Hur man gör Honeycomb Julgranar

Gör egna honeycomb julgranar av papper som juldekorationer. Det här pysslet är både enkelt och roligt att göra och slutresultatet blir väldigt läckert.

 Hur mycket jag än älskar att klä och dekorera den stora julgranen så tycker jag att det är minst lika roligt att dekorera hemmet med små julgranar också.

De här honeycomb julgranarna är faktiskt väldigt enkla att göra och slutresultatet blir väldigt läckert om du frågar mig.

Du kan göra de här julgranarna antingen med hjälp av en Cricut eller Silhouettemaskin men det går minst lika bra att klippa ut delarna för hand. Blanda gärna både färger och storlekar på granarna och om du vill så kan du till och med använda flera olika färger till samma gran!

 

Du behöver:

Material

Verktyg

 

Titta på videoinstruktionerna

 

 

Hur man gör honeycomb julgranar

Använd en sax eller en Cricut eller Silhouettemaskin för att klippa ut alla delar.

 

1. Ladda ner den kostnadsfria mallen

Börja med att ladda ner mallen här. Om du använder en Cricutmaskin så måste du ladda upp SVG-filen till Design Space. Om du är osäker på hur man laddar upp en SVG-fil så hittar du instruktioner här.

Om du vill använda ett Scoring Wheel eller en Scoring Stylus för att göra viklinjer så måste du lägga till en linje över granarna och fästa ihop varje del med dess viklinje med hjälp av ”Bifoga” (se videon för instruktioner).

 

 

2. Klipp ut delarna

Cricut: Kontrollera storleken på granarna så att det överensstämmer med storleken som du vill ha. Klicka på den gröna ”Skapa det” knappen och välj det material du ska använda. Jag valde Medium Cardstock. För att spara material så kan du rotera och flytta runt på delarna för att försöka få plats med fler delar på varje papper.

Lägg sedan materialet på din gröna StandardGrip skärmatta och börja skära. Design Space kommer att tala om för dig när det är dags att byta mellan ditt Scoring Wheel eller din Scoring Stylus och Fine Point bladet.

När maskinen har skurit klart så matar du ut skärmattan och vänder på den. Böj sedan skärmattan bort från pappret för att undvika att pappret böjs eller förstörs. Fortsätt sedan att skära ut resterande delar.

 

Sax: Skriv ut och klipp ut mallen till granen. Vik färgat papper på mitten och lägg mallen på pappret. Rita av mallen med en blyertspenna och klipp ut granen. Upprepa tills du har minst 18 likadana delar.

 

3. Limma delarna

Vik alla delar på mitten och öppna sedan upp dem igen. Applicera lim längst med nederkanten och botten av de översta grenarna. Stäng igen granen igen och tryck ner pappret för få limmet att fästa ordentligt. Lägg något tungt över granen eller använd pappersklämmor för att hålla ihop granen tills limmet torkat ordentligt.

Fortsätt limma alla delar på samma sätt.

 

 

4. Limma ihop granen

Plocka fram en utav de limmade delarna och applicera lim högst upp vid toppen på ena sidan och längst med botten av de mittersta grenarna. Lägg sedan en annan del ovanpå.

Applicera sedan lim högst upp och längst med botten av de mittersta grenarna på den del som du nyss limmade fast och lägg en ny grandel ovanpå.

Fortsätt limma på samma sätt tills alla granens delar ligger hoplimmade i en hög.

Låt limmet torka ordentligt och öppna sedan försiktigt upp granen. Applicera återigen lim högst upp på en av sidorna och längst med botten av de mittersta grenarna, stäng ihop granen och håll tills limmet torkat.

Om du har svårt att öppna upp granen så har det troligtvis runnit lim över kanten till fel sida. Använd därför så lite lim som möjligt. Om granen har limmats ihop på fel ställen för att limmet har runnit så kan du försöka peta in en pincett eller sax för att lossa papperssidorna från varandra.

Honeycomb granen är klar! Visst blev den väl läcker?

 

 

Mer julpyssel

Kan du inte få nog av att julpyssla med din Cricut? Kolla in de här inläggen: Julby av papper och Personliga Bakredskap till Jul.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg