Hur man använder glyfer i Cricut Design Space

Många typsnitt kommer ofta med extratecken – glyfer, specialtecken, olika bokstavsformer, blommor, ligaturer, stilistiska alternativ och mer! Så här använder du dessa glyfer i Cricut Design Space för att göra dina designer ännu mer unika.

Det finns så många olika vackra typsnitt att välja mellan till sina projekt och till många av mina favorit typsnitt så finns det även speciella tecken att använda. De här speciella tecknen kallas för glyfer men du kanske har hört dem kallas för alternativa tecken, fjong, accent eller svans. Det är de vackra detaljerna som du ser i början och slutet av ord.

De här detaljerna ingår inte i själva typsnittet utan måste läggas till manuellt. Men oavsett om du har en Mac eller PC så är det enkelt att lägga till glyfer direkt i Cricut Design Space.

 

Vad är glyfer?

En glyf är en specifik form på en bokstav eller siffra i ett visst typsnitt eller typsnitt. Typsnittet I love glitter har till exempel flera olika stilistiska alternativ för att skriva bokstaven a.

Det här teckensnittet har flera olika tecken och siffror att välja mellan vilket betyder att det är så mycket mer anpassningsbart än ett teckensnitt som har ett mer grundläggande alfabet.

 

Hur man använder glyfer i Cricut Design Space

I det här inlägget kommer jag att använda mig av typsnittet I love glitter. Här visar jag hur man laddar ner och installerar typsnitt om du är osäker på hur man gör.

Börja med att öppna Cricut Design Space, klicka på textverktyget och skriv din text. Välj sedan typsnittet “I love glitter”.

För att hitta alla speciella tecken till ett typsnitt på en PC så öppnar du upp “Teckenuppsättning” och på en Mac så öppnar du upp “Teckenvisare” (du kan söka efter programmen). De här programmen finns redan installerade på din dator och du behöver inte ladda ner och installera någonting.

Välj “I love glitter” i menyn.

Nu dyker det upp många tecken på flera olika språk och det kan vara lite klurigt att hitta det tecken som man letar efter.

När du har hittat det tecken som du vill använda så dubbelklickar du på den och då placeras den i den lilla rutan där det står “Kopiera tecken”. När du har dubbelklickat på alla tecken som du vill använda så klickar du på “Kopiera”.

Klistra sedan in tecknen i din textruta i Design Space.

 

Hur man använder glyfer på Mac

Om du har en Mac så hittar du instruktioner för hur man använder glyfer här. Du kan använda programmet “Teckenvisare” på din Mac för att hitta alternativa tecken (glyfer) och kopiera och klistra in dem i Design Space.

Jag hoppas att det här inlägget hjälper dig att komma igång med att använda glyfer så att du kan göra ännu fler fantastiska saker!

 

Utforska mer

Kan du inte få nog av Cricut? Kolla in de här inläggen om Hur man hittar de bästa teckensnitten till Cricut Design Space och Hur man laddar upp SVG-filer i Cricut Design Space.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg