Vilka verktyg och material behöver man till Cricut Joy?

Har du köpt en Cricut Joy och undrar vilka verktyg, tillbehör och material du verkligen behöver för att komma igång? Jag visar dig exakt vilka Cricut Joy verktyg, tillbehör och material du behöver för att börja skapa fantastiska saker omedelbart!

Har du köpt en ny Cricut Joy skärmaskin eller planerade att skaffa en och undrar VAD mer du behöver?

Här är en lista på exakt vilka Cricut Joy verktyg och material jag anser vara nödvändiga och bra att ha så att du kan börja skapa vackra projekt med din maskin omedelbart!

Men innan vi börjar, tänk på att du verkligen inte behöver allt. Din Cricut Joy kommer med många av de viktigaste sakerna. Här är en lista över vad som kommer med i lådan tillsammans med din Cricut Joy:

 

Verktyg och Material som kommer med Cricut Joy:

  • Cricut Joy maskin
  • Kniv och hållare 
  • 1 penna Fine Point i svart 
  • StandardGrip Skärmatta till Cricut Joy [11,4×16,5 cm] 
  • Strömkabel 
  • Övningsmaterial till det första projektet

Tips: Kolla in min Cricut Joy unboxing-video för en närmare titt på maskinen och allt som kommer med!

 

Måste-Ha Verktyg & Material till Cricut Joy

Cricut Joy Verktyg

VAD DU SKA SKAFFA: Vissa grundläggande verktyg är verkligen användbara, särskilt ett weeding verktyg och en skrapa.

VARFÖR SKAFFA DET: Om du skär vinyl så kommer du nästan säkert att behöva ett weeding verktyg för att ta bort alla vinylbitar du inte vill överföra till ditt projekt. Och en skrapa är användbar när du skär papper eftersom det tar ett tag att få upp alla de små pappersbitarna från din matta.

VART MAN KÖPER DET: Du kan köpa enbart weeding verktyget här och skrapan här men du får ett bättre pris genom att skaffa Cricut Joy verktygssats som du hittar här (vars färger matchar din Cricut Joy!).

 

Smart Vinyl

VAD DU SKA SKAFFA: Om du vill börja göra vinylprojekt med din Cricut Joy direkt så behöver du vinyl! Du kan använda antingen Smart Vinyl eller vanlig vinyl (då behöver du använda en skärmatta).

VARFÖR SKAFFA DET: Jag rekommenderar Smart Vinyl som är gjord speciellt för Cricut Joy eftersom du kan använda den utan skärmatta vilket sparar tid och slipper steget med att klippa ut vinyl och lägga det på skärmattan. Det finns massor av färger och mönster att välja mellan och även permanent vinyl, removable vinyl, vinyl som går att skriva på och textilvinyl – som alla går att skära utan skärmatta!

VART MAN KÖPER DET: Du kan skaffa smart vinyl till din Cricut Joy här.

 

Transfer Tape

VAD DU SKA SKAFFA: Antingen transfer tape i Cricut Joy-storlek eller vanlig storlek.

VARFÖR SKAFFA DET: Till vinylprojekt så behövs också transfer tape (appliceringstejp) så att du kan lyfta din vinyldesign från pappret den sitter på i ett stycke och kunna montera hela dekalen direkt utan att flytta del för del. Se till att skaffa Cricut StandardGrip Transfer Tape (inte StrongGrip transfertejp som bara används för glittervinyl).

VART MAN KÖPER DET: Du kan skaffa transfer tape här eller transfer tape i Cricut Joy storlek här.

 

Insert Cards

VAD DU SKA SKAFFA: Insert Cards för att göra söta och supersnabba kort!

VARFÖR SKAFFA DET: Om du vill dra nytta av en av de häftiga funktionerna med Cricut Joy och göra snabba kort, skaffa ett paket med Insert Cards. Om du tänker skaffa Insert Cards, se till att du då även köper med kortmattan.

VART MAN KÖPER DET: Du kan köpa insert cards här och kortmattan här.

 

 

Aluminiumfolie

VAD DU SKA SKAFFA: En bit vanlig aluminiumfolie som du knöglar ihop till en boll.

VARFÖR SKAFFA DET: En boll av aluminiumfolie hjälper dig att hålla dina knivspetsar rena vilket med största sannolikhet innebär att du inte behöver köpa ersättningsblad på en väldigt lång tid. Lär dig hur du använder aluminiumfoliebollen i mitt inlägg med Cricut skärproblem och lösningar.

VART MAN KÖPER DET: Förmodligen har du det redan i en låda i köket! Annars hittar du aluminiumfolie i din matvaruaffär.

 

 

Bra-Att-Ha Verktyg & Material till Cricut Joy

Fler Cricut Joy Skärmattor

Det finns bara tre skärmattor till Cricut Joy: StandardGrip (som följer med din maskin), LightGrip och Card Mat.

Om du bara ska skära vinyl och textilvinyl så behöver du egentligen bara StandardGrip Mat. Men om du ska arbeta med mer ömtåliga material som kartong och papper, skulle jag föreslå att du investerar i en LightGrip Mat.

Om du ska använda Joy för att skapa kort så se till att skaffa kortmattan. Den är designad med en avdelare som gör att du kan skära en design på framsidan av ett vikt kort samtidigt som du skyddar baksidan, vilket gör ditt liv mycket enklare.

 

 

Cricut EasyPress

Om du ska göra projekt med textilvinyl så är Cricut EasyPress ett bra tillbehör och gör det lättare att stryka på saker.

 

Cricut Joy Pennor

Om du tror att du vill adressera kort eller skriva med din Cricut Joy så skaffa några Cricut Joy-pennor – se bara till att du väljer de som är till Cricut Joy eftersom de andra inte passar i din klämma. De som är gjorda för Explore och Maker är för stora för din Joy.

 

Saker du inte behöver skaffa till en början

Du behöver verkligen inte byta ut skärbladet som kommer med din maskin. Använd tricket med aluminiumfolien för att hålla dina blad skarpa och rena!

Du behöver inte alla färger och typer av insert cards eller vinyl (även om det är frestande). Jag rekommenderar att du köper material för varje projekt du planerar att göra för att undvika att samla på dig för mycket och för att undvika att känna dig överväldigad.

 

Vad ska du göra med din Cricut Joy?

Nu när du har alla verktyg du behöver så är det dags att börja pyssla!

Om du behöver hjälp med att installera en ny Cricut Joy så har jag gjort en video som hjälper dig packa upp, installera och komma igång med att använda din Cricut Joy maskin.

Din nya Cricut Joy skärmaskin kommer med en gratis provperiod av Cricut Access som är ett bibliotek med bilder, projekt och typsnitt. Allt finns i Cricut Design Space (appen du använder för att skapa med din Cricut).

Jag rekommenderar att du letar upp ett projekt för Cricut Joy i Design Space som du vill göra och håller det enkelt i början. Varje projekt berättar vilka material och tillbehör du behöver så se till att kolla att du har allt hemma. När du har hittat något du vill göra så klicka på den gröna Skapa det-knappen för att komma igång.

Lycka till!

 

Utforska mer

Kan du inte få nog av Cricut? Kolla in de här inläggen om Allt du behöver veta om Cricut Joy och Vilken Cricut ska jag köpa 2024?

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

Tillbaka till blogg