Hur man använder Cricut Monogram Maker i Design Space

Att göra monogram med din Cricut blev precis ännu enklare med Cricut Monogram Maker till Design Space! Använd verktyget för att göra fler än 100 typer av monogram!

Gillar du att dekorera med monogram? Monogram är en eller flera bokstäver, vanligtvis dina initialer, kombinerade med en dekorativ design.

Du kan sätta monogram på alla möjliga projekt som t-shirts, prydnadsföremål, dräkter, muggar, bröllopspresenter, handdukar, gummistövlar, smycken, väggdekorationer, väskor och mycket mer.

Cricut har nu gjort det ännu enklare att skapa monogram med verktyget Monogram Maker i Cricut Design Space. Du kan göra monogram med bara bokstäver eller med olika dekorationer och ramar som går runt ditt monogram.

Låt oss ta en närmare titt på allt du behöver veta om verktyget Cricut Monogram Maker och hur man använder det.

 

Vad är Cricut Monogram Maker?

Cricut Monogram Maker är ett nytt verktyg som du kommer åt genom att klicka på Monogram-verktyget i den vänstra panelen i Cricut Design Space.

Du kommer att se massor av alternativ som används för att designa monogram och jag kommer att gå igenom alla funktioner i det här inlägget.

 

Vem kan använda Cricut Monogram Maker?

Verktyget Monogram Maker är endast tillgängligt för de som prenumererar på Cricut Access. Cricut Access är en prenumerationstjänst som ger dig obegränsad användning till över 500 000 av Cricuts bilder och typsnitt och färdiga Cricut-projekt.

Utöver det så får du nu även tillgång till det nya verktyget Monogram Maker.

Även om du inte prenumererar på Cricut Access så kan du fortfarande se Monogram Maker och till och med leka runt med det i Design Space och se vad du tycker om det. Men precis som när du lägger till andra bilder eller typsnitt som kräver en Access-prenumeration så kommer du att meddelas om att du behöver vara en betalande prenumerant för att använda funktionen efter att du klickar på “Skapa det” knappen.

Starta din prenumeration på Cricut Access här.

 

Hur man använder Cricut Monogram Maker

Öppna ett nytt projekt i Cricut Design Space. När du klickar på Monogram i den vänstra panelen så kommer verktyget att dyka upp. Låt oss gå igenom de olika funktionerna i verktyget.

 

Initials

Här kan du skriva upp till fyra initialer. Jag använder mina egna initialer för detta exempel: VA.

Observera att du vill ha ditt efternamn i det sista utrymmet du använder. Det beror på att vissa monogramdesigner har en större bokstav för efternamnet och Design Space kommer automatiskt att använda den sista bokstaven du skriver som ditt efternamn.

 

Operation Type

Operation Type låter dig filtrera monogram efter om de kan bara kan skäras med ett skärblad eller om de både kan skäras och skrivas (eller folieras).

 

Ändra typsnitt

Under rubriken Classic ser du olika teckensnitt som du kan använda för ditt monogram, inklusive kategorier för moderna, eleganta, handskrivna och vintage. Under varje kategori hittar du massor av olika typsnitt att välja mellan.

I vissa av monogramstilarna är efternamnets initial i mitten och större än de andra bokstäverna.

 

Ramar

Beroende på vilket typsnitt du har valt så kan du också lägga till en enkel ram.

I det här exemplet så har jag valt det andra teckensnittet under kategorin Modern och sedan valt en rund ram. När jag valde en ram så ändrades färgen på bokstäverna för att matcha ramen.

Efter att du klickat på “Add to Canvas” så kan du ändra färg på ditt monogram med hjälp av färgväljaren i den övre panelen.

 

Thematic Monogram

Om du klickar på “Thematic” (bredvid Classic) så får du fram ett mycket bredare utbud av monogramramar, inklusive botaniska, dekorativa, tillfällen, intressen och sporter.

När du klickar på en ram så ser du ett urval av monogram som du kan använda med ramen precis under bilden. Du kan klicka på de faktiska monogramstilarna eller så kan du bläddra igenom med hjälp av pilarna bredvid bilden.

 

Lägg till ditt Monogram på Canvasen

När du har designat klart ditt monogram så kan du lägga till det på canvasen genom att klicka på knappen “Add to Canvas”.

Nu fungerar det precis som med vilken annan bild som helst i Design Space och du kan ändra storlek och färg på monogrammet på samma sätt som för andra bilder.

I lagerpanelen så ser vi att monogrammet består av två delar. För att göra det till ett lager så använder man funktionen “Weld”.

 

Skära Monogram

När din design är färdig och ser ut som du vill så klickar du på “Make it” knappen i det övre högra hörnet. Välj sedan om du ska skära på en skärmatta, utan en skärmatta eller på kortmattan. Alternativen beror på vilken maskin du använder.

Sedan följer du bara anvisningarna för det material du använder till ditt projekt. Om du använder HTV eller Infusible Ink så glöm inte bort att bocka i “mirror” för att spegelvända designen.

 

Monogram Maker Beta

Monogram Maker är en ny funktion i Design Space och är för närvarande listat som “Beta”, vilket betyder att de fortfarande testar saker och gör uppdateringar.

Eftersom funktionen fortfarande testas och uppdateras så kommer inte alla monogram att bli perfekta och därför är det viktigt att hålla ett extra öga på din design och göra ändringar efter behov.

 

Utforska mer

Behöver du mer hjälp med Cricut Design Space? Kolla in de här inläggen om Hur man laddar upp SVG-filer i Cricut Design Space och Hur man hittar de bästa teckensnitten till Cricut Design Space.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg