DIY Harry Potter I Solemnly Swear Necessär

Om du älskar Harry Potter så måste du göra en egen necessär med texten “I solemnly swear that i am up to no good” av textilvinyl. Använd en EasyPress, värmepress eller ett strykjärn för att pressa textilvinylen.

Släpp loss din inre trollkarl och gör en necessär som är inspirerad av marodörkartan.

Om du är ett Harry Potter fan så känner du nog igen frasen “I solemnly swear that i am up to no good” som används för att få Marodörkartan att avslöja sitt innehåll.

I det här inlägget visar jag hur man gör ett eget textiltryck med frasen och pressar på en necessär eller sminkväska. Motivet passar även perfekt att sätta på en tygkasse, tröja, kuddfodral eller på något annat roligt och det går lika bra att använda skyltvinyl eller Infusible Ink om du inte vill använda dig av textilvinyl.

 

Du behöver:

Material

Verktyg

 

Titta på videoinstruktionerna

 

 

Hur man gör en Harry Potter necessär

Jag rekommenderar att du använder en Cricut eller Silhouettemaskin till det här projektet.

 

1. Ladda ner den kostnadsfria mallen

Börja med att ladda ner mallen här. Om du använder en Cricutmaskin så måste du ladda upp SVG-filen till Design Space. Om du är osäker på hur man laddar upp en SVG-fil så hittar du instruktioner här.

Använd ett måttband eller en linjal och mät necessären för att bestämma hur stort motiv du vill ha och justera sedan storleken på motivet i Design Space.

Markera designen och klicka på “Ta bort gruppering” för att kunna göra ändringar på de olika delarna. Markera alla delar som tillhör den övre delen av designen och klicka på “Bifoga”. Markera sedan alla fotspår från den undre delen av designen och klicka på “Bifoga”.

  

 

2. Skär ut delarna

Klicka på den gröna “Skapa det” knappen, bocka i “Spegla” och välj det material du ska använda. Jag valde Smart Iron-On.

Vänd på textilvinylen så att den fina glansiga sidan hamnar nedåt. För in vinylen under de vita plastdelarna på Cricutmaskinen och tryck på de blinkade knapparna för att få Cricutmaskinen att ta tag i vinylen och sedan börja skära.

 

3. Rensa vinylen

När maskinen har skurit klart så matar du ut vinylen genom att trycka på den blinkande knappen. Använd en sax för att klippa ut motivet från rullen med vinyl och var försiktig så att du inte klipper sönder designen.

Stick ner ditt weeding tool i ett av hörnen av vinylen och börja rensa bort den överflödiga vinylen. Rensa även bort vinylen från inuti bokstäverna och sorteringshatten.

Vänd gärna på vinylen för att dubbelkolla att du fått bort all vinyl som inte tillhör designen.

Använd en sax för att klippa isär delarna som ska vara på framsidan av necessären från fotspåren som ska vara på baksidan.

 

4. Pressa textilvinyl

Värm upp din värmekälla. Använd gärna Cricuts Heat Guide för att ta reda på vilka inställningar du ska använda.

Jag använder Cricut Heat Appen och där väljer jag helt enkelt att jag använder Smart Iron-On och att jag ska pressa det på polyester. Sedan skickas inställningarna direkt till min EasyPress med hjälp av Bluetooth.

Placera necessären på pressmattan och förpressa tyget i 5 sekunder. Genom att förpressa så får man bort eventuell fukt från materialet och slätar ut alla rynkor.

Placera sedan ut textilvinylen på necessären och använd ett måttband för att mäta så motivet hamnar rakt. Om motivet hamnar snett så är det bara att lyfta upp vinylen och flytta på det.

Pressa sedan enligt Cricuts Heat Guide och tryck lite lätt nedåt med EasyPressen.

Vänd sedan på necessären och placera fotspåren på baksidan och pressa återigen enligt Cricuts Heat Guide.

Om du använder textilvinyl som är “cold peel” så behöver du vänta några minuter innan du drar bort bäraren. Dra försiktigt bort bäraren men lägg ner den igen om du märker att vinylen följer med uppåt. I så fall är det bara att pressa en stund till.

 

 

Necessären är nu färdig och kan fyllas med ditt favoritsmink, pennor eller chokladgrodor!

 

 

Mer Cricutpyssel

Kan du inte få nog av att pyssla med din Cricut? Missa inte de här inläggen: Personliga nyckelringar med penseldrag av vinyl och Vilka Cricut verktyg och material behöver man?

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg