Allt du behöver veta om Cricut EasyPress Mini

Är du nyfiken på Cricut Easypress Mini? Här får du reda på allt du behöver veta om Cricuts minsta värmepress och vad för projekt du kan använda den till.

Cricuts nyaste värmepress är det perfekta verktyget för dig som vill göra värmeöverföringar snabbt och professionellt med resultat som håller. 

Oavsett om du precis har köpt en Cricut EasyPress Mini eller om du bara är nyfiken på vad det är så får du svar på alla dina frågor här!

 

Vad är Cricut EasyPress Mini?

EasyPress Mini är en värmepress som låter dig överföra mindre tryck till föremål som hattar, skor, gosedjur, mellan knappar, på en ficka, med mera eller när du trycker på svåråtkomliga ställen som är svåra att få till med vanligt strykjärn, en stor Easypress eller en vanlig värmepress.

Med sin släta keramikpläterade pressyta ger den en helt jämn och torr värme för bästa resultat med din textilvinyl och transfers och ger en supersnabb uppvärmning upp till 205°C. De enkla kontrollerna och smarta säkerhetsfunktionerna gör det enkelt att hantera vilket värmeöverföringsprojekt som helst som dyker upp.

Cricut Easypress Mini är bärbar, lätt att förvara och kompatibel med Iron-on (HTV), Infusible Ink och sublimeringsprodukter. En utmärkt följeslagare till Cricuts skärmaskiner.

 

Vad är skillnaden mellan ett strykjärn och EasyPress Mini?

Precis som ett vanligt stykjärn så blir EasyPress Mini varm. Däremot har inte EasyPressen några små hål som skapar ånga som ett strykjärn.

En annan skillnad är att värmen fördelas jämnt över ytan på EasyPressen men ett vanligt strykjärn är varmare i mitten och svalare ute i kanterna vilket kan göra det lite utmanande att använda ett strykjärn tillsammans med texilvinyl eller Infusible Ink.

 

Hur stor är Cricut EasyPress Mini?

EasyPress Mini är endast 4,9 cm bred och 8,3 cm hög. Den har ett handtag ovanpå som används för att få ett jämnt tryck när man pressar.

Eftersom värmepressen är liten så tar den inte så mycket plats och är lätt att plocka undan och förvara.

 

Vad kan man använda Cricut EasyPress Mini till?

Den här kompakta värmepressen är idealisk för små utrymmen som till exempel:

 • Skor
 • Tårtdekorationer
 • Nallar
 • Fickor
 • Muggar
 • Ärmar
 • Hattar
 • Burkar
 • Underlägg
 • Dockkläder
 • Och mycket mer


Automatisk avstängningsfunktion

Av säkerhetsskäl är EasyPress Mini utrustad med en automatisk avstängningsfunktion. Som en upptagen mamma som tyvärr tenderar att bli distraherad när hon jobbar så är det här en av mina favoritsaker med alla värmepressar från Cricut.

Efter 13 minuters inaktivitet stängs Cricut EasyPress Mini automatiskt av. Den avger ett varningspip 30 sekunder innan den stängs av.

 

Hur man använder Cricut EasyPress Mini

1. Börja med att skapa din personliga design i Cricut Design Space. Om du inte vill göra en helt egen design så finns det en mängd gratis designprojekt i Design Space som du kan använda dig av.

2. Skär sedan ut din design med din Cricut skärmaskin och rensa designen.

3. Värm upp EasyPress Mini till lämplig temperatur för din projekt. Använd Cricuts Heat Guide för att ställa in dina tid- och temperaturinställningar. Följ sedan rekommendationerna och förvärm materialet enligt anvisningarna.

4. Placera textilvinylen där du vill ha den.

5. Pressa med EasyPressen enligt anvisningarna samtidigt som du flyttar pressen fram och tillbaka längs din design.

Så där! Svårare än så är det inte att använda Cricuts EasyPress Mini för att applicera textilvinyl.

Har du några frågor om Cricut EasyPress Mini? Skicka ett mail till info@pysslamedviktoria.se eller skriv i chatten.

Du kan köpa Cricut EasyPress Mini här.

 

Utforska mer

Kan du inte få nog av Cricut? Kolla in de här inläggen om Allt du behöver veta om Cricut Autopress och Vilken Cricut ska jag köpa 2024?

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg