Allt du behöver veta om Cricut Joy

Lär dig allt du behöver veta om Cricut Joy – en kompakt skärmaskin som är perfekt för att göra egen heminredning, etiketter och gratulationskort.

Allt du behöver veta om cricut joy

Cricut Joy är Cricuts minsta skärmaskin, men låt inte dess storlek lura dig! Den här lilla maskinen är kraftfull och du kommer att bli förvånad över allt den kan göra!

Om du någonsin har velat göra egna etiketter, skära vinyl eller skapa personliga kort så kan du göra det med en Cricut Joy. Den är dessutom väldigt söt, bärbar och helt klart prisvärd.

Låt oss ta en närmare titt på Cricut Joy!

 

Vad är Cricut Joy?

Cricut Joy är en kraftfull skärmaskin som kan användas med en mängd olika material.

Skärmaskinen drivs från Cricut Design Space på en telefon, surfplatta eller dator. Design Space låter dig skära eller rita digitala bilder eller typsnitt. Du kan välja bilder och typsnitt gratis från Cricut Design Space, eller så laddar du upp dina egna designer.

Med den här maskinen kan du anpassa alla föremål inom några minuter från vilket rum som helst i ditt hus! Dess kompakta storleken gör att den här maskinen kan förvaras praktiskt taget var som helst och möjligheten att arbeta utan en skärmatta gör den ännu mer kompakt och lätt att bära med sig.

 

Hur installerar jag Cricut Joy?

Titta på videon nedanför för att få hjälp och vägledning genom varje steg!

 
 

Vad kan Cricut Joy göra?

Cricut Joy gör det enklare än någonsin att skapa skräddarsydda etiketter, vinyldekaler, textiltryck, födelsedagsbanderoller och mer.

Har du glömt köpa ett födelsedagskort? Med Cricut Joy kan du göra ett personligt kort på fem minuter! Skärmaskinen kan inte bara skära utan den kan skriva också vilket är perfekt när man vill göra vackra kort.

Behöver du skapa etiketter för att organisera skafferiet? Cricut Joy fixar det på bara några minuter med vinyl som går att skriva på och dess penna.

Cricut Joy kan även:

 • Skära långa snitt: Skär en kontinuerlig längd som är 13,9 cm bred och 1,2 meter lång.
 • Enklare kort: Med “Instickskort” och kortmattan så kan du skära det översta lagret av ett kort.
 • Smidiga etiketter: Cricuts pennor och markörer kan skriva på smart vinyl utan att kladda.
 • Skär vinyl utan mattor: Du kan skära Smart Vinyl utan matta!
 • Bärbar: Maskinen är lätt (under 2kg) och du kan ta med den överallt.

 

Vad är skillnaden mellan Cricut Joy och Maker eller Explore?

Cricut Joy är en mindre, lättare och mer bärbar maskin som kan göra långa snitt på Smart Vinyl utan matta, skära och skriva på etiketter med pennor och skrivbar vinyl och göra supersnabba kort med kortmattan.

Cricut Joy är bäst för att göra snabba kort, etiketter och dekaler. Om du behöver skära tjockare eller större saker så behöver du en Explore eller Maker. Kolla in min djupgående guide om alla Cricut skärmaskiner i Vilken Cricut ska jag köpa?

 

Vilken storlek på material kan Cricut Joy skära?

Du kan skära material upp till 11,4 cm breda och 16,5 cm långa (om du använder en skärmatta) och upp till 13,9 cm breda och 1,2 m långa (om du använder Smart Vinyl) på Cricut Joy.

 

Vad är smart materials?

Med Cricut Joykan du skära ut en design utan att behöva använda en skärmatta.

Cricuts egna material som heter “smart materials” har en tjockare baksida som gör att Cricut Joy enkelt kan skära eller skriva på dem utan att behöva en matta.

Men du är inte begränsad till att enbart använda smart materials. Du kan använda skärmattorna StandardGrip och LightGrip för att skära vanlig kartong, vinyl och alla vanliga saker du kan skära på en Cricut Explore, inklusive konstläder. Se hela listan på material som Cricut Joy kan skära här.

 

Vilka material kan Cricut Joy använda?

Cricut Joy kan skära i 50 olika material som t.ex. vinyl, iron-on, kartong, etikettpapper, överföringsark, papper och mer (se hela listan över material som Cricut Joy kan skära här).

Det finns till och med en egen kollektion av material som vinyl, iron-onskrivbara etikettertransfertejpInfusible Inkpennor och självhäftande papper som alla är kompatibla och har perfekt storlek med Cricut Joy.

 

Vilka verktyg behöver jag till Cricut Joy?

Bra fråga! Du behöver verkligen inte alla saker som finns att köpa. Faktum är att din Cricut Joy redan kommer med några verktyg i lådan. Det här får du med när du köper din Cricut Joy:

 • Cricut Joy skärmaskin
 • Kniv och hylsa för Joy
 • Svart penna med fin spets (0,4 mm)
 • Skärmatta standard (11,4 x 16,5 cm)
 • Välkomstkort
 • Nätadapter och strömkabel
 • Prov-prenumeration för Cricut Access™ (för nya prenumeranter)
 • 50 ready-to-make projekt online
 • Material för testkörningar

Det finns många saker du kan köpa, så jag har skapat en hel guide som hjälper dig att bestämma vad du behöver – och inte behöver – till din Cricut Joy: Vilka verktyg och material behöver man till Cricut Joy?

 

Vilka verktyg finns till Cricut Joy?

Cricut Joy har en helt egen linje av specialiserade pennor, metallic markersglitter pennorwatercolor markers och vanliga pennor så du kan skriva, teckna och göra krumelurer utan att lyfta ett finger.

Med sitt precisionsblad skär Cricut Joy massor av material i vilken form som helst – allt från vinyl och kartong, till etiketter och till och med omslagspapper som du redan har hemma.

Du kan även ge dina projekt fantastiskt glimmande folieaccenter med Cricut Joy Foil Transfer Kit. Gör kort, inbjudningar, presentaskar och mycket mer!

 

Vilka skärmattor finns till Cricut Joy?

Till Cricut Joy används StandardGrip och LightGrip mattorna. Till Cricut Joy finns ingen lila StongGrip skärmatta och det beror på att Cricut Joy inte använder lika mycket kraft som de andra maskinerna och är inte avsedd för att skära igenom täta eller tjocka material.

 

Cricut Joy Kortmatta

Skapa kort på några minuter med Cricut Joy och den helt nya patenterade Cricut Joy Card Mat. Om du gillar att göra kort kommer du att ÄLSKA den här maskinen!

Använd Cricut Insert Cards för att enkelt skapa en anpassad design på några minuter för alla tillfällen.

Allt du behöver göra är att sätta i kortet i kortmattan och sedan skär maskinen snabbt och enkelt ut din design. Med Cricut Joy kan du alltså skapa proffsiga gratulationskort, tackkort eller inbjudningskort även om du är ute i sista stund.

Om du vill skapa kort, etiketter, dekaler och skräddarsydda skjortor är detta en underbar maskin!

Du kan köpa Cricut Joy här! Det ska bli så kul att se vad du skapar med din nya maskin.

 

Utforska mer

Kan du inte få nog av Cricut? Kolla in de här inläggen om Vilka verktyg och material behöver man till Cricut Joy och Cricuts skärmattor - Vilken används till vad och hur rengör man dem.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg