Pyssla ett diadem med tomteluva

Gör ett eget diadem med tomteluva som är perfekt till julfesten, julavslutningen i skolan och andra evenemang i december. De här tomteluvorna går snabbt och enkelt att göra så att du kan pyssla ihop ett gäng till dig själv eller dina vänner.

 

Pyssla ihop ett diadem (eller ett hårspänne) med en tomteluva till julbordet, julfesten eller julavslutningen i skolan.

Jag har gjort diademet av filt men det går precis lika bra att använda färgat papper till det här julpysslet.

Ladda ner mallen gratis och klipp ut delarna med sax eller låt din Cricut eller Silhouettemaskin göra jobbet åt dig!

 

Du behöver:

Material

Verktyg

 

Titta på videoinstruktionerna

 

 

Hur man gör ett diadem med en tomteluva

Använd en sax eller en Cricut eller Silhouettemaskin för att klippa ut alla delar.

 

1. Ladda ner den kostnadsfria mallen

Börja med att ladda ner mallen här. Om du använder en Cricutmaskin så måste du ladda upp SVG-filen till Design Space. Om du är osäker på hur man laddar upp en SVG-fil så hittar du instruktioner här.

 

 

2. Skär ut delarna

Kontrollera storleken på tomteluvan så att det överensstämmer med storleken som du vill ha. Klicka på den gröna “Skapa det” knappen och välj det material du ska använda. Jag valde Felt.

Jag rekommenderar att du använder ett Rotary Blade till det här projektet men det är möjligt att du lyckas skära ut delarna ur filt med Fine Point Bladet. Observera att du då kan behöva ändra pressure till “more” och behöva skära samma snitt flera gånger utan att ladda ur skärmattan ur maskinen emellan snitten.

Lägg sedan materialet på din rosa FabricGrip skärmatta och börja skära.

När maskinen har skurit klart så matar du ut skärmattan och vänder på den. Böj sedan skärmattan bort från filten för att undvika att första några delar. Fortsätt sedan att skära ut resterande delar.

 

3. Ta bort materialrester

När man skär filt på den rosa FabricGrip skärmattan så kommer det att finnas kvar filtrester efteråt. Men det är viktigt att du undviker att röra den självhäftande ytan på den rosa mattan eftersom oljorna från dina fingrar kan skada limmet.

Du får inte heller använda en skrapa för att ta bort tygbitar eller filtrester från den rosa mattan eftersom limmet på mattan då kan följa med. Använd hellre en pincett och plocka bort tygbitar eller lägg StrongGrip Transfer Tape på skärmattan och dra bort materialresterna.

Men det kan vara bra att veta att den rosa FabricGrip skärmattan fortsätter att fungera även med rester av tyg och fiber på mattan då Rotary bladet skär rätt igenom dem.

Om du ska skära något riktigt luddigt material så kan du överväga att lägga tranfer tape mellan skärmattan och tyget för att hålla mattan fri från ludd.

 

4. Limma ihop tomteluvan

Börja med att limma fast den vita kanten på tomteluvan. Se till att kanterna matchar med varandra.

Vänd sen på tomteluvan och vik in ena kanten. Applicera lim på kanten och vik in den andra sidan och limma ihop sömmarna.

 

 

5. Limma fast detaljerna

Limma fast detaljerna på framsidan av tomteluvan och limma fast en vit pompom i änden av luvan.

 

 

6. Sätt fast tomteluvan på diademet

Limma fast den röda cirkeln på undersidan av diademet. Limma sedan fast tomteluvan på cirkeln så att diademet hamnar mellan cirkeln och luvan.

 

Tomteluvan är nu färdig och kan börja användas!

 

 

 

Mer julpyssel

Kan du inte få nog av att julpyssla med din Cricut? Kolla in de här inläggen: Gör en egen Adventskalender av papper och Gör egna julstjärnor av papper.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg