Gör en egen Adventskalender av papper

Lär dig hur man gör en enkel adventskalender av papper som du sedan kan fylla med små presenter. Ställ askarna i en bänk eller häng upp dem från ett snöre och börja räkna ner dagarna till julafton.

Att räkna ner dagarna till julafton med hjälp av en julkalender är nog en av mina favorittraditioner. Och varje år gör jag en ny adventskalender till mina barn. Förra året gjorde jag den här söta adventskalendern med små pepparkakshus.

Med start den 1:a advent så drar jag igång en julkalender fylld av pyssel. Det betyder att varje dag fram till julafton så kommer du att hitta ett nytt julpyssel här på bloggen.

Det första pysslet i min virtuella julkalender är den här enkla adventskalendern av papper som du kan fylla med små presenter och sen öppna för att räkna ner dagarna till julafton.

 

 
 

Du behöver:

Material

 • Mallar till askarna
 • 24 ark färgad kartong (röd, vit, ljusgrön, mörkgrön, rosa och guld)
 • Lim 
 • Snöre

Verktyg

   

  Titta på videoinstruktionerna

   

   

  Hur man gör en adventskalender av papper

  För att klippa ut alla delar till adventskalendern så kan du använda antingen en sax eller en Cricut eller Silhouettemaskin.

   

  1. Ladda ner den kostnadsfria mallen

  Börja med att ladda ner mallen här. Om du använder en Cricutmaskin så måste du ladda upp SVG-filen till Design Space. Om du är osäker på hur man laddar upp en SVG-fil så hittar du instruktioner här.

  Om du vill använda ett Scoring Wheel eller en Scoring Stylus för att göra viklinjer så måste du ändra användning på viklinjerna till “Spåra” och fästa ihop asken och viklinjerna med hjälp av “Bifoga” (se videon för instruktioner).

   

  2. Förbered filen

  Kopiera asken och klistra in 23 kopior. Om du har tänkt att ha olika färg på askarna så kan det vara bra att byta färg på dem i Design Space så att du enklare kan hålla reda på vilken färg på kartongen som du ska lägga på skärmattan.

  Glöm inte att kontrollera storleken på askarna (mina askar är 20,5 x 20,5 cm). Om du vill ändra storlek så se till att markera alla objekt på canvasen så att du slipper få stora askar med väldigt små siffror på.

   

  3. Skär ut delarna

  Klicka på den gröna “Skapa det” knappen och välj det material du ska använda. Lägg sedan materialet på din gröna StandardGrip skärmatta och börja skära.

  Design Space kommer att tala om för dig när det är dags att byta mellan ditt Scoring Wheel eller din Scoring Stylus och Fine Point bladet.

  När maskinen har skurit klart så matar du ut skärmattan och vänder på den. Böj sedan skärmattan bort från pappret för att undvika att pappret böjs eller förstörs. Fortsätt sedan att skära ut resterande delar.

   

  4. Vik askarna

  Vik alla askar längst med viklinjerna. Du behöver vika alla sidor på askarna och även flikarna längst med varje sida.

   

  5. Trä snöre genom hålen

  Trä ett snöre genom alla hålen på asken. Jag använder en nål för att enklare kunna trä igenom snöret.

  Jag trär snöret från askens insida till utsidan men det går även bra att göra från andra hållet.

  Lägg i presenten i asken innan du stänger igen den sista sidan. Knyt sedan ihop asken med en dubbelknut eller gör en rosett.

  Om du vill kunna hänga upp asken från snöret så knyter du helt enkelt en dubbelknut i snörets ände.

   

  6. Limma fast siffran

  Limma till sist fast en siffra på asken för att visa vilken dag i adventskalendern den tillhör.

  Asken är nu färdig! Fortsätt med att göra klart resten av askarna och placera sedan ut dem i en hylla eller häng upp dem från snörena.

  Se till att du inte missar något pyssel i min virtuella julkalender genom att fylla i formuläret på den här sidan så får du en påminnelse varje dag!

   

  Mer julpyssel

  Kan du inte få nog av att julpyssla med din Cricut? Skriv upp material och verktyg på din önskelista så att du kan pyssla ännu mer! Kolla in de här inläggen för inspiration till din önskelista: De bästa presenterna till Cricutanvändaren och Vilka Cricut verktyg och material behöver man?

  För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

   

  Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

  Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

  kom igång med din cricut onlinekurs gratis

  Tillbaka till blogg