Alla Hjärtans Dag kort med Cricut Joy

Vill du göra alla hjärtans dag kort med din Cricut Joy? Här hittar du 3 vackra kort som du snabbt och enkelt kan pyssla ihop till dina vänner och familj.

Alla hjärtans dag närmar sig med stormsteg och det är hög tid att börja göra kärleksfulla pyssel och personliga kort att ge bort till de du tycker om.

Om du letar efter det perfekta kortet att ge bort till din respektive, dina barn eller din bästa vän så hittar du här tre vackra kort som du snabbt och enkelt kan pyssla ihop med din Cricut Joy.

 

 

Du behöver:

Material

Verktyg

 

 

Titta på videoinstruktionerna

 

 

Hur man gör Alla Hjärtans Dag kort med Cricut Joy

I det här inlägget visar jag hur man gör Alla Hjärtans Dag kort med en Cricut Joy men det går självklart lika bra att använda en Cricut Maker eller Explore för att göra korten.

 

1. Öppna Cricut Design Space

Börja med att öppna Cricut Design Space och sök upp det kort du vill göra. Du hittar en mängd olika fördesignade kort för din Joy in Design Space. Jag gjorde korten: You and Me CardHeart Lattice Card och Love Card.

Klicka på kortet du vill göra och klicka sedan på rullgardinsmenyn och välj den storlek som dina Insert Cards har.

Du kan använda listan nedanför för att ta reda på vilket kort du har. R = rektangulära kort och S = fyrkantiga (square) kort.

  • R10 – 8,9 cm x 12,4 cm
  • R20 – 10,8 cm x 14 cm
  • R30 – 11,4 cm x 15,9
  • R40 – 12,1 cm x 16,8 cm
  • S40 – 12,1 cm x 12,1 cm

Klicka på “Anpassa”.

 

 

 

2. Skriva på korten

Om du vill att din Cricut ska skriva att meddelande på insidan av korten så klickar du på textverktyget och skriver sedan din text.

Välj ett typsnitt som är ett “Skrift”-typsnitt. Jag använder typsnittet DTC Lemonade Script. Dubbelkolla att det står “penna” under användning.

Justera storleken på texten så att den får plats på insidan av kortet.

Om du ska göra flera kort så kan du kopiera och klistra in texten som du nyss skrev så att du får så många textfält som antal kort.

 

3. Lägg till flera kort

Om du vill göra flera olika kort på en gång så behöver du öppna upp ett till Design Space fönster. På datorn kan man ha hur många Design Space fönster som helst öppna samtidigt och därmed ha flera olika projekt öppna samtidigt.

Sök upp nästa kort som du vill göra och lägg till det på canvasen. Markera kortet och kopiera det. Gå sedan tillbaka till ditt ursprungliga Design Space fönster där du har ditt första kort och klistra in det andra kortet. Upprepa stegen om du vill göra det tredje kortet.

 

4. Skriva på kortet

Klicka på den gröna ”Skapa det” knappen och dubbelkolla att materialstorleken stämmer för alla skärmattor. Storleken på skärmattorna med snitten borde stämma, men det är möjligt att du behöver ändra materialstorlek för skärmattorna med text.

Klicka på “Fortsätt” och välj Insert Card som material.

Dra av den genomskinliga skyddsplasten från kortmattan. Cricutmaskinen kommer börja med att skriva texten på kortet och för att få texten på insidan av kortet så viker du kortet åt andra hållet så att kortets insida hamnar uppåt.

Stoppa i kortet i kortmattans ficka och tryck fast kortet ordentligt så att det fastnar på den klibbiga ytan. Var noga med att kortet hamnar högst upp på kortmattan.

Stoppa i pennan i verktygshållaren, ladda in kortmattan i maskinen och tryck på “Kör” i Design Space.

När maskinen har skrivit klart så klickar du på “Lossa” i Design Space och tar ut kortmattan. Ta bort kortet från kortmattan och upprepa stegen för att skriva meddelanden på de andra två korten.

 

5. Skära designen på korten

När Cricutmaskinen har skrivit klart alla meddelanden så öppnar du verktygsklämman och byter ut pennan mot skärbladet.

Stoppa i kortet i kortmattans ficka så att meddelandet hamnar på insidan av fickan och kortets framsida hamnar uppåt. Tryck fast kortet ordentligt så att det fastnar på den klibbiga ytan och var noga med att kortet hamnar högst upp på kortmattan.

Ladda in kortmattan i maskinen och tryck på “Kör” i Design Space.

När maskinen har skurit klart så klickar du på “Lossa” i Design Space och tar ut kortmattan. Vänd på kortmattan och böj försiktigt bort kortet från kortmattan. Du kan även använda en spatel till hjälp för att pilla loss kortet så att inga tunna delar förstörs.

Använd en skrapa för att skrapa bort materialrester från kortmattan.

Upprepa stegen för att skära ut designerna på de andra två korten.

 

6. Sätt ihop korten

Använd ett weeding tool till hjälp för att ta bort smådelar som inte ska vara kvar på korten.

Ta fram ett iläggskort och stoppa i det i de fyra öppningarna vid hörnen av ditt kort.

Gör samma sak med de andra två korten.

Nu är korten färdiga och redo att ges bort till någon du tycker om! Visst var det väl enkelt?

 

Mer pyssel till Alla Hjärtans Dag

Letar du efter mer pyssel till Alla Hjärtans Dag? Kolla in de här inläggen: Alla Hjärtans Dag Kort med Kritor och Papperslyktor till Alla Hjärtans Dag.

För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

 

Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

kom igång med din cricut onlinekurs gratis

Tillbaka till blogg