Gör en egen adventskalender med roliga aktiviteter

Lär dig hur du gör en rolig adventskalender med aktiviteter som ni kan göra tillsammans hela familjen under December. Kalendern är gjord av papper och har luckor som går att riva upp.

gör en egen adventskalender med roliga aktiviteter

Skapa en minnesvärd och rolig jul med en egengjord adventskalender! I det här blogginlägget visar jag hur du kan göra en egen adventskalender av papper med hjälp av Cricut Maker och Cricuts perforation blade.

Den här julkalendern är fylld med spännande aktiviteter för hela familjen. Att skapa en sån här personliga kalender är inte bara en kreativ process utan också ett sätt att skapa gemensamma minnen och upplevelser inför julen.

Så låt oss dyka in i steg-för-steg-processen för att skapa en adventskalender som sprider glädje och förväntan under hela december!

 
 

Du behöver:

Material

Verktyg

  DIY adventskalender material

   

  Titta på videoinstruktionerna

   

   

  Hur man gör en adventskalender med aktiviteter

  1. Ladda ner den kostnadsfria mallen

  Börja med att ladda ner mallen här. Om du använder en Cricutmaskin så måste du ladda upp SVG-filen till Design Space. Om du är osäker på hur man laddar upp en SVG-fil så hittar du instruktioner här.

   

  2. Förbered filen

  Klicka på “Ta bort gruppering”.

  Om du vill göra egen text som ska stå på insidan av kalendern så klickar du på textverktyget och skriver texten som du vill ska stå innanför en lucka. Välj ett skrift-typsnitt och förminska texten så att den får plats på insidan av luckan. Placera texten ovanpå den ursprungliga texten innanför en lucka. Fortsätt sedan att lägga till text till alla luckor och radera till sist den ursprungliga texten.

  Anpassa adventskalender med aktiviteter

   

  De svarta fyrkanterna kan användas för att dekorera framsidan av luckorna med annat papper. Om du inte vill göra det så raderar du fyrkanterna.

   Cricut design space adventskalender

   

  Markera texten och ändra användning till penna. Välj den tjocklek och färg som din penna har. Markera all text och klicka på “Bifoga”.

   Cricut design space adventskalender penna

   

  Markera luckorna och ändra användning till perforera. Markera luckorna och klicka på “Bifoga”.

  Cricut design space adventskalender perforera

   

  Om du ska använda ett A4 papper så kan du radera rektangeln som är runt om kalendern eftersom ditt papper redan har rätt storlek.

   Cricut design space adventskalender med aktiviteter

   

   

   

  3. Skär ut delarna

  Klicka på “Skapa”-knappen.

  Eftersom du redan har justerat storleken på adventskalendern så behöver du inte ändra materialstorlek. Däremot kan det vara bra att ändra materialstorlek på skärmattan med siffror för att vara säker på att siffrorna får plats på pappret. 

  Cricut design space adventskalender justera storlek

  Klicka på “Fortsätt” och anslut din Cricut Maker. Välj det material som du ska använda, t.ex. Medium Cardstock.

   

  Sätt på perforationtippen (tip 11) på din QuickSwap-hylsa och stoppa i verktyget i klämma B. 

  Cricut maker 3 perforation blade

   

  Placera ditt juliga papper på skärmattan. Mata in skärmattan i maskinen och tryck på de blinkande knapparna för att börja perforera.

   Cricut maker 3 adventskalender julpapper

  När maskinen har skurit klart så matar du ut skärmattan och vänder på den. Böj sedan skärmattan bort från pappret för att undvika att pappret böjs eller förstörs. 

   

  Stoppa i din penna i klämma A. 

  Placera vitt papper på skärmattan. Mata in skärmattan i maskinen och tryck på de blinkande knapparna för att börja skriva.

   Cricut maker 3 adventskalender skriva penna

  När maskinen har skurit klart så matar du ut skärmattan och vänder på den. Böj sedan skärmattan bort från pappret för att undvika att pappret böjs eller förstörs. 

   

  Stoppa i Fine-Point bladet i klämma B.

  Placera pappret som du vill skära ut siffrorna ur på skärmattan. Mata in skärmattan i maskinen och tryck på de blinkande knapparna för att börja skära.

   Cricut maker 3 julkalender med aktiviteter

  När maskinen har skurit klart så matar du ut skärmattan och vänder på den. Böj sedan skärmattan bort från pappret för att undvika att pappret böjs eller förstörs. 

   

  Använd en spatel eller skrapa till hjälp för att ta bort siffrorna från skärmattan.

  Cricut ta bort material från skärmattan

  4. Sätt ihop julkalendern

  Placera pappret med texten på bordet. Vänd på det juliga pappret så att framsidan hamnar nedåt. Limma på kanten av pappret och mellan alla luckor.

  Cricut julkalender limma

   

  Sätt fast det juliga pappret ovanpå det vita pappret och se till att luckorna matchas ihop.

   Cricut julkalender aktiviteter

   

  Limma sedan fast siffrorna på luckorna.

  Cricut julkalender med siffror

   

  Jag tyckte att de vita siffrorna syntes dåligt på mitt papper så jag skar ut guldiga siffror som jag limmade fast ovanpå de vita.

  Julkalender med Cricut Makers Perforation Blade

   

  Adventskalendern är nu färdig! Jag hoppas att julkalendern kan hjälpa er att skapa en riktigt rolig och minnesvärd jul!

   

  Se till att du inte missar något pyssel i min virtuella julkalender genom att fylla i formuläret på den här sidan så får du en påminnelse varje dag!

   

  Mer julpyssel

  Kan du inte få nog av att julpyssla med din Cricut? Kolla in de här inläggen: DIY placeringskort till jul och Tomte korthållare till presentkort.

  För ännu mer pysselidéer och inspiration, följ mig på Facebook eller Instagram. Och kolla in min YouTube-kanal för steg-för-steg instruktioner på roliga pyssel!

   

  Överväldigad och skrämd av din nya Cricut?

  Anmäl dig till Kom igång med din Cricut som är en gratis onlinekurs som hjälper dig att få en bra start med din Cricut!

  kom igång med din cricut onlinekurs gratis

  Tillbaka till blogg