Är Cricut Access värt pengarna? Behöver jag det?

Lär dig vad Cricut Access är och vad det inte är, hur man använder Cricut Access för att spara pengar, designa bättre och få exklusiva förmåner.

Förvirrad av Cricut Access? Undrar du om det är värt pengarna? Och – ännu viktigare – behöver du Cricut Access?

Jag får ofta den här frågan och även “Hur fungerar Cricut Access?” och ” Hur får jag tillgång till Cricut Access?”. Och så klart den vanligaste frågan “Behöver jag Cricut Access för att använda Design Space?”.

Personligen så använder jag Cricut Access för att jag vill ha tillgång till alla bilder och typsnitt. I den här guiden så svarar jag på alla dina frågor om Cricut Access!

Den stora frågan är såklart “Är Cricut Access värt det?” Här är 5 anledningar till varför jag tycker att det är värt pengarna och varför jag betalar för det:

  • Du får tillgång till över 500 000 bilder till ett relativt lågt pris. Och nya bilder läggs till varje vecka.
  • Du får tillgång till 700 typsnitt, inklusive Writing-typsnitt. (Detta är skäl nog ensamt för mig.)
  • Om du köper bilder eller typsnitt från Design Space ibland så betalar en Access-prenumeration sig mycket snabbt.
  • Du kan pyssla snabbare eftersom du inte behöver köpa eller leta gratisfiler eller designa det själv!
  • 1000-tals färdiga projekt som du kan göra direkt!

Fortsätt läsa för att lära dig mer Cricut Access, hur du skaffar det och hur du använder det.

 

Vad är Cricut Access?

Cricut Access är en prenumeration som tillåter obegränsad användning av över 500 000 av Cricuts bilder och typsnitt och färdiga Cricut-projekt.

 

Hur skaffar jag Cricut Access?

På dator: Surfa in på Cricut.com, klicka på “Join Cricut Access” och väl en plan. Se till att du är inloggad med den e-postadress som du använder i Cricut Design Space för att se till att du får alla bilder och typsnitt till rätt konto.

På mobil: Cricut Access kan även köpas via Cricut Design Space på en mobil. För att registrera dig, öppna Design Space-appen, logga in, tryck på menyn i det övre vänstra hörnet, välj Cricut Access och tryck på “Sign Me Up” och slutför sedan köpet. Din Cricut Access-plan kommer att aktiveras omedelbart.

Obs: När du prenumererar på Cricut Access så är det tillgängligt på alla plattformar. Så om du köper den på mobilen kan du fortfarande använda den på datorn och tvärtom.

 

Hur mycket kostar Cricut Access?

Cricut Access kostar 99kr i månaden.

 

Vad är skillnaden mellan Cricut Access och Design Space?

Cricut Access är en valfri prenumerationstjänst som ger fördelar som tillgång till Cricut-bilder, typsnitt och projekt.

Cricut Design Space är den kostnadsfria programvaran du använder för att skapa eller ladda upp din design och skära ut dem på din Cricut. Alla användare av Cricut Explore, Maker och Joy måste ladda ner och använda den kostnadsfria programvaran Cricut Design Space.

 

Jag aktiverade inte min gratisperiod, kan jag fortfarande testa gratis?

Ja, du kan fortfarande använda din kostnadsfria provperiod av Cricut Access. Gör så här:

  1. Öppna Cricut Design Space på din dator eller mobil.
  2. Klicka på de tre horisontella linjerna i det övre vänstra hörnet på skrivbordet, eller cirkeln med dina initialer uppe till vänster i appen för att se rullgardinsmenyn.
  3. Klicka på “Cricut Access”.
  4. En ny sida dyker upp som visar dig om du har en gratis testperiod tillgänglig och leder dig genom processen för att använda den.

 

Måste jag ha Cricut Access för att kunna använda min Cricut maskin?

Nej. Cricut Access är helt valfritt.

 

Borde jag skaffa Cricut Access?

Cricut Access är ett väldigt bra sätt att spara både pengar och tid om du använder din Cricut maskin väldigt mycket. Om du gillar att använda olika bilder och typsnitt så kommer du förmodligen att tycka att Cricut Access är ett bra komplement till ditt pysslande.

Det sparar dig tid eftersom du inte behöver leta runt på internet efter bilder eller typsnitt att använda.

Starta din prenumeration på Cricut Access här.

 

Hur vet jag om jag redan har Cricut Access?

Om du är inloggad på ditt Cricut-konto antingen via Design Space på datorn eller någon av Design Space apparna så kan du klicka på rullgardinsmenyn (de tre strecken på datorn eller cirkeln på apparna). Välj Cricut Access från rullgardinsmenyn.

Nu kommer du antingen se att det står att du prenumererar på Cricut Access eller så kommer du se en sida som uppmanar dig till att skaffa Cricut Access.

 

Hur vet jag om en design ingår i Cricut Access?

När du är i Design Space och ser en bild, typsnitt eller ett projekt med en liten grön flagga och bokstaven “a” i det övre vänstra hörnet av objektet så ingår det i en Cricut Access-prenumeration.

Om du redan prenumererar på Cricut Access så kommer det stå “Subscribed” istället för att visa ett pris längst ner i bildrutan.

 

Vad händer om jag använder en Cricut Access bild i en design och sedan avbryter min prenumeration?

När du avbryter din prenumeration så kommer du fortfarande ha tillgång bilder, typsnitt och projekt som du tidigare använt men nu till en kostnad. När du går vidare och klickar på “Make it” så kommer du bli ombedd att betala för det som du tidigare kunde använda gratis i din Cricut Access prenumeration.

 

Kan jag köpa bilder utan att prenumerera på Cricut Access?

Ja, alla bilder, typsnitt och projekt går att köpa för en engångskostnad. Priset visas längst ner till vänster vid bilden när du bläddrar igenom alla bilder. När du väl köpt bilden är den din att använda så många gånger du vill så länge den fortfarande finns tillgänglig i Cricut Design Space.

 

Hur avbryter jag min Cricut Access prenumeration?

Cricut Access prenumerationen förnyas automatiskt. Du kan hantera den automatiska förnyelsen på https://cricut.com/customer/account. Om du prenumererar via din iOS- eller Android-app måste du ändra eller avbryta din prenumeration via iTunes eller Google Play. Läs mer om hur du avbryter din prenumeration här.

 

Kan jag prenumerera på Cricut Access igenom om jag tidigare avbrutit min prenumeration?

Ja. Om du avbryter kommer din prenumeration att förbli aktiv till slutet av den aktuella faktureringsperioden. Om du någon gång vill starta din prenumeration igen så gör du helt enkelt om samma steg som när du började prenumerera första gången.

 

Jag har frågor om Cricut Access, vem ska jag fråga?

Om du har fler frågor angående ovanstående information eller om du har en fråga som jag inte har besvarat så skriv din fråga i kommentarsfältet nedanför.

Om du har en fråga angående ditt Cricut Access-konto, kontakta Cricut Member Care här: https://cricut.com/en_ca/contact-us.

Starta din prenumeration på Cricut Access här.

 

Utforska mer

Behöver du mer hjälp med Cricut Design Space? Kolla in de här inläggen om Hur man laddar upp SVG-filer i Cricut Design Space och Hur man använder Cricut Monogram Maker.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg