Hur man applicerar vinyl i flera lager med hjälp av registreringsmärken

Det kan vara knepigt att placera självhäftande vinyl så att alla lager matchar. Här är ett enkelt knep för hur man applicerar vinyl i flera lager med hjälp av registreringsmärken skapade i Cricut Design Space!

Att placera ut flera lager av självhäftande vinyl kan vara frustrerande – hur får man alla delar att passa ihop perfekt? Ögonmått kan fungera bra för vissa projekt men om du vill matcha ihop delarna exakt så är den bästa metoden att göra registreringsmärken i Cricut Design Space.

Med den här metoden så bygger du ihop alla lager av vinyl på en enda bit transfer tape istället för att använda en bit transfer tape till varje lager. Självklart kan du bygga ihop flera delar med vinyl på en bit transfer tape även om du inte använder dig av registreringsmärken men att använda registreringsmärken gör det så mycket enklare att matcha ihop delarna perfekt.

 

Du behöver:

Material

Verktyg

 

Titta på videoinstruktionerna

 

 

Hur man applicerar vinyl i flera lager med hjälp av registreringsmärken

Använd en Cricut eller Silhouettemaskin för att klippa ut alla delar.

 

1. Lägg till registreringsmärken i Cricut Design Space

Öppna ett nytt projekt i Cricut Design Space, klicka på bilder och sök efter “#M487F246B”. Klicka på bilden och lägg till den på canvasen.

Ändra storlek på fjärilen så den passar till ditt projekt. Klicka på “Ta bort gruppering” så att du kan arbeta med alla lager individuellt.

Om du vill så kan du ändra färg på de olika lagren för att matcha de färger som du ska använda på vinyl.

Klicka på former och lägg till två trianglar. Förminska trianglarna och placera dem under fjärilen. Trianglarna är dina registreringsmärken som du kommer att använda för att matcha ihop de olika färgerna på vinyl som du ska använda.

Markera fjärilen och registreringsmärkena och duplicera dem så att du får lika många kopior som du har färger i ditt projekt. I min bild är det 6 färger så jag behöver 6 kopior.

För varje dubblett av bilden, radera alla delar utan ett lager och registreringsmärkena.

Markera sedan en ett lager och dess tillhörande registreringsmärken och klicka på “Bifoga”. När du klickar på Bifoga så ändras färgen på registreringsmärkena till samma färg som ditt lager. Gör samma sak för alla lager och deras registreringsmärken.

 

2. Skär ut vinylen

Klicka på den gröna ”Skapa det” knappen och välj om du ska använda en skärmatta eller om du ska använda smart material utan skärmatta.

Klicka på fortsätt och anslut din maskin.

Välj det material du ska använda, jag valde Smart Vinyl – Permanent.

Vänd på vinylen så att den rutiga sidan hamnar nedåt. För in vinylen under de vita plastdelarna på Cricutmaskinen och tryck på de blinkade knapparna för att få Cricutmaskinen att ta tag i vinylen och sedan börja skära.

Mata in skärmattan i maskinen och tryck på de blinkade knapparna för att börja skära.

 

3. Rensa vinylen

När maskinen har skurit klart så matar du ut vinylen genom att trycka på den blinkande knappen. Använd en sax för att klippa ut delarna från vinylarken och var försiktig så att du inte klipper sönder designen.

Stick ner ditt weeding tool i ett av hörnen av vinylen och börja rensa bort den överflödiga vinylen.

Fortsätt sedan att skära ut resten av färgerna till projektet.

 

 

4. Applicera vinylen

Nu ska vi använda transfer tape för att bygga ihop de olika delarna genom att matcha ihop trianglarna. När trianglarna matchas ihop perfekt så kommer även resten av delarna i projektet att göra det.

Du kommer att bygga ihop delarna från framsidan till baksidan. Börja med att klippa ut en bit transfer tape och dra bort tejpen från bäraren. Placera tejpen på det första lagret av ditt projekt.

Använd en skrapa för att polera fast vinylen på transfer tapen och dra bort transfer tapen så att vinylen följer med transfer tapen.

Matcha sedan ihop trianglarna från det första lagret med trianglarna på nästa lager.

Ju mer noggrant trianglarna matchas ihop desto bättre.

Dra sedan bort transfer tapen så att båda lagren följer med transfer tapen.

Upprepa tills du har fått på alla lager på transfer tapen.

När du har fått på alla lager på transfer tapen så kan du klippa bort registreringsmärkena.

Nu kan du placera hela designen på ytan där du vill ha den. Använd skrapan för att polera fast vinylen på ytan och dra sedan bort transfer tapen.

Lycka till med alla dina kommande vinylprojekt i flera lager!

 

Utforska mer

Kan du inte få nog av Cricut? Kolla in de här inläggen om Hur man använder glyfer i Cricut Design Space och Allt du behöver veta om Cricut EasyPress 3.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg