Papperslyktor till Alla Hjärtans Dag

Dekorera hemmet inför Alla Hjärtans Dag med de här söta lyktorna. Dessa lyktor av papper passar perfekt att ställa på bordet eller hyllan för att lysa upp i mörkret. De blir också till vacker bordsdekor på bröllopsfesten, möhippan eller på något annat evenemang där kärleken är i luften.

Skapa en romantisk atmosfär hemma genom att pyssla och dekorera hemmet med de här romantiska lyktorna av papper. Lyktorna passar perfekt att dekorera middagsbordet med om ni planerar att avnjuta en romantisk måltid tillsammans hemma.

De här söta lyktorna blir också till vacker dekor på bröllopsmiddagen, möhippan eller på något annat event där kärleken firas.

För att skapa en varm och mysig atmosfär så kan du använda bakplåtspapper på insidan av lyktorna och använd LED-ljus för att undvika brandrisken.

 

Du behöver:

Material

 

Verktyg


 

Titta på videoinstruktionerna

 

 

Hur man gör Alla Hjärtans Dag Lyktor av Papper

Använd en sax eller en Cricut eller Silhouettemaskin för att klippa ut alla delar.

1. Ladda ner den kostnadsfria mallen

Börja med att ladda ner mallen här. Om du använder en Cricutmaskin så måste du ladda upp SVG-filen till Design Space. Om du är osäker på hur man laddar upp en SVG-fil så hittar du instruktioner här.

Om du vill använda ett Scoring Wheel eller en Scoring Stylus för att göra viklinjer så måste du ändra användning på linjerna som går över ljuslyktorna till ”Spåra” och fästa ihop viklinjen med dess tillhörande del med hjälp av ”Bifoga” (se videon för instruktioner).

Om du inte vill ha bakplåtspapper på insidan av dina lyktor för att dämpa skenet från ljusen så behöver du radera de vita fyrkanterna som ligger bakom lyktorna.

 

 

2. Skär ut delarna

Kontrollera storleken på lyktorna så att de blir så stora som du vill ha dem. Om du vill ha LED-blockljus i lyktorna så bör lyktorna vara ca 20 cm höga. Om du vill ha små LED-ljus i så bör lyktorna vara ca 14 cm höga.

Klicka på den gröna ”Skapa det” knappen och välj det material du ska använda.

För bakplåtspappret så rekommenderar jag inställningarna för Kräppapper och din blå LighGrip skärmatta. Var noga med att lägga bakplåtspapper slätt på skärmattan, klipp bort bakplåtspapper som sticker utanför skärmattan och använd gärna en Brayer för att få bakplåtspappret att fästa ordentligt. Byt skärblad till Rotary Blade.

För att skära cardstock så väljer du den inställningen som passar till tjockleken på ditt papper. och din gröna StandardGrip skärmatta. Jag valde Medium Cardstock. Om du ska använda ett scoring stylus eller ett scoring wheel så behöver du välja rätt verktyg genom att klicka på ”Redigera verktyg”. Byt skärblad till Fine-Point bladet och stoppa i ditt Scoring Stylus i klämma A eller ditt Scoring Wheel i klämma B om du ska göra vikveck.

Lägg sedan materialet på din gröna StandardGrip skärmatta, mata in skärmattan i maskinen och tryck på de blinkande knapparna för att börja skära.

När maskinen har skurit klart så matar du ut skärmattan och vänder på den. Böj sedan skärmattan bort från pappret för att undvika att pappret böjs eller förstörs. Fortsätt sedan att skära ut resterande delar.

Använd en skrapa för att ta bort kvarvarande delar på skärmattan.

 

3. Sätt ihop lyktorna

Vik lyktorna på mitten och vik även in flikarna på sidorna.

Limma fast bakplåtspappren på insidan av lyktorna.

Vänd på lyktorna så att bakplåtspappret hamnar mot bordet. Applicera lim på en av flikarna och lägg kanten från en likadan del på fliken. Applicera sedan lim på fliken från delen som du precis limmade fast och sätt ihop lyktan så att den blir fyrkantig.

Stoppa i ett LED-ljus i lyktan.

Lyktorna är nu färdiga och du kan dekorera hemmet med dem för att skapa en romantisk atmosfär!

 

Mer pyssel till Alla Hjärtans Dag

Letar du efter mer pyssel till Alla Hjärtans Dag? Kolla in de här inläggen: Alla Hjärtans Dag Kort med Kritor och Alla Hjärtans Dag kort med Cricut Joy.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg