Allt du behöver veta om Cricut Autopress

Lär dig allt som finns att veta om Cricut Autopress och bestäm om den här kraftfulla och användarvänliga värmepressen passar dig.

 

Vad är Cricut Autopress?

Cricut Autopress är en revolutionerande automatiserad värmepress som har den perfekta kombinationen av stil och funktion. Den här proffsiga värmepressen som passar lika bra för hemmabruk som för företaget! 

Cricut Autopress tar bort gissningsarbetet när man pressar genom att använda automatiska funktioner. Den justeras automatiskt till material som är upp till 5 cm tjocka med tryckning uppifrån och ned så att material inte förskjuts och den släpper automatiskt så snart presscykeln har slutförts. Den kommer till och med förprogrammerad med inbyggda förinställningar för de vanligaste materialen.

Den perfekta mängden tryck, plus den exakta tiden och den exakta temperaturen kombineras för felfri överföring varje gång!

 

Vad får man med till Cricut Autopress?

  • Cricut Autopress
  • Pressmatta
  • Kontroll-dosa
  • USB-sladd
  • Strömsladd
  • Manual

Cricut Autopress kostar 13,549 kr och ytterligare pressmattor kan köpas för 539 kr och jag rekommenderar definitivt att du har en extra om du vill påskynda processen.

Även om Cricut EasyPress är fantastisk när det kommer till portabilitet så behöver Autopress ett dedikerat utrymme på grund av dess storlek och vikt. Autopressen mäter 42 cm i bredd x 17 cm på höjden x 66 cm på djupet och väger 24,13 kg.

På grund av dess storlek och vikt så behöver du ett stadigt bord eller bänkutrymme som är 57 cm djupt för att maskinen ska kunna öppnas till sin fulla position.

När Cricut Autopress är i öppet läge mäter den 64 cm i höjd. Den kan förvaras vertikalt i låst läge bakom en dörr eller under ett bord när den inte används.

 

Vad gör Cricut Autopress unik?

För det första så kan du pressa mer på kortare tid. Med Autopress kan du göra fler föremål på kortare tid på grund av de automatiserade och genomtänkta funktionerna.

Säkerheten var den största prioriteten med Cricut Autopress. Maskinen använder certifierade temperaturbeständiga plaster för att minimera risken för brännskador, en fläkt för att minska värmen i ofta vidrörda områden och en automatisk avstängningsfunktion när värmepressen är inaktiv under en viss tid.

 

Zero Effort

Cricut Autopress är enkel att använda tack vare dess zero effort funktion. Autopressen applicerar precis rätt mängd tryck på ditt projekt och det krävs bara två fingrar för att stänga maskinen.

När du trycker toppen nedåt mäter en motor automatiskt tjockleken på materialet, så att det perfekta trycket appliceras.

 

Automatisk öppningsfunktion

Så snart Autopressen har slutfört sin tidsinställda pressning kommer den att öppnas automatiskt. Du behöver alltså inte passa pressen vilket gör att du kan förbereda ett projekt vid sidan av din maskin och skapa fler projekt på kortare tid.

 

Vilken storlek har Cricut Autopress Värmeplatta?

Autopress har en 30 x 38 cm stor värmeplatta. Den levereras med en keramisk belagd yta för att säkerställa stabil pressning utan några förskjutningar.

Värmeplattan är tillräckligt stor för att passa två mindre projekt, vilket fördubblar din produktivitet.

 

Vad är maxtemperaturen för Cricut Autopress?

Värmeplattan når en temperatur på 205°C vilket gör den kompatibel med textilvinyl, Infusible Ink och sublimeringsprodukter.

 

Hur lång tid tar det för Cricut Autopress att värmas upp?

I genomsnitt tar Cricut Autopress cirka 8 minuter för att helt värma upp till 205°C. Jag rekommenderar att du slår på din värmepress och sedan skär ut din design eller förbereder din överföring medan den värms upp.

 

Vad är Cricut Autopress Kontrollpod?

Till skillnad från Cricuts andra värmepressar så saknar den här maskinen Bluetooth och är inte kompatibel med Cricut Heat appen.

Cricut Autopress designades med professionella och mer avancerade kreatörer i åtanke och erbjuder inte samma steg-för-steg-upplevelse som du får som nybörjare med en EasyPress.

Kontrollpodden har 4 förinställningar så att du enkelt kan växla mellan dina favoritmaterial. Om det behövs kan förinställningarna ändras för att bättre passa dina specifika behov.

  • Förinställning 1: SportFlex/Polyester – 155°C/25 sekunder
  • Förinställning 2: Everyday Iron-on/Bomull – 155°C/30 sekunder
  • Förinställning 3: Glitter Iron-On/Bomull – 165°C/25 sekunder
  • Förinställning 4: Infusible Ink/Polyester – 195°C/30 sekunder

Även om Autopressen inte fungerar med Heat-appen så har du ändå tillgång till Cricut’s Heat Guide. Den ger dig rekommenderade inställningar för tid, tryck och presstid baserat på ditt basmaterial och överföringsmaterial.

Du kan även skapa din egen förinställning genom att använd ratten på kontrollenheten för att välja tid och temperaturinställningar. Tryck på förinställningsknappen och håll den intryckt i 3 sekunder eller tills den piper. Efter pipsignalen kommer kontrollenheten att använda dina anpassade inställningar. Förinställningarna kan återställas till fabriksinställningarna genom att trycka in ett gem i hålet på undersidan av kontrollpodden.

 

Genomtänkta funktioner

Cricut tänkte verkligen på allt när de designade den här produkten. Faktum är att de började designa den för över 4 år sedan! Den har genomgått en strikt testprocess för att på bästa sätt möta behoven hos professionella kreatörer.

Kompatibel med många olika material

Autopressen är bra när det kommer till t-shirts, väskor och kläder men den är dessutom kompatibel med andra material som träskyltar och keramiska glasunderlägg som är upp till 5 cm tjocka.

Du kan använda Iron-on-vinyl (värmeöverföringsvinyl/HTV), Infusible Ink-överföringsark och Infusible Ink pennor och sublimeringsöverföringar.

Autopressen kan pressa tjocka material jämnt på grund av sin unika design som gör att värmepressen kan växla från en vinklad till en rak upp- och nedrörelse.

 

Säkerhet först

Ett av de vanligaste problemen med andra värmepressar i industriell storlek är att de tenderar att orsaka oavsiktliga brännskador. Om du har använt en värmepress från ett annat märke så vet du vad jag pratar om.

Cricut såg till att skapa ett handtag som inte skulle bli varmt och det säkerställde att toppen av Autopressen inte skulle bli varm. Det gjorde dem genom att använda certifierad temperaturklassad plast.

För ännu mer sinnesfrid har Cricut Autopress en 13-minuters timer för automatisk avstängning. Om Autopressen inte används stängs den av automatiskt.

 

Modernt utseende

Till skillnad från nästan alla värmepressar som för närvarande finns på marknaden så är Autopressen vacker att titta på. Den var genomtänkt designad med både form och funktion i åtanke och du kan stolt visa upp denna eleganta värmepress i ditt pysselrum.

 

Installation av Cricut Autopress

För att komma igång och använda Cricut Autopress så behöver du tillgång till en bärbar eller stationär dator samt en USB-sladd och internetanslutning. Detta krävs endast för installationen.

Cricut Design Space leder dig genom hela processen med praktiska steg-för-steg anvisningar.

 

Vem är Cricut Autopress designad för och hur kan den användas?

Användningsområdena för denna maskin är oändliga och de beror verkligen på vilken typ av hantverk du vill göra! Med Autopress kan du göra större designs och fler föremål på kortare tid än tidigare.

Hobbyist – Maskinen kan användas för att skapa personliga projekt till dina vänner och familj. För denna typ av användning kan du skapa t-shirts för släktträffar, idrottslaget, skräddarsy tröjor för en volontärgrupp eller skapa skräddarsydda presenter.

Småföretagare – Den kan också användas av småföretagare för att skapa marknadsföringsmaterial till anställda och kunder som t-shirts, väskor, glasunderlägg, förpackningsartiklar och mer.

DIY-företag – Maskinen kan även användas för att starta eller ta ditt kreativa företag till nästa nivå. Autopressen låter dig skapa kvalitetsprodukter på professionell nivå som kan säljas som t.ex. kläder, skräddarsydda träskyltar, örngott, underlägg, väskor och mer.

 

Är Cricut Autopress värd pengarna?

Det finns inget enkelt svar eftersom beslutet att investera i ett verktyg som Cricut Autopress beror på ditt personliga eller företagsmässiga behov. Enligt min åsikt finns det två huvudsakliga aspekter att tänka på: behov och värde.

Om du bara gör tryck som en hobby så tror jag att du klarar dig bra med en EasyPress eller till och med ett strykjärn. Om du gör många projekt men du inte har råd med en Autopress just nu så tycker jag att du ska hålla dig till din nuvarande värmepress samtidigt som du sparar till en Autopress.

Men om du behöver kunna göra många pressprojekt snabbt och du känner att du har råd med en Autopress så är jag säker på att du kommer älska den.

För småföretag, organisationer och stora familjer är Autopressen en värdefull investering. Att förbereda ditt nästa projekt medan Autopressen gör sitt och sedan automatiskt öppnas så att inget överhettas kommer att spara dig både tid och material.

Låt mig ge dig ett scenario. Om du skulle köpa in 42 skräddarsydda och personliga t-shirtar till ditt företag som kostar ungefär 300 kr/st så blir kostnaden (42*300) 12600 kr, vilket är kostnaden för en Autopress.

Naturligtvis behöver du köpa in t-shirtar och vinyl eller Infusible Ink om du ska göra egna tryck men kostnaden för Autopressen är inte så mycket i slutändan.

Skulle du göra lika många t-shirtar med en EasyPress istället så kan du räkna med att dubbla tidsåtgången eftersom du måste pressa på baksidan också och dessutom måste du hålla koll på pressen under hela tiden.

Men med Autopressen är det bara ett tryck – ingen pressning på baksidan behövs. Och vi kan förbereda en tröja medan Autopressen pressar på en annan. Du sparar inte bara tid utan även pengar eftersom du kan få mer gjort på kortare tid. Om du säljer dina skapelser så kan din investering löna sig inom ungefär 50 tryck men även om du inte säljer det du skapar så lönar sig din investering på den tid du sparar.

Köp din Cricut Autopress här.

 

Vanliga frågor

Är kontrollpodden utbytbar?

Ja, kontrollpodden är utbytbar.

 

Går det att avbryta Autopressen under tiden den pressar?

Om något går fel och du behöver öppna pressen under överföringsprocessen kan du helt enkelt knacka uppåt på handtaget så öppnas maskinen. Den öppnas också automatiskt om den råkar förlora ström.

 

Vilken är den maximala tiden som Autopressen kan ställas in på en enskild press?

Värmepressen har en maxtidsinställning på 300 sekunder eller 5 minuter.

 

Måste man använda Cricuts produkter till Autopressen?

Nej! Du kan använda alla värmevänliga produkter med Cricut Autopress. Då får du hänvisa till tillverkarens rekommenderade värmeinställningar.

 

Finns det billigare värmepressar som är lika bra?

Det finns värmepressar som är billigare än Autopressen men många av dem är förvirrande att använda, har sällan instruktioner och det finns ingen support att få.

För de som kämpat med en annan värmepress så tror jag att de kommer tycka att Autopressen är väldigt lätt att installera och använda, och kommer att få det stöd de behöver för att lyckas!

Har du några frågor om Cricut Autopress? Skicka ett mail till info@pysslamedviktoria.se eller skriv ett meddelande i chatten.

 

Utforska mer

Kan du inte få nog av Cricut? Kolla in de här inläggen om Allt du behöver veta om Cricut MuggPress och Allt du behöver veta om Cricut Hat Press.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg