Rolig fotorekvisita till julfesten

Behöver du en rolig idé inför julfesten? Gör i ordning ett fotobås eller en plats där dina gäster kan använda rekvisita för att ta roliga kort och minnas festen.

Oavsett hur gammal du är så är det väldigt roligt att ta kort med julig fotorekvisita. Det går snabbt och enkelt att fixa iordning rekvisitan och jag lovar att det kommer att bli en uppskattad aktivitet på julfesten!

Skapa minnen genom att göra iordning ett fotobås eller en plats där ni kan använda julig photo props och ta kort som tomte, tomtemor, tomtenisse eller Rudolf.

Fotograferingen kommer leda till många härliga skratt och bilderna kommer vara väldigt underhållande att titta på efteråt och minnas festen!

 

Du behöver:

Material

Verktyg

 

Titta på videoinstruktionerna

 

 

Hur man gör fotorekvisita till jul

Använd en sax eller en Cricut eller Silhouettemaskin för att klippa ut alla delar.

 

1. Ladda ner den kostnadsfria mallen

Börja med att ladda ner mallen här. Om du använder en Cricutmaskin så måste du ladda upp SVG-filen till Design Space. Om du är osäker på hur man laddar upp en SVG-fil så hittar du instruktioner här.

 

 

2. Klipp ut delarna

Sax: Skriv ut och klipp ut mallen till rekvisitan. Rita av mallen på färgat papper och klipp ut alla delar.

Cricut: Kontrollera storleken på delarna så att det överensstämmer med storleken som du vill ha. Klicka på den gröna ”Skapa det” knappen och välj det material du ska använda. Jag valde Medium Cardstock.

Lägg sedan materialet på din gröna StandardGrip skärmatta och börja skära.

När maskinen har skurit klart så matar du ut skärmattan och vänder på den. Böj sedan skärmattan bort från pappret för att undvika att pappret böjs eller förstörs. Fortsätt sedan att skära ut resterande delar.

 

3. Sätt ihop rekvisitan

När du har klippt ut alla delar så är det dags att börja limma ihop dem:

Tomtemors hatt: Limma fast en vit kant, två gröna blad och ett rött bär på hatten.

Tomtenissens mössa: Limma fast en grön boll och en grön kant på luvan.

Tomteluva: Limma fast en vit boll och en vit kant på luvan.

Tejpa eller använd limpistol för att fästa grillpinnar på baksidan av rekvisitan. Se till att den spetsiga delen av grillpinnen hamnar under tejpen på rekvisitan.

Rekvisitan är klar att börja användas så gör dig redo för att ta några riktigt roliga foton!

Se till att du inte missar något pyssel i min virtuella julkalender genom att fylla i formuläret på den här sidan så får du en påminnelse varje dag!

 

Mer julpyssel

Kan du inte få nog av att julpyssla med din Cricut? Kolla in de här inläggen: Julblomma av papper och Örhängen till jul av konstläder.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg