationsguide
  • Garantiinformation
  • Säkerhetsinstruktioner

 

Starta Cricut Joy

Nu när vi har packat upp allt så är det dags att starta maskinen.

Sätt ihop de två delarna till strömsladden och koppla sedan in sladden på baksidan av Cricutmaskinen och strömkontakten i ett eluttag.

Cricut Joy har inga knappar och maskinen startas automatiskt när den får ström.

 

1. Installera Design Space

Nu är det dags att installera programvaran och ansluta Cricutmaskinen. Du kan antingen använda en dator, surfplatta eller smartphone och surfa in på www.cricut.com/setup.

Välj “Skärmaskin” när Design Space frågar vilken produkttyp du vill installera och välj sedan Cricut Joy.

Ladda sedan ner Design Space och slutför installationen av programmet.

Skapa ett Cricut ID och lösenord. Med ditt konto kan du komma åt dina filer från vilken enhet som helst.

 

2. Anslut Cricut Joy

Stoppa i kontakten på baksidan av din Cricut Joy och koppla in strömsladden i ditt eluttag.

För att ansluta din Cricut Joy till din dator, smartphone eller surfplatta så använder du Bluetooth. Gå in i inställningar och parkoppla din enhet med Cricutmaskinen.

Med din Cricutmaskin så får du även en 30-dagars provperiod på Cricut Access som är ett medlemsskap som ger dig tillgång till hundratusentals bilder, typsnitt och projekt. Se till att använda din provperiod när du har kommit igång och börjat använda din maskin men tacka nej till erbjudandet om det kommer upp vid installationen. Du kan läsa mer om Cricut Access här.

Fortsätt följa anvisningarna i Design Space och se till att din Joy har ström och är ansluten till din dator eller smartphone.

Om du fastnar vid något steg eller behöver hjälp så kan du alltid kontakta Cricuts kundtjänst för att få hjälp.

Aktivera din Cricutmaskinen och låt den uppdateras.

 

3. Testa att skära med Cricut Joy

När installationen är klar kommer du att bli ombedd att testa att skära med maskinen. Klicka på “Nästa” och följ anvisningarna.

Plocka fram det svarta vinylarket som låg i det vita kuvertet och placera det under de vita plastdelarna som finns på vardera sida av Cricutmaskinen.

Klicka på “Kör” i Design Space för att få din Cricut Joy att börja skära.

När maskinen har skurit klart så klickar du på “Lossa”.

Nu kan du pilla bort dekalen med fingrarna och fästa den på vad du vill. Du kan även använda ett Weeding Tool för att rensa bort den överflödiga vinylen och använda Transfer Tejp för att lyfta upp din dekal och fästa den på valfri yta.

När testet är slutfört så omdirigeras du till en sida med rubriken “Learning Plan” där det finns korta instruktionsfilmer som hjälper dig att förstå grunderna i Cricut Design Space och att komma igång med att använda din nya Cricutmaskin.

 

Nu vet du hur du installerar din Cricut Joy och hur du kommer igång och gör ditt första projekt. Om du har några frågor så kan du skicka ett mail till info@pysslamedviktoria.se eller skriva i chatten. 

 

Utforska mer

Kan du inte få nog av Cricut? Kolla in de här inläggen om Vilka Cricut verktyg och material behöver man? och Vilken Cricut ska jag köpa 2024?

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg