Allt du behöver veta om Cricut EasyPress 3

Cricut EasyPress 3 är den nyaste och mest avancerade handhållna värmepressen på marknaden! Lär dig allt du behöver veta om Cricut EasyPress 3, vad som skiljer den från EasyPress 2 och lär dig hur du använder den nya Cricut Heat-appen.

Cricuts nyaste handhållna värmepress, EasyPress 3, ser nästan precis likadan ut som föregångaren EasyPress 2 (det är bara färgen som skiljer dem åt) men det finns en stor skillnad – den är smart!

Genom att kombinera EasyPress-maskinen med appen Cricut Heat så är värmepressen enklare än någonsin att använda.

Är du nyfiken på Cricuts andra värmepressar? Kolla in mina inlägg om:

 

Vad är Cricut EasyPress 3?

Cricut EasyPress 3 är en handhållen värmepress som används för att fästa textilvinyl eller Infusible Ink på “blanks” (dvs t-shirtar, tygkassar och andra textilier). Du kan skapa alla möjliga projekt med hjälp av en Cricut EasyPress som t.ex. personliga t-shirt, andra kläder, väskor, necessärer, örngott och mer.

Med Cricuts EasyPress så kombineras enkelheten hos ett strykjärn med jämn uppvärmning som från en traditionell värmepress. EasyPressen är väldigt lätt att använda, både för nybörjare och den mer erfarna pysslaren, med enkla knappar och säkerhetsfunktioner.

Traditionella strykjärn är inte tillförlitliga att använda när man pressar eftersom de fördelar värmen ojämnt och eftersom det inte går att ställa in exakt temperatur. Vissa strykjärn kan också ge ifrån sig ånga av misstag vilket kan förstöra värmeöverföringen. Den keramiskt belagda plattan på Cricut EasyPress 3 fördelar värmen jämnt vilket ger konsekventa, högkvalitativa överföringar varje gång.

Om Cricut EasyPress 2 var enkel att använda så är det ännu enklare att använda EasyPress 3. Cricut har lanserat en app som heter Cricut Heat och som gör användningen av EasyPress 3 idiotsäker.

Titta på videon nedanför där jag berättar allt du behöver veta om Cricut EasyPress 3, visar hur man aktiverar den och pressar HTV på en tygkasse.

 

Cricut EasyPress 3 knappar

Knapparna på Cricut EasyPress 3 är detsamma som för EasyPress 2:

  • Strömknapp: Slår på och av EasyPressen. EasyPress 3 kommer ihåg dina senast använda temperatur- och tidsinställningar.
  • Temperatur: Tryck på den här knappen för att välja temperaturinställningar. Om du vill växla mellan Celsius och Fahrenheit så håller du ner temperaturknappen. Använd + och – för att navigera till den temperatur du vill använda.
  • Timer: Tryck på den här knappen för att ändra nedräkningstimern. Precis som för temperaturen så använder du + och – för att navigera till det antal sekunder du vill att din EasyPress ska räkna ner från.
  • Display: På displayen visas dina tids- och temperaturinställningar när du ställer in dem och när du faktiskt använder din EasyPress 3 så kommer du att se timern räkna ner.
  • Playknapp: Tryck på den här knappen för att aktivera timern. Knappen lyser orange när din EasyPress håller på att värmas upp och grön när den är redo att användas.

 

Hur stor är Cricut EasyPress 3?

Cricut EasyPress 3 finns i två storlekar: 23×23 cm och 25×30 cm.

 

Automatisk avstängningsfunktion

Av säkerhetsskäl är Cricut EasyPress 3 utrustad med en automatisk avstängningsfunktion.

Efter 13 minuters inaktivitet stängs Cricut EasyPress 3 automatiskt av. Den avger ett varningspip 30 sekunder innan den stängs av.

 

Cricut Heat App

Cricut EasyPress 3 är kompatibel med Cricuts senaste app Cricut Heat. Cricut Heat är en app för smartphones som du kan ladda ner gratis från App Store eller Google Play och som du ansluter till din EasyPress 3 via Bluetooth.

Cricut Heat appen är designad för att hjälpa dig med din värmepress. Appen eliminerar i stort sett risken för fel eller misstag genom att ge dig exakta inställningar som har testats noggrant tillsammans med steg-för-steg-instruktioner.

Cricut EasyPress 3 måste aktiveras innan den används och aktiveringen kräver att du laddar ner Cricut Heat appen och följer anvisningarna. Aktiveringen gör att värmepressen har den senaste programvaran. Efter aktiveringen så kan du använda EasyPress 3 utan Cricut Heat appen, men Cricut rekommenderar det inte.

Cricut Heat appen förser dig med de perfekta inställningarna (som har testats grundligt av Cricut-teamet för att skapa ditt projekt så du slipper gissa). Den guidar dig till och med genom hela processen steg för steg. Det betyder att du inte längre behöver fundera på om det behövs butcher paper, om du bör använda tejp eller måste pressa ditt projekt flera gånger.

Du kommer att guidas genom värmeöverföringsprocessen från det ögonblick du förvärmer din bas till det ögonblick du drar bort din baksida för att avslöja ditt skräddarsydda projekt.

Cricut Heat appen tar bort gissningsarbetet med att skapa projekt med Iron-On och Infusible Ink. I appen så finns allt du behöver veta för att framgångsrikt slutföra ett projekt och få fantastiska resultat.

I appen så matar du in ditt specifika basmaterial, överföringsmaterialet du kommer att applicera på det och som ytan du kommer att trycka på. Även om dessa kanske inte verkar betydelsefulla så finns det faktiskt en hel del utrymme för misstag när du lägger ihop dessa tre faktorer.

 

Hur man aktiverar Cricut EasyPress 3

1. Börja med att ladda ner appen Cricut Heat från App Store eller Google Play. Du behöver använda appen för att aktivera EasyPressen men efter aktiveringen så behöver du inte använda appen om du redan är säker på vilka inställningar för tid och temperatur du ska använda.

 

2. Sätt på din EasyPress 3 och logga in i Cricut Heat appen.

 

3. Klicka på Set Up New Heat Press och följ sedan instruktionerna på skärmen för att ansluta din EasyPress 3 till din app. Om du stöter på problem så kan du kontakta Cricuts support.

 

4. När appen hittar din EasyPress så trycker du på anslut. Då ansluts värmepressen via Bluetooth till din mobila enhet. Godkänn sedan användarvillkoren och klicka på Aktivera. Cricut EasyPress 3 ger då ifrån sig ett pip och börjar uppdateras. Appen meddelar dig när uppdateringen är klar.

 

5. När EasyPressen väl är aktiverad så kan du göra ett övningsprojekt genom att pressa den medföljande Cricutdekalen eller gå vidare och gör ett eget projekt. Det kan vara en bra idé att göra övningsprojektet om det är första gången du använder Cricut Heat appen och om du är ovan med att använda textilvinyl eller Infusible Ink eftersom appen vägleder dig genom hela projektet.

 

Hur man pressar textilvinyl med Cricut EasyPress 3

Nu när vi har aktiverat EasyPressen så är det dags att göra ett projekt för att se hur värmepressen och Cricut Heat-appen fungerar tillsammans.

 

Du behöver:

 

1. Förbered filen

Till det här projektet så använder jag en färdig design som finns i Cricut Design Sapce. Du kommer åt designen genom att klicka här eller genom att söka efter Word Search Wine Bag i Design Space.

Det här projektet är egentligen tänkt att göras med Infusible Ink men då behöver man en tygkasse som innehåller minst 50% polyester. Om man ska använda textilvinyl till det här projektet så behöver man göra några ändringar innan man skär ut projektet.

Klicka på bokstäverna för att markera dem och klicka på “Bifoga”. Bifogaverktyget gör så att bokstäverna hålls ihop på skärmattan så som de ligger på canvasen i Design Space.

Använd ett måttband eller en linjal och mät din tygkasse för att ta reda på hur stor din design ska vara. Justera sedan storleken på designen i Design Space.

Klicka på de röda markeringarna och gå upp till användning och ändra från penna till grundläggande. Markeringarna blir då till hela former. Klicka sedan på “Avskilj” för att kunna göra ändringar på de individuella formerna.

Kopiera en av formerna, klistra in en kopia och byt färg på formen. Placera den nya formen över den första formen och ändra storlek tills det syns lika mycket av den grå formen som det syntes av de röda markeringarna.

Markera båda formerna, klicka på “Justera” och “Centrera”. Ändra storlek på den vita formen om du inte är nöjd och klicka sedan på “Kombinera” och “Exkludera”.

Gör sedan samma sak med de andra två formerna.

Nu borde du ha tre markeringar som liknar de röda markeringarna som du raderade. Markera formerna och klicka på “Bifoga”. Byt sedan färg på formerna till röd.

 

 


2. Skär ut delarna

Klicka på den gröna ”Skapa det” knappen, välj om du ska använda en skärmatta eller inte, bocka i ”Spegla” och välj det material du ska använda. Jag valde Smart Iron-On.

Vänd på textilvinylen så att den glansiga sidan hamnar nedåt. Använd båda händerna för att föra in vinylen under de vita plastdelarna på Cricutmaskinen. Tryck sedan på den blinkande knappen för att få din Cricutmaskin att ta tag i vinylen. Tryck sedan på den blinkande playknappen för att börja skära.

 

 

3. Rensa vinylen

När maskinen har skurit klart så trycker du på den blinkande knappen för att få maskinen att släppa taget om vinylen. Skär sedan ut den röda textilvinylen.

Använd en sax och klipp ut dina designer. Stick sedan ner ditt weeding tool i ett av hörnen av vinylen och börja rensa bort den överflödiga vinylen. Rensa även bort vinylen från inuti bokstäverna och markeringarna.

 

4. Pressa textilvinylen med EasyPress 3

Nu är det dags att pressa designen på tygkassen och Cricut Heat appen kommer att vägleda dig genom hela processen!

Börja med att sätta på din EasyPress 3 och starta Cricut Heat appen och tryck på “Start New Project”.

Tryck på “Transfer Material” och välj “Smart Iron-on”.

Tryck på “Applied to”, välj “100% bomull” och tryck sedan på “Next”.

Nu ser du de rekommenderade inställningarna och du kan välja att skicka inställningarna till din EasyPress 3 eller ställa in inställningarna manuellt.

Jag väljer att skicka inställningarna till min EasyPress och placerar sedan tygkassen på pressmattan och rollar den med en klädvårdsrulle. Heat-appen visar att vi ska förpressa tygkassen i 5 sekunder. Genom att förpressa så får man bort eventuell fukt från materialet och slätar ut alla rynkor. Placera EasyPressen på tygkassen och tryck på playknappen för att få timern att börja räkna ner från 5. När du har pressat i 5 sekunder så lyfter du bort EasyPressen och placera den på bordshållaren.

Lägg sedan den svarta textilvinylen på tygkassen och använd ett måttband för att mäta så motivet hamnar rakt. Om motivet hamnar snett så är det bara att lyfta upp vinylen och flytta på det.

Heat-appen visar sedan att vi ska pressa textilvinylen i 30 sekunder. Placera EasyPressen på textilvinylen, använd båda händerna för att trycka EasyPressen nedåt och tryck på playknappen för att få timern att börja räkna ner från 30. När timern har räknat ner till 0 så tar du bort EasyPressen och placera den på bordshållaren.

Cricuts smarta Iron-on är en så kallad ”cold peel” vilket betyder att du behöver vänta några minuter innan du drar bort bäraren. Dra försiktigt bort bäraren men lägg ner den igen om du märker att vinylen följer med uppåt. I så fall är det bara att pressa en stund till.

Placera den röda textilvinylen på tygkassen och lägg ett bakplåtspapper över designen för att skydda den svarta vinylen. Pressa sedan i 30 sekunder till.

 

Dra försiktigt bort bäraren efter några minuter men lägg ner den igen om du märker att vinylen följer med uppåt. I så fall är det bara att pressa en stund till.

 

Tygkassen är nu färdig och du kan stoppa i en vinflaska och ge bort som en gå-bort present!

Har du några frågor om Cricut EasyPress? Skicka ett mail till info@pysslamedviktoria.se eller skriv i chatten.

Du kan köpa Cricut EasyPress 3 här.

 

Utforska mer

Kan du inte få nog av att pyssla med din Cricut? Kolla in de här inläggen: Mugg med färgskiftande vinyl som byter färg vid värme och Personliga nyckelringar med penseldrag av vinyl.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg